25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Meclis’teki Cumhurbaşkanı Erdoğan önlemleri CHP’yi kızdırdı..


Araçların tutulduğunu, kapıların kapatıldığını, helikopterlerin Meclis’in üzerinde uçtuğunu söyleyen Levent Gök, ’Neden korkuyor sayın Cumhurbaşkanı?’ dedi.

 

Tarih : 31 Mayıs 2017 Çarşamba 07:22   Okunma : 1347

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’na katılması nedeniyle Meclis’te alınan güvenlik önlemleri ve protokol krizi tepkilere neden oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’e gelmesine ilişkin protokol krizi günler öncesinden tartışılmaya başlanmıştı. “Erdoğan Cumhurbaşkanı sıfatıyla değil AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Meclis’e geliyor. Bu yüzden Cumhurbaşkanlığının gelişine ilişkin protokol kuralları uygulanmayacak” denilerek, kriz aşılmaya çalışıldı. Bu kapsamda Meclis’te, Erdoğan’ın gelişi için askeri tören yapılmadı ama göndere forslu Türk Bayrağı çekildi. Protokol uyarınca Cumhurbaşkanını Meclis Başkanının karşılaması gerekiyor; bugün Erdoğan’ı da Meclis Başkanı karşıladı. 

HELİKOPTERLER UÇUŞ YAPTI 

Erdoğan’ın Meclis’e gelmesi öncesinde alınan güvenlik tedbirleri de dikkat çekti. TBMM’ye çıkan tüm ana arterlerde yoğun polis önlemleri alındı. Meclis’e gelen ziyaretçilerin yanı sıra milletvekilleri de güvenlik kontrollerinden nasibini aldı. Erdoğan’ın Meclis’te bulunduğu süre boyunca helikopterler Meclis üzerinde uçuş yaptı. AK Parti Grup Toplantısının yapılacağı salon, köpeklerle arandı. Arama sırasında Salonda oturan vekiller ve danışmanlar kaldırıldı. 

GÖK: CUMHURBAŞKANI NEDEN KORKUYOR

Artgerçek'ten Sibel Hürtaş'ın haberine göre; tüm bu görüntüler milletvekillerinin tepkisine neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, tepkisini Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dile getirdi. Gök, Meclis’te alınan önlemleri şöyle anlattı: 

“Bugün sabahtan itibaren Meclisimizde garip uygulamalar başladı. Mecliste olağanüstü güvenlik önlemleri, bütün yollar tutulmuş. Dakikalarca bütün araçlar tutuldu, kapılar kapatıldı, içeri girmek mümkün değil, polisler Mecliste her yeri kesmiş, ‘Buradan geçemezsiniz şuradan geçin, Bunu yapamazsınız, şunu yapın’ diyorlar.  Böyle bir tablo olabilir mi? Sonuçta burada bir AK Parti’nin grup toplantısı yapılacak. Bir AK Parti’nin grup toplantısına Cumhurbaşkanlığı sıfatını üzerinde tutan bir şahsiyet buraya gelecek diye. Üzerimizde helikopterler uçuyor. Neden korkuyor Sayın Cumhurbaşkanı? Sonuçta burası milletin seçtiği bir Meclis. Kendi Meclis’inden korkulur mu? Helikopterler üstümüzde, polisler her yerde, büyük güvenlik önlemleri. Böyle bir tablo Türkiye'ye yakışan bir tablo değil, vahim bir tablo.”

GÖK: GÜVENLİK ÖNLEMİNİ YERİNE GETİRMEYECEĞİM

Gök, Erdoğan’ın Meclis’e gelişi sırasında alınacak güvenlik önlemlerine uymayacağını belirterek, şunları söyledi: 
“Cumhurbaşkanı kendine güvenecek, ‘Ben bugün Cumhurbaşkanlığını bir kenara bırakıyorum’ diyecek buraya normal bir şekilde gelecek, icabına bakacak. Burada yapılan uygulama Cumhurbaşkanlığı uygulaması. Böyle bir tabloyu kabul etmemiz mümkün değildir. Şahsım olarak söylüyorum ki Cumhurbaşkanının AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Meclise geleceğini ve bu nedenle alınan hiçbir güvenlik önlemini de peşinen yerine getirmeyeceğimi ifade ediyorum. Ben, halkın seçtiği bir milletvekiliyim. Ben, halkıma güveniyorum, Meclisteki bütün arkadaşlarıma güveniyorum. Ama bir Cumhurbaşkanı gelecek diye kendimi o güvenlik cenderesi içerisinde hissetmeyeceğimi buradan açıkça ilan ediyorum.”   

FORS TARTIŞMASI 

Erdoğan’ın gelişinde forslu Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesi de tartışmalara neden oldu. CHP’li Levent Gök, “AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla gelmek isteyen bir şahsiyete karşı Türkiye Büyük Millet Meclisinde fors çekilmesi ne anlama gelmektedir? Burası Cumhurbaşkanının AK Parti Genel Başkanına hükmedeceği bir yer değildir ki. Meclis Başkanını açıkça kınıyorum. Meclis Başkanı işini gücünü bırakmış AK Parti Genel Başkanını karşılıyor bugün. Eğer AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla konuşacaksa konuşacağı başka mekanlar yok değil, AK Parti Genel Merkezi var, gerekirse sarayında konuşur ama Gazi Mecliste AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla konuşmaya gelen bir şahsiyetin Cumhurbaşkanlığı Forsu'yla karşılanması ne demektir? Kınıyorum.” 

Gök, Erdoğan’ı karşılayan Meclis Başkanına da tepki göstererek, “Eğer, bir genel başkanı karşılamayı nezaket içerisinde düşünüyorsa bizim de Genel Başkanımız var. Sayın Başkanı gelsin karşılasın. MHP'nin var, HDP'nin var. Böyle bir tablo olabilir mi?” diye konuştu. 

BAYRAK YANITI: CUMHURBAŞKANININ OLDUĞU HER YERE FORS ÇEKİLİR 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bayrak tartışmalarına, “Anlık bir Cumhurbaşkanlığı Forsu'nun göndere çekilmesi söz konusu değildir. 1985 tarihli Türk Bayrağı Tüzüğü'nün 28'inci maddesinde konu çok ayrıntılı düzenlenmiştir. Cumhurbaşkanının olduğu her mekanda, her makamda, her yerde, gece, gündüz, sabah o forsun dalgalandırılması kanunun gereğidir” diye yanıt verdi. 

ARAMA YANITI: SIKINTI YAŞAMADIK 

Erdoğan’ın konuşmasından önce AK Parti Grup Toplantısının yapılacağı salon, Cumhurbaşkanlığının özel koruma ekiplerince, köpeklerle arandı. Arama sırasında Salonda oturan eski milletvekilleri ve danışmanlar da korumalar tarafından dışarı çıkarılmak istendi. Bu duruma eski vekiller ve danışmanlar, alkış ve ıslıkla tepki gösterdi. Bülent Turan, bu görüntü için “Biz bugün bir sıkıntı yaşamadık” yanıtını verdi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  tbmm, kemal kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı erdoğan, chpli levent gök.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA