29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Dr.Çamak,Hükümet Hekimlerin hayatlarını riske atıyor..


CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Sait Berilgen’in makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, “Bir borç krizinin patlaması olarak karşımıza çıkan bu cinayet, başhekim nezdinde devlete yapılan bir saldırıdır.

 

Tarih : 25 Mayıs 2017 Perşembe 23:01   Okunma : 1090

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Sait Berilgen’in makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, “Bir borç krizinin patlaması olarak karşımıza çıkan bu cinayet, başhekim nezdinde devlete yapılan bir saldırıdır. Hükümet, borçların muhatabı olarak kabul edilen hastane yetkililerinin hayatlarını ve itibarlarını riske atmaktadır” sözleriyle değerlendirdi.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Sait Berilgen’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesini kınadı ve cinayetin arkasındaki ihmaller zincirine dikkat çekti.

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan Çamak, “Üniversite hastaneleri, maalesef, yaklaşık 5 milyar civarı devasa bir borç batağındadır. Aslında bir borç krizinin patlaması olarak karşımıza çıkan bu cinayet, başhekim nezdinde devlete yapılan bir saldırıdır. Hükümet, yıllardır bir çözüm bulamadığı bu borçların muhatabı olarak kabul edilen hastane yetkililerinin hayatlarını ve itibarlarını riske atmaktadır. Bu borç batağından sorumlu olan iktidar çözüm bulmazsa tekrarlanabilecek tüm olası şiddet eğilimlerinin vebalini üstlenmek durumundadır” dedi.

Çamak, daha sonra TBMM Sağlık Komisyonu Üyeleri Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara ve İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker’le birlikte basın toplantısı düzenleyerek cinayeti kınadı ve hükümete uyarılarda bulundu.

Üç doktor milletvekilinin ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Üniversite Hastanelerinin borçları artık bir hekimin, bir hastane yöneticisinin hayatına kast edecek kadar can yakıcı bir konu haline gelmiştir. İktidar partisi ise hem sağlıkta şiddet hem de üniversite hastanelerinin borçlarına kayıtsız kalarak bu cinayetlere zemin hazırlamıştır.  Üzülerek söylememiz gerekirse Türkiye’de sağlıkla ilgili yapılması gereken atılımları, bilimsel çalışmaları yapmak yerine sağlığı bir AVM mantığına dönüştürerek sadece şehir hastanelerine odaklanarak yönetmeye çalışmakta ısrar edilirse maalesef ülkemizde hekimlerimiz iş yapamaz, çalışamaz, yöneticilik yapamaz hale gelecektir. Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız vatandaşlarımıza hayat sunmaya çalışırken daha çok can güvenliği kaygıları ile baş başa kalacaktır.”

Paylaş :
Etiketler :  dr.hüseyin çamak, dr.ali şeker, dr.niyazi nefi kara, chp.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA