29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Başkan Tarhan çiftçilerle birlikte üzüm hasadı yaptı


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, örtü altı üzüm üretimi yapan çiftçilerle bir araya gelerek üzüm kesti.

 

Tarih : 13 Haziran 2020 Cumartesi 22:20   Okunma : 1469

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, örtü altı üzüm üretimi yapan çiftçilerle bir araya gelerek üzüm kesti. 300 dönüme yakın arazide üretilen erkenci Perlent, Yalova ve Kardinal cinsi üzümler iç piyasa ve ihracatta değerlendirilecek

Başkan Tarhan 3 yıldır gerçekleştirilen Mezitli Örtü Altı Üzüm Festivalinin korona virüsü nedeniyle bu yıl yapılamaması üzerine üzüm hasadı yapan çiftçileri yalnız bırakmadı. Çiftçilerle birlikte üzüm kesen Başkan Tarhan, üretim kalitesi ve değeri hakkında da bilgi aldı. Esenbağlar Mahallesinde Korona virüsü tedbirleri altında gerçekleştirilen üzüm hasadında üreticilerin yanı sıra Esenbağlar Mahalle Muhtarı Hasan Deveden ve Eski Mezitli Mahalle Muhtarı Veysel Gılıçoğlu da hazır bulundu.

YILDA 2 BİN TON ÜZÜM ÜRETİLİYOR

Mezitli bölgesinden 2 bin ton civarında erkenci örtü altı üzümün üretildiği bilgisini veren üreticiler, bölgede üretilen üzümlerin laboratuvar analizleri sonucuna göre ülkemizin en kaliteli üzümleri olduğunu söyledi. Bölgede yaklaşık 300 dönüm üzüm üretimi yapılan seraların bulunduğunu ifade eden çiftçiler, üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar arada geçen mesafedeki fiyat farkına dikkat çekti.

‘FESTİVAL İLE HALKIMIZIN DAHA ÇOK BİLİNÇLENMESİ SAĞLANDI’

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın girişimleriyle başlattıkları Örtü Altı Üzüm Festivalinin gerek ürünlerinin duyulmasında gerekse üreticilerin bilinçlenmesinde büyük katkı sağladığına vurgu yapan üreticiler, “Elbette Başkanımızın girişimleriyle bir hayli yol kat ettik. Artık üreticimiz daha bilinçli. Daha kaliteli üretim yapar hale geldi. Üzümlerimiz iç piyasada iyi bir fiyata da gidiyor. Ancak, tezgahlarda gördüğümüz uçuk fiyatlar bizleri çok üzüyor. Arada birileri fahiş fiyatlar kazanıyor. Bunun Tarım Bakanlığımız tarafından alınacak tedbirlerle önüne geçilebileceğini düşünüyoruz” dedi.

‘BAŞKANIMIZ İLE ÜRETİMDE BÜYÜK İVME KATETTİK’

Mezitli’de uzun yıllardır örtü altı üretimin yapıldığına dikkat çeken üreticiler, yaptıkları açıklamalarda, “Başkanımız Neşet Tarhan geldikten sonra çok büyük ivme kat ettik. Özellikle festivalin de katkısıyla, üzümümüz daha geniş kitleler tarafından bilinir hale geldi. Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde bu yıl daha geniş kapsamlı bir festival yapma hayalimiz vardı ancak virüs maalesef bizi engelledi. Verdiği tüm katkılar nedeniyle Başkanımıza teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerine yer verdiler.

‘VİRÜS FESTİVALİMİZİ ENGELLEDİ AMA HASAD COŞKUMUZ SÜRÜYOR’

Bu yıl festivali yapamamış olmaktan dolayı üzgün olduklarını ifade eden Başkan Tarhan, üreticiler için asıl festivalin üretimin gerçek değerini bulmasıyla mümkün olacağını söyledi. Korona virüsüyle birlikte tarımsal üretime olan değerin daha iyi anlaşılır olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Bu yıl 4’cüsünü yapmayı planladığımız Eski Mezitli Örtü Altı Üzüm Festivalimizi korona virüsü nedeniyle vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi adına iptal etmek zorunda kaldık. 3 yıldır gerçekleştirdiğimiz festivalle sezonun ilk üzümünün Mersin’de yetiştiğini herkese duyurma şansı bulduk. Bu virüs salgınını çabucak savuşturup, halkımızla 4’üncü Festivalimizi yine türkülerle halay çekerek gerçekleştirmek isterdik.  Ama hiçbir virüs üreticilerimizle birlikte hasat sevinci yaşamamıza engel olamayacaktır. Üreticilerimizi hasat sırasında ziyaret ederek bol kazançlar dileklerimizi iletiyor, makası elimize alarak üreticilerle birlikte üzüm kesiyoruz. Son derece zor şartlar altında üretim yapmaya gayret eden değerli üreticilerimiz yalnız olmadıklarını bilsinler. Her zaman tarımın ve üreticinin yanında olmaya gayret ediyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki sadece ülkemizin değil dünyanın geleceği tarımdadır. O sebeple tarımsal üretime büyük önem veriyor, uygulamalarımızı tarımsal üretimi geliştirme üzerine kuruyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, BAŞKAN, NEŞET TARHAN, ÖRTÜ ALTI ÜZÜM HASADI, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA