24 Nisan 2024 Çarşamba

15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”   14:51   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI`NDA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ   14:49   ABDURRAHMAN TUTDERE`NİN KOLTUĞUNA DEPREMZEDE ÖYKÜ MİNA IŞIK OTURDU... "ÇİÇEK GİBİ BİR ADIYAMAN İSTİYORUM"   14:32   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AYM BAŞKANI ÖZKAYA İLE GÖRÜŞTÜ   14:22   ÖZGÜR ÖZEL, 23 NİSAN`DA TBMM`DEKİ KOLTUĞUNU MÜZİK ÖĞRENCİSİ DORA MİMAROĞLU`NA DEVRETTİ   13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:49   VAHAP SEÇER: “ÇOCUKLARIMIZA SÖZÜMÜZDÜR: GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER”   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:59   SEZGİN TANRIKULU: TÜRKİYE`DE ÇOCUKLAR BASKI ALTINDA. ÇOCUKLAR AÇISINDAN AĞIR BİR TABLO VAR. BU KOŞULLARIN DEĞİŞMESİ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ   12:31   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`DAN CHP`Lİ ÖZEL İLE GÖRÜŞME AÇIKLAMASI: RANDEVU TALEBİ GELMEDİ. OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:53   MEHMET ŞİMŞEK, IMF VE DÜNYA BANKASI TOPLANTILARINI DEĞERLENDİRDİ: “ÜLKEMİZE VE PROGRAMIMIZA OLAN GÜVENİN GÜÇLÜ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖRDÜK”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   10:01   VAN`DA KAYYUMDAN DEM PARTİ`YE GEÇEN TUŞBA VE EDREMİT BELEDİYESİ`NİN BORCU 539 MİLYON TL OLARAK AÇIKLANDI  
 
     
   

Enginar Tarlasında Hareketlilik Haftası Coşkusu


Mezitli Belediyesinin desteğiyle çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüten Üretici Kadın Kooperatifi üyeleri dördüncü ve son enginar hasadını yaptı. Hareketlilik Haftası (MoveWeek) heyecanı bu kez enginar tarlasında yaşandı. Kale Mahallesinde bulunan alanda yetiştirilen enginar hasadına kooperatif Başkanı Ayşe Gül Yılgör’ün yanı sıra belediye çalışanları da destek verdi.

 

Tarih : 30 Mayıs 2020 Cumartesi 19:44   Okunma : 1712

Mezitli Belediyesinin desteğiyle çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüten Üretici Kadın Kooperatifi üyeleri dördüncü ve son enginar hasadını yaptı. Hareketlilik Haftası (MoveWeek) heyecanı bu kez enginar tarlasında yaşandı.

Kale Mahallesinde bulunan alanda yetiştirilen enginar hasadına kooperatif Başkanı Ayşe Gül Yılgör’ün yanı sıra belediye çalışanları da destek verdi.

Hasat sırasında bol bol hatıra fotoğrafı da çektiren kadınlar zaman zamanda duygusal anlar yaşadı. Kadınlar, evlerinden hazırlayarak getirdikleri yiyecekleri aralarında paylaştı.

Kooperatifin 1 yılda kat ettiği yolun kendilerini bile şaşırttığını ifade eden kadınlar, “Bu başarıyı sağlamamızda en büyük pay bize koşulsuz destek veren Başkanımız Neşet Tarhan’ındır. Bize inandı ve kendi uzmanlık alanı olan kooperatifçilik konusunda ufkumuzu açtı. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

İki aylık sürede gerçekleştirilen 4 hasat döneminde toplam 4 bin enginar toplamayı başaran üretici kadınlar, Demokrasi Meydanı'nda bulunan Özgür Kafe'de satışa sundu. Vatandaşlar enginarı dilerlerse soyularak temizlenmiş ya da kabuklu şekilde alabildikleri gibi alternatif hazırlama yöntemleri konusunda bilgi sahibi de oluyorlar. 

Kadınların salep ve enginar üretimi konusunda beklenenin üzerinde bir üretim başarısı yakaladıklarını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, önümüzdeki günlerde mısır hasadını da gerçekleştireceklerini söyledi. Kadınların bu başarısının çok güzel geri dönüşler aldığını da vurgulayan Başkan Tarhan, “Yaklaşık 1 yıl önce faaliyete geçen Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi enginar, salep gibi üretim değeri yüksek ürünlerinin hasadını yaptı. Aynı başarıyı önümüzdeki günlerde yapılacak mısır üretiminde de bekliyoruz. Kadınlarımızın bu başarısı sadece bizi değil Mezitli’de yaşayan vatandaşlarımızı da çok özel bir dayanışmanın içerisine soktu.  Bir vatandaşımız Mezitli’nin merkezinde bulunan arsasını kadınlarımızın kullanımı için izin verirken, başka bir vatandaşımız cüzi miktarda da olsa tohum alınması için para bağışında bulunuyor. Biz de belediye olarak kendilerine sadece yer ve moral desteği sağlıyoruz. Tüm üretim emek ve çalışma kadınlarımızın elinden çıkıyor. Dünyamızı yine kadınlarımız güzelleştiriyor. Kadınlarımızın hevesini ve çalışma azmini görünce kooperatifimizin Türkiye’deki en başarılı kooperatif olacağına sonuna kadar inanıyorum. Yaşamakta olduğumuz salgına karşı da en güzel savunma biçimi sağlıklı ve doğal beslenmekten geçiyor. Bu salgından korunmak için enginar tüketmek son derece önemli. Bu tür üretimlerde bulunarak insanların sağlığına katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  ENGİNAR TARLASINDA HAREKETLİLİK HAFTASI COŞKUSU, MOVEWEEK, , KALE MAHALLESİ, ÜRETİCİ KADIN KOOPERATİFİ, ENGİNAR HASATI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA