20 Nisan 2024 Cumartesi

13:53   İRAN İŞ BAKANLIĞI ÇALIŞANI ŞERİF NEKİZADE: “İSRAİL`E DİYORUZ Kİ SALTANATIN BİTTİ, VURDUK VE GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK”   11:51   CHP`NİN YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI BAŞLADI... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKİYE İTTİFAKININ BELEDİYE BAŞKANLARINA SELAM OLSUN"   11:10   MSB: "FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 5 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:09   KIBRIS`TA AİLELER, DEPREMDE YIKILAN İSİAS OTEL`DE YAŞAMINI YİTİREN EVLATLARI İÇİN "ADALETE IŞIK TUT" YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ   10:54   CHP`LİLER ANITKABİR`DE... CHP LİDERİ ÖZEL: "PARTİMİZİ, İLKELERİNİZDEN SAPMADAN, GÖSTERDİĞİNİZ ROTADAN MİLİM ŞAŞMADAN BİRİNCİ PARTİ YAPTIK"   10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ  
 
     
   

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz’den Referandum Çağrısı..


Türkiye Gençlik Birliği, rejimi değiştiren başkanlık referandumuna ilişkin tavrını açıkladı.

 

Tarih : 14 Şubat 2017 Salı 01:37   Okunma : 1505

TGB, 'Vatan Senden Hayır Bekler' sloganıyla yurt çapında kampanya yürütecek.

Basın toplantısı ile mücadele takvimini ve sloganlarını açıklayan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, Türk Gençliği'nin 2. İstiklal Savaşı zamanlarında da milletin geleceği için üzerine düşeni referandumda hayır oyu vererek yapacağını belirtti.

Cengiz; ''Milletimiz bizden, vatana sahip çıkmamızı ister. Türk milleti okula gönderdiği kızına, cepheye yolladığı oğluna her zaman “Vatana millete hayırlı olun” dedi. O temenni cümleleri boşuna kurulmadı. Vatan bizden ve bu satırları okuyan senden ne ister biliyoruz: Vatan bizden hayır bekler.'' dedi.

TGB- Memleketin Hayırlı Evlatları imzasıyla yapılan açıklamanın tam metni ise şöyle;

''18 maddelik bir anayasa değişikliği karşımızda.
Türkiye, fiilen ve hukuken “Başkanlık Sistemi”ni getirecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için bir halk oylamasına gidiyor.
Soruyorlar bizlere: “EVET” mi, “HAYIR” mı diye…
Bizim De Sorularımız Var!

GENÇLERİN SORUNLARINI ÇÖZECEK Mİ?

Biz de bu tasarıya ilişkin bütün destekleri ve karşı çıkışları bir kenara bırakarak soruyoruz:
• Bu anayasa değişikliği Türkiye’nin hangi yarasına merhem olacak?
• Çözüm bekleyen iki önemli sorun; terör ve ekonomik sarsıntılar iddia edildiği gibi son bulacak mı?
• Biz gençleri meclise taşıdığı iddia edilen başkanlık sistemi, iş ve atama bekleyen milyonlarca gencin sorunlarını ortadan kaldıracak mı?
• Bugüne kadar süregelen mevcut sistem, hangi sorunun çözümüne engel oldu?
Sorular yanıtsız kalıyor…
Üstüne üstlük bir de, Amerikancı darbe girişimlerine ve teröre karşı birleşen Türk milleti “EVET”çiler ve “HAYIR”cılar olarak “halkoylaması kutuplaşmasına” sokuluyor.

BAŞKANLIK SİSTEMİ NELERİ GÖTÜRÜR?

Anlıyoruz ki önerilen değişiklik, Kurtuluş Savaşı vermiş Gazi Meclisimizi ve milletvekillerini etkisiz ve yetkisiz kılıyor.
Meclisi önemsizleştiriyor, denetleme mekanizmalarını işlevsizleştiriyor.
Milli egemenliğimizi zaafa uğratacak şekilde yasama, yürütme ve yargı yetkileri tek elde toplanıyor; cumhurbaşkanına keyfiliğe kadar gidecek aşırı haklar tanınıyor.

Cumhurbaşkanının partili olmasının yolunu açan teklif, devletin bütün milleti temsil etme ve tarafsızlık ilkeleri ihmâl ediliyor.

Bu sistem meclise karşı sorumluluğu olmayan, meclis tarafından denetlenemeyen bürokratların yönettiği gerçek bir vesayete zemin sunuyor.
Tüm bu aceleciliğe rağmen, önerilen değişiklikler kabul edilirse, iki yıl sonra, 2019’da yürürlüğe giriyor!
Bu kritik süreçte, iki yıl boyunca ülkemiz belirsiz ve karmaşa dolu bir yönetim şekline bırakılıyor…

TÜRK GENÇLİĞİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adı altındaki başkanlık sistemi önerisiyle, ülkenin terör ve ekonomi gibi öncelikli sorunları erteleniyor, dolar lobicilerine savaşı ve krizi derinleştirecek fırsatlar veriliyor.
Milletimizin önceliği ise terörün ve ekonomik bunalımın son bulduğu; güvenli, huzurlu ve kalkınmış bir Türkiye!
İhtiyacımız İstiklal Savaşı ruhuyla Amerika destekli terörle mücadele eden Mehmetçiğin ve polisin arkasında birleşmektir.
Bu ancak bütün milleti temsil eden, güçlü bir meclisle mümkün olur.
Türk Gençliği, 2. İstiklal Savaşı zamanlarında milletin geleceği için üzerine düşeni halk oylamasında “HAYIR” oyu vererek yapacaktır.
Geleceğini ve egemenliğini, memleketimizin her karış toprağında büyük bedeller ödeyerek kazanan Türk Milleti, yine “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyecektir.

VATAN BİZDEN HAYIR BEKLER

Milletimiz bizden, vatana sahip çıkmamızı ister.
Türk milleti okula gönderdiği kızına, cepheye yolladığı oğluna her zaman “Vatana millete hayırlı olun” dedi.
O temenni cümleleri boşuna kurulmadı.
Vatan bizden ve bu satırları okuyan senden ne ister biliyoruz: Vatan Bizden Hayır Bekler'

Paylaş :
Etiketler :  TGB, Çağdaş Cengiz, referandum, istanbul.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA