29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

Başkan Özyiğit, “İhtiyaç halinde yurdumuzu sağlıkçılara açacağız”


Yenişehir Belediye Meclisi olağanüstü toplantısı Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında konuşan Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdunun 15 gün içerisinde tamamlanacağını ve ihtiyaç halinde sağlıkçılara tahsis edebileceklerini söyledi.

 

Tarih : 27 Nisan 2020 Pazartesi 21:42   Okunma : 965

Yenişehir Belediyesi olağanüstü meclis toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Meclis üyeleri korona virüs nedeniyle ikişer koltuk arayla otururken, tedbir amaçlı maske ve eldiven taktı. Toplantıda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, korona virüs ile mücadele eden sağlıkçılar için 15 gün içerisinde hazır hale getirecekleri öğrenci yurdunu tahsis edebileceklerini söyledi. Başkan Özyiğit, “Covid-19’la mücadele eden hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza ve Covid nedeniyle yaşamını yitiren sağlıkçılara Allah’tan rahmet diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, Tarsus Konukevi’nive Mersin’de de Macit Özcan Spor Tesislerini sağlıkçılarımıza tahsis etmişti. Mersin’deki o kontenjan dolmuş durumda. Kamuoyuna buradan açıklıyoruz; 15 gün içerisinde tamamlanacak tefrişat ile beraber Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdunu sağlık çalışanlarının hizmetine sunmaya hazırız. İlk misafirlerimiz sağlık çalışanlarımız olabilir.” dedi. 582 kişi kapasiteliYenişehirBelediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu 1,3 ve 4 kişilik 102 odadan oluşuyor.

 “İsteyen istediğini söyleyebilir, biz sonuca bakarız”

Vatandaşa hizmet etmek için belediyeye bağış yapmak isteyenlerin önünü açacaklarını kaydeden Başkan Abdullah Özyiğit, “Daha önce bir emekli vatandaşımız belediyemize bir ambulans hediye etmişti, ambulansı şu anda kriz döneminde kaymakamlıkla beraber kullanıyoruz. Öncesinde de birçok Yenişehirliye hizmet verdi. Onun dışında Erkek Öğrenci Yurdu tamamlandı iç donanımı gerçekleşti. İç donanımının tamamlanma konusunda Sayın Mustafa Baysan 1 milyon TL’lik bir bağışta bulundu. Biz oraya Sayın Mustafa Baysan’ın ismini verdik. Bu iş siyaseten bir risk biliyoruz ama bizim amacımız üzüm yemektir. O bunu dedi, diğeri şunu dedi, biz bu işlerle uğraşmıyoruz açık açık söylüyorum. Bağış yapmak isteyen kim varsa, burası açık, Yenişehir sınırları içerisinde her türlü olanağı sağlayacağız. Bir teşekkürü eksik bırakırsak ayıp etmiş oluruz. Bu projeyi hayata geçiren Sayın İbrahim Genç’e teşekkür ediyoruz. 2019 Eylül ayına yetiştirmek istedik ama olmadı. Şuanda tamamlandı, okullar tekrar açıldığında hizmete açmış oluruz. Bu arada son eksiklikleri de gidereceğiz. Yaşlı yaşam merkezimiz var, vatandaşlarımız gelsin oraya gerekli bağışta bulunsun onların ismini verelim. ‘Maharet takdire ihtiyaç duyar.’ Vatandaş bir şey yapmışsa bırakın övünsün. Belki önümüzdeki günlerde kendisi Baysan ile büyük bir merkezi kütüphane yapılması konusunda bir görüşmemiz de olabilir. Ön görüşmeleri yapıldı ve büyük bir merkezi kütüphane de yapabiliriz. Türk Telekom arenayı kim yaptı, devlet yaptı veya Galatasaray yaptı. Belli bir bedel karşılığında sponsorluk anlaşmasıyla isim hakkı verildi. Bizim de burada yaptığımız budur. Yaşlı yaşam merkezinde de aynı şey olabilir. Eğriçam mahallesinde şuanda projeleri hazırlanıyor orada bir vatandaşımız ‘ben babamın ismini vermek istiyorum. Burayı yapmak istiyorum’ dedi bunda ne sakınca olabilir. Bu bir dayanışmadır ve üretmektedir orada bir taziye evi ve kütüphaneyi bir kompleks olarak yapmak isterse vatandaş biz bunun önünü açarız. Biz ön açıcı olacağız dedik. İsteyen istediğini söyleyebilir, biz sonuca bakarız.  O kütüphane ve taziye evini yaptığımızda o vatandaşımızın babasının ismini vereceğiz. Bu hizmetlerin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.” diye konuştu.

“Türkiye’nin en güzel kreşi için düğmeye bastık”

Türkiye’nin en güzel gündüz bakım evi ve kreşi için düğmeye bastıklarını ve projesini hazırladıklarını söyleyen Başkan Özyiğit,“Menteş Mahallemizde Türkiye’nin en güzel kreşini yapmayı hedefliyoruz. Bir hayırseverin bağışlarıyla yapacağız. Ve biz de projesini çizdik. 120 çocuk kapasiteli olacak. En önemli özelliklerinden biri de burada güneş enerjisini kullanacağız. Kreş alanı içerisinde hobi bahçesi olacak. İmalatta kullanılacak malzemeler de geri dönüşümlü olacak. Yenişehirli hemşehirmiz Ömer Faruk İlbilgen beye bu yaklaşımında ötürü çok teşekkür ediyoruz. Yenişehir’de yaşayan bir sakinimiz böyle bir eser bırakmak istedi. Ömer Faruk İlbilgen’in isminin verilmesi şartıyla mülkiyeti belediyemizde olan arsada 2 milyon TL’lik bağış yapmak istemiştir. Projeyi biz çiziyoruz, kontrolü bizde olacak.”dedi.

 

“Yenişehir Belediyesinin satıp para aldığı tek bir ekmek yok”

Yenişehir Belediyesi olarak sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde vatandaşa ekmek satmadıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Abdullah Özyiğit, bedeli ne olursa olsun vatandaşın ihtiyacını karşılamaya devam edeceklerinin altını çizdi. Başkan Özyiğit, işini ve aşını kaybeden vatandaşlara destek olacaklarını vurgulayarak şunları aktardı: “Tüm Türkiye’de olduğu gibi korona virüs ile mücadelemiz devam ediyor. Yoğunlaşmamızı bu alanda mücadeleye verdik, vatandaşlarımıza sokağa çıkamadığı için işini aşını kaybettiği bu günlerde maddi, manevi, ayni ve ne ihtiyacı olursa sağlamaya çalışıyoruz.göreve gelir gelmez Yeni Şehir Masasını kurduk ve bu zor süreçte bu ekibin varlığı çok iyi oldu. Atatürk Kültür Merkezi ve diğer spor sahalarımızda çalışan personellerimizi bu alanda görevlendirdik. Rahmet nerden gelirse gelsin, hiçbir komplekse girmeden tüm samimiyetimiz ve gücümüzle hizmetimizi veriyoruz. Bize zaman zaman soruluyor işte ‘Ekmek dağıttınız mı? Bedava ekmek verdiniz mi?’diye bu soru kadar insanı rencide ve üzen başka bir soru olamaz diye düşünüyorum. Vatandaşın ne ihtiyacı varsa biz bunu vermeye devam edeceğiz. Bunun bedeli ne olursa olsun hiç önemli değil, çünkü ihtiyaç var. Ekmek yoksa, alamıyorsa işini kaybetmişse yardımcı olmaya devam edeceğiz. Birçok hizmet alanı kapatıldı. Dolayısıyla oralarda günübirlik yaşayan birçok vatandaşımız işini ve aşını kaybetti onlara destek vermek zorundayız. Yaşanan bu çekişmeleri ve tartışmaları anlamsız buluyorum. Gerçekten bu iş siyasete karıştırılacak bir iş değil.En kısa sürede en az hasarla atlatmak istiyoruz. Sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde biz fırıncılara lojistik destek sağlamaya çalışıyoruz. ama araçlarda Yenişehir Belediyesi yazıyor. Son aldığımız duyuma göre fırıncılar 1.25 kuruşa ekmek satarken tezgahlarında 2 liraya ekmek satan fırıncılar olmuş. Şimdi Kaymakambey ile görüşeceğim ve Yenişehir Belediyesinin araçlarını fırıncılara vermeyeceğiz. Çünkü vatandaş zannediyor ki Yenişehir Belediyesi ekmek satıyor. Yenişehir Belediyesinin satıp para aldığı tek ekmek yok, ekmek dağıttık ama para almadık. Yenişehir Belediyesinin araçlarından da faydalanamayacaklar. Bazı fırıncılar ekmeği bir buçuk veya2 liraya satmışlar bu da vurgunculuktur. Mazotunu, şoförünü ve aracını veriyoruz. Bazı fırıncıların bunu kötüye kullandıklarını tespit ettik o hizmet geri çekeceğiz. Temizlik görevlilerimize, Yeni Şehir Masası personellerine ve tüm ekibime çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın görevimi yapayım evime gideyim değil, gerçekten insanlara yardımcı olayım anlayışıyla harekât ettiklerini hissediyorum ve görüyorum. Meclis üyelerimizden gelen samimi ve gönüllü bir destekte var. Her birine çok teşekkür ediyoruz.”

“Kaynaklarımızı en efektif şekilde kullanıyoruz”

Yenişehir Belediye Meclisi, Başkan Abdullah Özyiğit’e ihtiyaç halinde kullanmak üzere borçlanma yetkisi verdi. Konu ile ilgili konuşan Başkan Özyiğit, “Tabi ki belediye gelirlerinin önümüzdeki aylarda vergi gelirlerine paralel olarak düşeceği öngörülüyor. Ve belli alacaklarımızı tahsil edemeyeceğimiz ve ihtiyaçların da ötelenmeyecek durumda olduğu düşünüldüğünde bugün ihtiyacımız olmasa bile önümüzdeki süreçte ihtiyacımız olabilir. Dolayısıyla böyle bir yetkiyi almak istedik, yani gerektiğinde kullanmak üzere cebimizde dursun.  Zor günler geçiriyoruz, zor günleri geride bırakmak için sizlerden borçlanmak için yetki istedik. Kaynaklarımızı en efektif şekilde kullanıyoruz. İlk göreve geldiğimizde 32 milyon TL’lik bir dosyayı çözmüştük. 1/binlik planlar hazır. Büyükşehir ile karşılaştırılması yapıldı. Olağan meclislerimizde görüşülecek ve karara bağlanacak. O süreçte de elde edeceğimiz kaynaklar olacak. Hiçbir komplekse girmeden kentimize en iyi hizmeti nasıl sağlarız. Hep beraber birlikte paylaşacağız. Kaynak oluşturunca ne yapıyoruz. Yaşadığımız süreçte çok sayıda gıda kolisini hazırladık ve vatandaşımıza gönderdik. Kolilerde 15 çeşit kuru gıda malzemesi bulunuyor. Kahvaltı kolilerimize de hazırladık. Vatandaşlarımıza hijyen paketleri dağıttık. İlçemizde gönüllülük en üst seviyede. Vatandaşlarımıza Yenişehir Halk Kart sözümüz vardı. Bizim vaatlerimiz arasındaydı. Yenişehir Halk Kartı önümüzdeki hafta sonu hizmete sunacağız. Bu kart ile birlikte hem Yenişehir’deki küçük esnafımız hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız faydalanacak. Vatandaşımız bu zor süreçte gıda, mutfak veya temizlik malzemelerini verdiğimiz kartla alabilecek. Mübarek Ramazan ayının ilk günlerindeyiz bolluk, bereket ve huzur diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, ABDULLAH ÖZYİĞİT, ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ, COVID-19, MUSTAFA BAYSAN YÜKSEK ÖGRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU, MACİRT ÖZCAN TESİSLERİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA