24 Nisan 2024 Çarşamba

22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   16:13   CHP`DEN 1 MAYIS YASAĞINA TEPKİ... GAMZE TAŞCIER: "1 MAYIS TAKSİM`DİR, TAKSİM 1 MAYIS`TIR"   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"   15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”   14:51   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI`NDA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ   14:49   ABDURRAHMAN TUTDERE`NİN KOLTUĞUNA DEPREMZEDE ÖYKÜ MİNA IŞIK OTURDU... "ÇİÇEK GİBİ BİR ADIYAMAN İSTİYORUM"   14:32   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AYM BAŞKANI ÖZKAYA İLE GÖRÜŞTÜ  
 
     
   

Chp’li Ali Mahir Başarır: “Bir Hukuk Devletinde Olmaması Gereken Ne Varsa Bu Ülkede Oluyor"


CHP Mersin Milletvekili Av. Ali Mahir Başarır, Mersin İli Çamlıyayla ilçesi Darpınar Mahallesi’ndeki öğrenci velilerinin evlerine, gece yarısı jandarmalar tarafından baskın yapılmasını Meclis gündemine taşıdı.

 

Tarih : 8 Haziran 2020 Pazartesi 16:23   Okunma : 1501

Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Darpınar Mahallesi’ndeki Şehit Oğuzhan Sezer Ortaokulu'nda öğrenim gören 50 ilkokul öğrencisini daha uzak olan Sarıkavak Mahallesi’ndeki okula gönderme kararı alması üzerine, 17 veli ilçe kaymakamından destek almak için  ziyarete gitmiş ve velilerden birinin cep telefonu ile kayıt yaptığı iddiasıyla jandarma gece yarısı ailelerin evlerine herhangi bir mahkeme kararı olmadan baskın düzenleyerek 12 kişiyi gözaltına almıştı.

 CHP’li Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemi ile verdiği soru önergesinde, evlere baskın düzenleyen jandarmanın izni olup olmadığını ve yoksa kimlerden güç alarak bu baskını düzenlediklerini sordu?

Jandarmalara evlere baskın için emir verenler hakkında herhangi bir yasal işlem yapılıp yapılmadığını da soran CHP’li Başarır, herhangi bir yasal işlem yapılmadıysa gerekçelerinin ne olduğu sorusunun da yanıtlanmasını istedi.

Velilerin yaşanılan bu olaydan ötürü korku ve panik içerisinde olduğunu belirten CHP’li Başarır, olaydaki sorumlular hakkında başlatılmadıysa bir an önce soruşturma başlatılması gerektiğini belirtti.

CHP’li Başarır, “Bir hukuk devletinde olmaması gereken ne varsa bu ülkede oluyor. Kimse bulunduğu makamın yetkisini aşacak şekilde davranamaz. Konu ile ilgili hukuk ne diyorsa o gerçekleşmeli.  Kendi yaşadıkları mahallelerindeki okulun kilometrelerce uzaklıktaki bir başka mahalledeki okula taşınmasının sıkıntısını yaşayan vatandaşlarımızın, bir de üzerlerinde böylesine bir baskı kurulması kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

CHP’li Başarır önergesinde;

“Mersin ilindeki Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Darpınar Mahallesi’ndeki Şehit Oğuzhan Sezer Ortaokulu'nda öğrenim gören 50 ilkokul öğrencisini daha uzak olan Sarıkavak Mahallesi’ndeki okula gönderme kararı almıştır.

Uzaktaki bir mahalleye taşınması istenen ilkokul öğrencileri arasında böbrek hastası ve engelli çocuklar da bulunmaktadır.

Bu karara tepki gösteren 17 aileden oluşan veliler, son olarak 05 Mayıs 2020’de   Çamlıyayla Kaymakamı Resul Yıldırım'ı ziyaret ederek kendilerine destek olmalarını istemişlerdir.

Kaymakamla görüşme esnasında velilerden birinin konuşulanları telefonuna kaydettiği iddiasıyla, aynı günün gece yarısı saat 01.30’da jandarmalar, 17 ailenin evine gece operasyon düzenleyerek 12’si gözaltına almışlardır. 5’i ise sabah saatlerinde kendi rızaları ile karakola gitmişlerdir. Karakolda bu vatandaşların tümünün konu ile ilgili ifadeleri alınarak cep telefonlarına da el konularak serbest bırakılmışlardır.

Gecenin ilerleyen saatlerinde evleri jandarmalar tarafından basılan köylüler büyük korku ve tedirginlik yaşamışlardır. Aileler olaydan birkaç gün sonra telefonlarını almak için Kaymakamlık önüne geldiklerinde ise, kendilerine telefonların savcılık kararıyla el konulduğu ve inceleme yapılması için Ankara’ya gönderildiği bilgisi verilmiştir” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istemiştir:

  1. Gece yarısı saat 01.30’da ailelerin evlerine giriş yapılması için herhangi bir izin ya da mahkeme kararı var mıdır? Yoksa jandarmalar kim ya da kimlerden güç alarak evlere baskın düzenlemiştir?

  2. Herhangi bir izin alınmadan evlere baskın yapıldıysa, jandarmalara emir veren kişi ya da kişiler hakkında herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuçları ne olmuştur? Yapılmamışsa gerekçeleri nelerdir?

  3. Kaymakamların kendi isteğine göre istediği bir evi ya da evleri aratma yetkisi var mıdır?

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA