28 Mart 2024 Perşembe

12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”  
 
     
   

Büyükşehir, Koronavirüs Sürecinde Mağdur Olan Roman Yurttaşlara Gıda Paketi Ulaştırdı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyacı olan yurttaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor.Büyükşehir Belediyesi, Roman yurttaşların yoğunlukta yaşadığı Akdeniz İlçesi Turgutreis Mahallesi’ndeki mağdur hanelere gıda paketi desteğinde bulundu.

 

Tarih : 28 Nisan 2020 Salı 19:01   Okunma : 1000

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyacı olan yurttaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor.Büyükşehir Belediyesi, Roman yurttaşların yoğunlukta yaşadığı Akdeniz İlçesi Turgutreis Mahallesi’ndeki mağdur hanelere gıda paketi desteğinde bulundu.

Çoğunluğu müzisyenlikle veya gündelik işlerle gelir sağlayan yurttaşların zor günler geçirdiği Turgutreis Mahallesi’nin sakinlerinden Reşit Yaltan,“Oğlum müzisyenlik yapıyordu. Fakat şimdi mekanlar kapalı olunca hiçbir geliri yok. Bu gıda paketi tam zamanında verildi. Yaraya merhem derler ya, onun gibi bir şey oldu” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik sıkıntıları artan dar gelirli yurttaşlara sosyal belediyecilik anlayışıyla desteğini sürdürüyor.Roman yurttaşların yoğunluklu yaşadığı,çoğunluğu eğlence mekanlarında müzisyenlik yaparak veya evlerde gündelik temizliğe giderek gelirlerini elde eden Akdeniz İlçesi Turgut Reis Mahallesi’ndeki yurttaşların kapısını çalan Büyükşehir Belediyesi personelleri, ekonomik anlamda zor durumda olan hanelere gıda malzemelerinden oluşan paket ulaştırdı.

Büyükşehir, sosyal belediyecilik anlayışıyla sağlıkta da salgında da yurttaşların yanında

Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde yurttaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları da göz önünde bulunduruyor ve sosyal belediyecilik anlayışıyla ekonomik sorunları ağırlaşan dar gelirli yurttaşlara destek sağlıyor. Koronavirüs’e karşı önlem amacıyla alınan kısıtlama kararlarının yurttaşlarda oluşturduğu mağduriyeti azaltmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçlar doğrultusunda yurttaşlardan gelen talepleri hızlıca çözüme kavuşturuyor.

Yaşanan süreçte işleri aksayan Roman yurttaşlar Büyükşehir’e başvurdu

Büyükşehir Belediyesi’ne bir talep de Akdeniz İlçesi Turgutreis Mahallesi’nde yoğunluklu olarak yaşayan Roman yurttaşlardan geldi. Olağan süreçte çoğunluğu müzisyenlikle ve gündelik temizlik işleriyle geçimini sağlayan yurttaşlar yaşanan olağanüstü süreçte ekonomik sorunlarının ağırlaştığını Büyükşehir Belediyesi’ne bildirerek gıda malzemesi talebinde bulundu. Koronavirüs salgını sürecinde eğlence mekanlarına getirilen kısıtlama kararıyla Roman yurttaşların birçoğu işsiz kaldıklarını söylerken, gündelik temizliğe gidenler de işlerinde önemli ölçüde aksama olduğunu bildirdi.

Ekonomik sıkıntıları her geçen gün artan Roman yurttaşların çağrılarına kulak veren Büyükşehir Belediyesi, erzak kolisi desteğinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personelleri hanelerin kapılarını tek tek çalarak kolileri yurttaşlara ulaştırdı.

“İnsanların maddi geliri gün geçtikçe düşüyor”

Mersin Romanlar ve Müzisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Talip Moğoltekin, Koronavirüs sürecindemahalledeki yurttaşların işlerinde önemli ölçüde aksama olduğunu belirterek,“Mahalledeki insanlar günübirlik işlerle geçiniyorlar. Bu anlamda da Turgutreis Mahallesi diğer mahallelere nazaran gelir seviyesi biraz daha düşük bir mahalle. Virüsten dolayı mekanlar kapandı. Bu anlamda müzik sektörü de bitti. Mahalledeki müzisyen arkadaşlar boşa düştüler, çalışmıyorlar. Günübirlik işlerle uğraşan vatandaşlarımız da aynı şekilde. Ev temizliğine giden kadınlar işe gidemiyor. Bu durumda insanların maddi geliri gün geçtikçe düşüyor, evinde yiyecek ekmeği bulamayacak seviyeye geliyorlar”dedi.

“Büyükşehir Belediyesi’nin insanlara yardım eli uzatması mutlu ediyor”

Büyükşehir Belediyesi’nin “Halk Kart” projesinin yanı sıra şu süreçte sağladığı gıda paketlerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Moğoltekin, “Birincisi buradaki vatandaşlarımız her ay kartlarına yatırılan yardımdan dolayı çok mutlular. İkincisi Büyükşehir Belediyesi’nin bu gıda paketiyle mağduriyet durumunda insanlara yardım eli uzatması mutlu ediyor” diye konuştu.

“Yaraya merhem derler ya, onun gibi bir şey oldu”

Mahalle sakinlerinden Reşit Yaltan ise aynı evde 7 kişi yaşadıklarını ve bu süreçte evden dışarı çıkmadıklarını söyledi. Alınan kısıtlama kararlarının ekonomilerine olumsuz yansıdığını belirten Yaltan, Büyükşehir Belediyesi’nin bu süreçte yardımlarına koştuğunu vurgulayarak,“Oğlum müzisyenlik yapıyordu. Fakat şimdi mekanlar kapalı olunca hiçbir gelirleri yok. Bu gıda paketi tam zamanında verildi. Yaraya merhem derler ya, onun gibi bir şey oldu” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA