29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Belediye sözleşmesinde kadına şiddet kriteri


Mezitli Belediyesi ile Tüm Bel-Sen Mersin Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 2020-2021 dönemini kapsayan sözleşme ile belediyede memur ve sözleşmeli statüsünde çalışanlar ücret artışının yanında çok önemli sosyal haklar da kazandı. Sözleşmede, kadına şiddetle mücadele konusunda çok özel maddeler yer aldı. Her hangi bir çalışan eşine şiddet uygularsa tüm sosyal hakları eşine verilecek.

 

Tarih : 30 Mayıs 2020 Cumartesi 15:27   Okunma : 1430

Mezitli Belediyesi’nde çalışan memurları ilgilendiren ve büyük sevincin yaşandığı toplu sözleşme Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay tarafından imzalandı. İmza töreninde Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Nuran Çaynak ve Tüm Bel Sen yöneticileri de hazır bulundu.

SÖZLEŞMEDE ŞİDDETE KARŞI ÖZEL MADDELER YER ALDI

Özellikle kadın çalışanlara özel maddelerin de yer aldığı sözleşme kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın çalışanların izinli sayılması, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele Gününde işleri aksatmayacak şekilde dönüşümlü idari izinli sayılmaları, çocukları olan mamurlar için kreş hakkının verilmesi gibi özel haklar verildi. Yine sözleşme kapsamında sosyal haklardan yararlanan belediye çalışanlarının eşine şiddet uygulaması durumunda, çalışanın sözleşme ile kazandığı sosyal ve mali hakların elinden alınarak şiddet gören eşe verilmesi kararı verildi.

"BU SÖZLEŞME TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK OLMALI"

Toplu sözleşmelerin, kamu çalışanlarının haklarını alabilmeleri açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Tüm Bel-Sen Başkanı Mustafa Özbay, “Virüsün ve ekonomik sıkıntının tüm kesimleri etkilediği bir dönemde yapılan toplu sözleşmeler kamu çalışanlarını da rahatlatan bir durumdur. Bunların yanında özellikle kadına şiddetle mücadele açısından son derece önemli kriterlerde benimsenmiş olmasına büyük değer veriyoruz. Kamu çalışanları ve demokrasi açısından önemli bir olaydır. Biz diğer belediyelerde görev yapan memurların da sözleşme ile refaha ermesini diliyoruz. Başkanımızda her zaman olduğu gibi son derece sağduyulu bir yaklaşımla yanımızda yer aldı. Çalışanlar böylesi şefkatli bir belediye başkanları olduğu için çok şanslılar. Toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde ve imzalanmasında büyük bir özveri ve duyarlılık gösteren başkanımıza çok teşekkür ediyor ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

"TERLERİ KURUMADAN HAK ETTİKLERİ ÜCRETİ ALMALILAR"

Toplu sözleşme görüşmelerinin olumlu bir havada geçtiğini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Çalışanlarımızın alın terleri kurumadan maaşlarının düzenli ve zamanında, hak ettikleri ücreti alabilmeleri konusunda titiz davranıyoruz. Bu dönem sözleşmemize kadın çalışanlarımız için çok özel maddeler de ekledik. Biz elbette bir şiddet olayının yaşanmayacağını düşünüyoruz. Ancak, kadına yönelik şiddete bu şekilde dikkat çekmek istedik. Öte yandan belediyemize yıllardır emek veren memurlarımızın ve sözleşmeli personelimizin emeklerinin karşılığını alabilmeleri için üzerimize düşeni yaptık.

 Kurumumuzun çıkarlarını da dikkate alarak karşılıklı mutabakat ile her iki tarafı da memnun eden bir sözleşme imzaladık. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin hala gündemin en önemli konusu olmasına üzülerek tanıklık ettiklerine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Belediyemizin çalışmalarında kadınlarımız ve çocuklarımız ana özde. Kadınlarımıza ve çocuklarımıza karşı şiddet konusunda alınan tüm önlemlere rağmen önüne geçilemedi. Biz de yaptığımız sözleşme ile buna dikkat çekmek istedik. Herhangi bir çalışanımız eşine ve çocuğuna şiddet uygularsa alması gereken sosyal hakları eşine vermeyi kararlaştırdık. Yetkili sendikamız da bu konuda son derece duyarlı davranarak sözleşmemizi imzaladı. Ümit ediyorum ki çalışanlarımız arasında aile içi şiddet yaşanmasın ve böyle bir uygulamaya hiç gerek olmasın. Ancak bunu gündemde tutmak gerekiyor. Bu şekilde bir nebze de olsa şiddetin önüne geçebilmeyi umuyoruz. Önümüzdeki süreçte çok daha farklı maddeleri sözleşmeye ekleyerek kadına ve çocuğa şiddet olgusunu tamamen gündemimizden çıkarmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, TÜM BEL-SEN, MERSİN ŞUBESİ, TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA