9 Mart 2026 Pazartesi

01:10   MERSIN’DE MOR DALGA SOKAKLARA TAŞTı: 12. FEMINIST GECE YÜRÜYÜŞÜ’NDE TARIHI KATıLıM!   01:01   MERSIN 68’LER ORMANı’NDA KADıN DAYANıŞMASı RÜZGARı: BALYANLıLAR VE ÇAĞDAŞKENT EL ELE!   15:27   CHP’LI AYLIN NAZLıAKA’DAN TARIHI ‘MOR VE YEŞIL’ ÇıKıŞı! "HER ÇOCUĞUN BIR KREŞI OLACAK"   15:19   EMEKLI KADıNLARDAN 8 MART’TA SERT MESAJ: “YOKSULLUĞA, SÖMÜRÜYE VE ŞIDDETE KARŞı EŞIT BIR YAŞAM İSTIYORUZ”   13:37   SEMIH PALAMUT’TAN 8 MART’TA MESAJ: "FıRSAT EŞITLIĞI LÜTUF DEĞIL, DEMOKRASININ TEMELIDIR!"   11:35   KADıNLARıN ACıSı, DIRENIŞI VE UMUDU TÜRKÜLERLE SAHNEYE TAŞıNDı...   10:01   MEZITLI’DE DEV İFTAR: BAŞKAN TUNCER VE YÜZLERCE VATANDAŞ AYNı SOFRADA BULUŞTU!   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘8 MART DÜNYA KADıNLAR GÜNÜ’ MESAJı   19:51   MERSINLI KADıNLAR HAYALLERINI ÇIÇEK AÇTıRıYOR: EV HANıMLıĞı ARŞIVDE, GIRIŞIMCILIK ZIRVEDE!   16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU   13:30   ANKA’YA KONUŞAN EMEKÇI KADıNLAR: ÖLMEK, ŞIDDETE, TACIZE UĞRAMAK ISTEMIYORUZ... KADıNı EZMEYE ÇALıŞAN HERKESE; ERKEĞE, PATRONA, SISTEME KARŞı MÜCADELE IÇERISINDEYIZ   13:29   CHP MILLI EĞITIM POLITIKA KURULU BAŞKANı SUAT ÖZÇAĞDAŞ: “OKULLARA 65 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI IÇIN KANUN TEKLIFI VERDIK”   09:36   MERSIN’DE ÇÖP DEĞIL “HAZINE” ÜRETILIYOR: TAM 835 TON ATıK TOPRAĞA CAN OLDU!   23:58   CHP’DE EMEKLI SEFERBERLIĞI!,    19:25   KÜRESEL ENERJI KORIDORUNDA KRITIK EŞIK: MESİAD BAŞKANı GÜNDOĞDU’DAN ’MERSIN’ ÇıKıŞı!   16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI  
 
     
   

Uluslararası Sanatçılar, Eserlerini Pandemi Kahramanlarına Bağışladı


Mersin’de korona virüs salgınıyla mücadelenin ön saflarında yer alan sağlık çalışanları, anlamlı bir sergi ve bağışla moral buldu.

 

Tarih : 21 Mayıs 2020 Perşembe 20:59   Okunma : 2074

 Mersin'de korona virüs salgınıyla mücadelenin ön saflarında yer alan sağlık çalışanları, anlamlı bir sergi ve bağışla moral buldu. Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu Eko Turizm Derneği, uluslararası üye sanatçılarının yaptığı 100'ün üzerinde eseri, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanları için sergiledi. Sergide yer alan eserlerin tamamı da hastaneye bağışlandı.

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, korona virüs (Covid-19) sürecinde anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Mersin'de bir ay önce kurulan Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu Eko Turizm Derneği (USART), pandemi kahramanlarına destek ve moral sağlamak adına, aralarında Türkmenistan, İran, Azerbaycan gibi ülkelerden üyelerinin de bulunduğu 100'ün üzerinde sanatçının eserleriyle hastanede sergi açtı. Sadece sağlık çalışanlarının gezebilecekleri sergide, pandemi kahramanlarının duygularını yansıtan resimlerin yanı sıra modern ve geleneksel yaşamı anlatan eserler yer alıyor.

Covid-19 önlemleri altında gerçekleştirilen serginin açılışına, Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Bahar Aydınlı, USART Başkanı, Ressam Hülya Gülmez ile bazı sağlık çalışanları katıldı. Maskelerle ve sosyal mesafeye dikkat edilerek düzenlenen açılışta, İl Sağlık Müdürü Bahçaçı, sergiyi gezerek, Dernek Başkanı Gülmez'den eserlerle ilgili bilgi aldı.

"Mersin olarak bu süreci iyi yönettik"

Sağlık Müdürü Bahçacı, sergide yaptığı açıklamada, Mersin olarak korona virüs ile mücadelede Mersin halkının desteği olarak çok değişik yansımaları gözlemlediklerini söyledi. Bahçaçı, "Konulan sosyal mesafeye halkımızın uyduğunu, kurallara uyum sağladığını gördük ve Mersin olarak da bu süreci iyi yönettik. Türkiye'de de korona süreci çok güzel yönetildi" dedi.

"Çok anlamlı bir sergi"

Korona ile mücadele kapsamında kendilerine birçok kesimden destek geldiğini vurgulayan Bahçacı, açılan serginin de bu desteklerden biri olduğunu kaydetti. Bahçacı, "Şehir Hastanemizde, uluslararası ressamlarımızın ortaya koyduğu çalışmalar var. Korona virüsle mücadele kapsamında sağlık personeline desteklerini, duygularını ifade etmek için böyle bir çalışmayı yapmışlar, çok teşekkür ediyoruz. Ruhlarımızın inceldiği bir dönemde toplumun her kesiminden destek almanın anlamını, ancak bu duyguyu yaşayan insanlar bilir. Ben bugün bu desteklerle kendimi o kadar güçlü hissediyorum ki, korona vız gelir. Türkmenistan, Azerbaycan, İran gibi ülkelerden de ressam arkadaşlarımız bize destek olmak amacıyla resimlerini gönderdiler. Çok güzel konular işlenmiş. 100 temada 113 eser var. Bu sergi, Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında halka kapalı. Mersin Şehir Hastanesinde çalışan arkadaşlarımızın, arta kalan zamanları olursa gelip rahatlamak amacıyla toplumun diğer kesimindeki insanların bizim için ne düşündüklerini görmeleri adına çok anlamlı bir sergi" diye konuştu.

"Bizi hissetmişler, hissettiklerini de bize yansıtmışlar"

Başhekim Bahar Aydınlı da sergide duyguların, düşüncülerin kaleme, tuvale ve resme yansımış halini gördüklerini belirterek, "Sağlıkçılar olarak, bize bu resimleri gönderen ressamlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bizi hissetmişler, hissettiklerini de bize yansıtmışlar. Biz sağlık için varız, korona ile mücadelede sonuna kadar varız. Bize bağışladıkları resimlerini duvarlarımıza asacağız ve bizimle birlikte yaşamalarına izin vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Onların yanında olduğumuzu hissetsinler istedik"

USART Başkanı Hülya Gülmez ise dernek olarak ilk sergilerini sağlık çalışanları için açtıklarını söyledi. Derneğin, 200 kişilik öğretim görevlisinden oluştuğu bilgisini veren Ressam Gülmez, şunları söyledi:

"Korona virüs sürecinde neler yapabiliriz sanat adına diye düşündük. Hastanemizde, pandemi kahramanlarımıza bir sergi yapalım; duygu ve düşüncelerimizi onlarla paylaşalım, onların yanında olduğumuzu hissetsinler istedik. Buradaki eserler hem Türkiye'deki hem de yurt dışında derneğimizin üyesi olan sanatçı dostlarımıza ait. Sergide, dernek üyesi hocalarımızın karma eserleri var. Şu ana kadar arkadaşlarımız 113 tane eser gönderdi, hala gelmeye devam ediyor. İran, Kerkük, Bakü, Türkmenistan gibi ülkeler ve şehirlerden hocalarımız, dışarıdan gelmesi yasak olduğu için Türkiye'deki galerilerde bulunan eserlerini göndererek bağışta bulundular. Hediye ediyorlar arkadaşlarımıza. Bize bu fırsatları verdikleri için de hastanemize çok teşekkür ediyoruz."

Gülmez, açıklamasının ardından, İranlı Hattat Salih Al Zamo'nun sergiye gönderdiğini eserini de Bahçacı'ya armağan etti

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA