30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

Büyükşehir’den Kargıpınarı Ve Alata Arasında 8 Kilometre Bisiklet Yolu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla, Erdemli İlçesi’ne 8 kilometre uzunluğunda bir bisiklet yolu kazandırdı.

 

Tarih : 1 Haziran 2020 Pazartesi 12:21   Okunma : 2124

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çevre dostu yönetim anlayışı, kente 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nün amacını karşılayan bir örnek sundu. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Erdemli İlçesi Kargıpınarı ile Alata Mahalleleri arasındaki sahil yoluna 8 kilometre uzunluğunda bir bisiklet yolu kazandırdı.

BİSİKLETLİLER İÇİN AYRI, YAYALAR İÇİN AYRI YOL

Büyükşehir, Erdemli İlçesi Kargıpınarı ile Alata Mahallelerinin sahil şeridindeki yaklaşık 5 metre genişlik ve 8 kilometre uzunluğundaki yolun yaklaşık 2,5 metrelik kısmını bisiklet yolu yaptı. Araç trafiğine kapalı yol, özellikle yaz aylarında yayalar tarafından yoğun bir şekilde kullanılırken, bisikletlilerin de tercih ettiği güzergahlar arasında yer alıyordu. Bisikletlilerin ve yayaların aynı anda kullandığı yolun yarattığı karmaşa kimi zaman çocuklar için de tehlike yaratıyordu.

BİSİKLET YOLU, DÜNYA BİSİKLET GÜNÜ’NE HAZIRLANIYOR

Büyükşehir, 8 kilometrelik yola çevre dostu bir çözüm getirdi. Birleşmiş Milletler tarafından 2018’de ilan edilen 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü öncesi çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, bölgeye 3 Haziran’da 8 kilometre uzunluğunda bir bisiklet yolu kazandırıyor. Yolda asfalt, peyzaj ve temizlik çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir, bünyesindeki Yol Çizgi Aracı’yla bisiklet yolu çalışmalarına başladı. Ortalama 1200 kilogram soğuk yol çizgi boyası kullanan ekipler, yolu bisikletliler ve yayalar için düzenledi. Ekipler, yoldaki çizgi çalışmalarını levha ve figür çizim çalışmalarıyla sürdürdü.

VATANDAŞLAR KESİNTİSİZ OLARAK 8 KİLOMETRE BOYUNCA PEDAL ÇEVİREBİLECEK

Yaz aylarının başlamasıyla bölgedeki yazlıklarda veya otellerde konaklayan vatandaşlar, sahil yolunda 8 kilometre boyunca aralıksız pedal çevirme şansına kavuşuyor. Yolun kuzey kısmından yayalar, güney kısmından ise bisikletliler geçebiliyor. Böylece yoldaki karmaşanın önüne geçilirken, çocukların da güvenliği sağlanmış oluyor. Büyükşehir’in Erdemli’ye kazandırdığı bisiklet yolu, vatandaşların ulaşım aracı olarak bisikleti tercih etmelerine de fırsat sunuyor. Büyükşehir’in 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nün amacıyla örtüşen hizmeti, hem kente hem de kişilere çevreci ve ekonomik faydalar sağlıyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA