23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Chp’i Ali Mahir Başarır: “Cennet Ve Cehennem Mağaraları Ancak Akp İktidarına Kadar Dayanabildi”


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Silifke ilçesi Narlıkuyu Mahallesi’nde bulunan Cennet Mağarası’na asansör yapılmasını Meclis gündemine taşıdı.

 

Tarih : 10 Haziran 2020 Çarşamba 19:23   Okunma : 1960

“Milyonlarca yıl önce oluşan ve Cennet Mağarası’nın içerisine asansör inşa edilmesi ülkemizin tarihi ve doğal güzelliğine yara vermiştir” sözlerini ifade eden Başarır, “Cennet ve Cehennem Mağarası tüm doğal güzelliği ile tarihi yansıtırken, ancak AKP iktidarı dönemine kadar dayanabilmiştir” dedi.

AKP İktidarın birçok konuda olduğu gibi tarihi ve kültürel zenginliğimize de bakış açısının doğru olmadığını belirten Başarır, önergesinde “Böylesine tarihi değeri ve doğal güzelliği olan Cennet Mağarası’na asansör yerleştirmesi hangi anlayışın ürünüdür? Sorusuna yanıt aradı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemi ile verdiği önergesinde;

 “Mersin İli Silifke İlçesi Narlıkuyu Mahallesi’nde bulunan Cennet ve Cehennem çökükleri (mağaraları) her yıl çok sayıda insan tarafından ziyaret edilmektedir. Milyonlarca yıl önce doğal yollardan oluşan Cennet ve Cehennem çukurlarında, Antik Yunan Çağı efsanelerinden yüz başlı ejderha Typhon’un, Zeus tarafından hapsedildiğine inanılmaktadır.

Cennet çöküğünün içerisinde Meryem Ana Kilisesi bulunmaktadır. Kilisenin giriş kapısı üzerindeki dört satırlık kitabede, bu kilisenin V. yüzyılda Aziz Paulus tarafından Meryem Ana’ya ithafen yaptırılmış olduğu yazmaktadır.

Cennet mağarasının bitimine yakın bir yerdeyse Hellenistik dönemden kalma bir Zeus Tapınağı olduğu belirtiliyor. Merdivenli yolun da bu dönemden kaldığı sanılıyor.

Böylesine tarihi ve doğal güzelliğe sahip olan Cennet Mağarası’nın içerisine bir asansör dikilerek, adeta mağaranın tüm doğal güzelliğine gölge düşürülmüştür.

Geçmişten günümüze kadar gelen tarihi eser ve doğal güzelliklerin, yapısını bozmadan bizden sonraki gelecek kuşaklara da doğal hali ile bırakılması insanların en büyük sorumluluklarından biridir” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  1. Böylesine tarihi değeri ve doğal güzelliği olan Cennet Mağarası’na asansör yerleştirmesi hangi anlayışın ürünüdür?

  2. Söz konusu asansörün dikilmesiyle ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliğine yara verdiğinizin fakında mısınız?

  3. Ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliğine yara veren asansörün yapımına kim ya da kimler karar vermiştir?

  4. Milyonlarca yıl önce oluşan Cennet Mağarası’nın doğallığını korumak adına yapılan asansörü kaldırmayı düşünüyor musunuz?

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA