14 Eylül 2025 Pazar

21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!  
 
     
   

Yenişehir’de muhteşem bayram coşkusu


Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadelenin ilk adımını attığı 19 Mayıs’ın 101’inci yılı Yenişehir’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Yenişehir Belediyesinin hazırladığı ve ünlü sanatçı Ali Altay’ın sahne aldığı gezici canlı müzik tırıyla coşku gece saatlerine kadar devam etti.

 

Tarih : 21 Mayıs 2020 Perşembe 08:40   Okunma : 1890

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında, alanlarda kutlanamayınca Yenişehir Belediyesi düzenlediği etkinliklerle bayramı evlere taşıdı. Yenişehir Belediyesi hazırladığı gezici eğlence ve canlı müzik tırı sokak sokak gezerek bayram coşkusunu Yenişehirlilere yaşattı. Sanatçı Ali Altay ve orkestrası en güzel şarkıları seslendirirken Yenişehirliler de Türk bayraklarıyla süsledikleri balkonlarında ve pencerelerinde şarkılara eşlik etti.

Kent genelinde dolaşan canlı müzik tırı birçok noktada durarak mini konserler verdi. Ali Altay yeni çıkardığı 19 Mayıs şarkısını canlı olarak ilk dinleyenler de Yenişehirliler oldu. Saatler 19.19’u gösterdiğinde ise önce saygı duruşunda bulunuldu ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de 19 Mayıs tırında vatandaşları selamlayarak, bayramlarını kutladı ve coşkularına ortak oldu. Yenişehirlilere seslenen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkacaklarını söyleyen Başkan Özyiğit, “Sizleri seviyorum, iyi ki varsınız bugün 19 Mayıs 1919 bundan tam 101 yıl önce emperyalistlerden ülkeyi kurtarmak için İstanbul’dan yol çıkan 38 yaşındaki Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etti. Ve biz o emanete canımız pahasına sonuna kadar sahip çıkacağız.”dedi.

Yenişehir Belediyesinden coşkulu şehir turu

Yenişehir’de 19 Mayıs coşkusu akşam saatlerinde de devam etti. Yenişehir Belediyesi,Mersin Offroad Spor Kulübü, Mersin Bisiklet Derneği, Mersin Çukurova Klasik Otomobilciler Derneği, Mersin Motosiklet Spor Kulübü, Vosteam Mersin, RedWarriors Mersin üyeleriylebirlikte büyük bir kortejle şehir turu düzenledi. Yenişehirli gençlerde korteje meşaleleriyle eşlik etti. Başkan Abdullah Özyiğit önderliğinde coşkuyla yapılan şehir turu Yenişehir Belediyesinin yapımına devam ettiği yeni kent meydanında son buldu. Alanda kısa bir konuşma yapan Başkan Özyiğit, “ Yenişehir halkı bugün bize gösterdi ki Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet sevgisi, yağmur, çamur ve hatta korona virüs de tanımaz. Hepiniz bu etkinlikte kurallara uyuyor ve sosyal mesafenizi koruyorsunuz. Bugün burada mini bir konser vereceğiz ama Yenişehir’de hareket hiç bitmeyecek. Atatürk’ün izinde yürümek hiçbir zaman yavaşlamayacak. Sonuna kadar Atatürk devrimlerini koruyacağız, kollayacağız ve geleceğe taşıyacağız.”ifadelerini kullandı.

Yenişehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri meydanda verilen mini konserle sona erdi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİRDE MUHTEŞEM BAYRAM COŞKUSU, KORONAVİRÜS, 19-MAYIS-1919

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA