24 Mart 2026 Salı

18:13   MERSIN’DE LOJISTIK KRIZI: "KONTAK KAPATMA NOKTASıNA GELDIK!"   16:34   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: “DEM PARTI’NIN BU SÜREÇTE NE TALEP ETTIĞI NETTIR, BIZLER KÜRT HALKıNıN BÜTÜN HAKLARıNıN TANıNMASıNı ISTIYORUZ”   16:33   İRAN: "ABD ILE HERHANGI BIR GÖRÜŞME YAPıLMıYOR; TRUMP’ıN AÇıKLAMALARı, ENERJI FIYATLARıNı DÜŞÜRMEYE YÖNELIK BIR ÇABANıN PARÇASı"   15:34   KATAR’DA ŞEHIT OLAN ASELSAN TEKNISYENLERI SÜLEYMAN CEMRE KAHRAMAN VE İSMAIL ENES CAN, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:33   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN’A YÖNELIK HER TÜRLÜ ASKERI SALDıRıNıN 5 GÜNLÜK SÜREYLE ERTELENMESINE ILIŞKIN TALIMAT VERDIM"   14:24   CHP HEYETINDEN BIRGÜN GAZETESI’NE DESTEK ZIYARETI… MURAT EMIR: “İSMAIL ARı’NıN KASTEN YAPTıĞı BIR SUÇ VARSA O DA HALKıN VERGISINE SAHIP ÇıKMAKTıR"   14:23   CHP’LI KıŞ: "FAIZI DÜŞÜRMEDEN ENFLASYONU DÜŞÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEYENLER, BUGÜN ÜRETIMI DE ISTIHDAMı DA KAYBETTIRMIŞ DURUMDA"   14:22   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MESLEK FABRIKASı ÖNÜNDE NÖBETTE... İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY: "BURAYı HUKUKSUZCA BOŞALTMANıZA IZIN VERMEYECEĞIZ”   14:21   İBB DAVASı’NıN DURUŞMALARıNDA ÜÇÜNCÜ HAFTA...   12:30   İZMIR’DE ‘MESLEK FABRIKASı’ KRIZI: CEMIL TUGAY’DAN TARIHI DIRENIŞ MESAJı! "İZIN VERMEYECEĞIZ"   11:45   GÜLCAN KıŞ’TAN SERT ‘FAIZ’ ÇıKıŞı: “VATANDAŞ BORCA, DEVLET FAIZE ÇALıŞıYOR!”   11:07   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı ESECEK! 5 GÜN BOYUNCA PERDELER HIÇ KAPANMıYOR: İŞTE TAM LISTE!   10:55   İBB DAVASıNDA KRITIK GÜN: EKREM İMAMOĞLU SALONA GIRDIĞINDE ALKıŞLAR KOPTU! İŞTE 8. GÜNDEN İLK DETAYLAR   10:30   CHP’LI ASU KAYA’DAN SERT TEPKI: "48 SAATTE 5 KADıN KATLEDILDI, SORUMLUSU SIZSINIZ!"   10:05   TEĞMEN EBRU EROĞLU DAVASıNDA KARAR!   09:25   MEZITLI’DE DEV ALTYAPı HAMLESI: YENI DEVLET HASTANESI İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   08:10   7 ASıRLıK CAMI KARDAN KAYBOLDU, SADECE O PARÇASı GÖRÜNÜYOR!   20:11   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: GAZETECILIK FAALIYETI, BIRILERININ HOŞUNA GITMEDI DIYE SUÇ OLMAZ   20:10   GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASı ANKARA’DA PROTESTO EDILDI... BIRGÜN YAYıN KOORDINATÖRÜ YAŞAR AYDıN: "İSMAIL ARı’YA HER ŞEYIYLE KEFILIZ"   20:09   İSTANBUL’DA NEVRUZ KUTLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: "ANKARA BARıŞıN SESINE KULAK VERMELI, YASAL ADıMLAR ATMALıDıR"  
 
     
   

Koronavirüs İçin Aşı Çalışmaları Sürüyor: 8 Kişi Üzerinde Denendi, Olumlu Sonuç Verdi


Koronovirüs salgınının önüne geçebilmek için aşı çalışmaları sürüyor. ABD merkezli biyoteknoloji firması Moderna, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı üzerinde çalıştıkları aşının, ilk klinik deneylerde "olumlu" sonuç verdiğini açıkladı.

 

Tarih : 19 Mayıs 2020 Salı 16:46   Okunma : 5160

Euronews'in haberine göre, Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ile yakından çalışan Massachusetts merkezli Moderna, Covid-19 aşısı konusunda umut vadeden bir açıklama yaptı.

Üzerinde çalışılan aşının 1. faz klinik deney aşamasının geçildiği belirtilen açıklamada, bu deneylerde aşının insan vücudunda, Covid-19'u geçiren kişilerin vücudundakine benzer bağışıklık üretmeyi başardığı ifade edildi.

Aşı verilen kişilerin vücudunda, Covid-19'u atlatan kişilerin seviyesinde ya da daha üst seviyede antikor gözlendiği aktarıldı.

Aşının ciddi bir yan etkisinin de tespit edilmediği vurgulanan açıklamada, sadece 1 katılımcının vücudunda kızarıklık olduğu bunun da kısa sürede geçtiğine işaret edildi.

Açıklamada, aşı çalışmasının 2. fazının yakın zamanda başlatılacağı, temmuzda da 3. aşamanın başlamasının öngörüldüğü kaydedildi

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA