19 Nisan 2024 Cuma

12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"  
 
     
   

Mezitli Belediyesinden Güneş Günü Etkinliği


Mezitli Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası, yılın en uzun günü olan 21 Haziran Dünya Güneş Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

 

Tarih : 23 Haziran 2020 Salı 09:04   Okunma : 2253

Mezitli Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası, yılın en uzun günü olan 21 Haziran Dünya Güneş Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı etkinlikte güneş enerjisi ile çalışan araçlar ve cihazlar da sergilendi. Mezitli Belediyesi Güneş Enerji Kompleksinde gerçekleşen etkinlikte alternatif enerji kaynaklarına ve güneş enerjisinin faydalarına dikkat çekildi. Korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında her yıl düzenlenen Soli Güneş Festivalinin yapılamadığı bilgisi de verildi.

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, her yıl yaptıkları Dünya Güneş Günü kutlamasını daha büyük bir etkinliğe taşıma yönündeki önerilerinin üzerine başlatılan Soli Güneş Festivalinin Mezitli Belediyesi tarafından 10 yıldır yapıldığını söyledi. Oda olarak güneşin önemine dikkat çekmek amacıyla çok sayıda etkinlik yaptıklarını ifade eden Yücesoy, “Büyük oranda dışa bağımlı olduğumuz enerji alanında ülkemizin zenginliklerini değerlendirerek temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekmek istiyoruz. Türkiye güneş enerjisi açısından son derece zengindir. Buna karşın son derece önemli kaynağımız varken, yeterli teknik bilgiye ve altyapıya sahip olunmadan nükleer santral dayatılması yapılmaktadır. Bu konuda gerekli kamu denetimleri de engellenmektedir. Oysa insanların sürekli artan enerji gereksinimi karşılayacağı yegâne enerji güneşte vardır” dedi.

Küresel salgın olamasaydı bu yıl 10. kez Soli Güneş Festivali için buluşacaklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da önümüzdeki yıl her zamankinden daha kapsamlı ve görkemli şekilde kutlayacaklarını dile getirdi.

“Güneş, toprak ve suyu en rasyonel biçimde kullanmak durumundayız” diyen Başkan Tarhan, artık tüm dünya ülkelerinin de bu konu üzerinde yoğunlaştıklarına işaret etti. 325 günü güneşli geçen Mersin için güneşin çok daha önemli olduğunu söyledi.

Başkan Tarhan, petrol fiyatlarının giderek artması üzerine dünyada güneş enerjisi gibi yeni kaynaklara ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “Günümüzde güneş enerjisinden çok farklı biçimlerde ve alanlarda yararlanılmaktadır. Çok büyük enerji ihtiyacına karşın güneş enerjisinin Türkiye’deki toplam elektrik üretimi içerisindeki payının sadece yüzde 2,5 düzeyindedir. Oysa güneşin etkilerinde Avrupa’da birinci dünyada dördüncü sıradayız. Ülkemizde ithalatın 4’te 1’i enerjiye gidiyor. ‘Tam Bağımsız Demokratik Türkiye’ derken biz bundan bahsediyorduk. Ülkemiz dışa bağımlılıktan kurtulsun istiyorduk. Oysa ithalatta enerji açısından beşinci sıradayız. Biz ülkemizin ve kamunun çıkarlarını savunmak amacıyla dışa bağımlılığa karşı çıkıyoruz. Bu kadar güneşli bir ülke ve kent olmamıza karşın Türkiye’de enerjinin sadece yüzde 2,5’i güneşten elde ediliyor. Güneş enerjisi, kurulum ve kullanım kolaylığı olmasının yanı sıra çevreyi kirletmemesi ve zararlı atık oluşturmaması gibi özelliklere sahip bir yenilenebilir tükenmeyen enerji kaynağıdır. Enerji açısından dışa bağımlılığı ortadan kaldırır. Ulaştırma harcaması yoktur. Her yerde yararlanılır. Karmaşık teknoloji gerektirmez. İşletme masrafları az, gaz dumanı, kükürt veya radyasyon gibi zararlı atıkları yoktur. Güneş enerjisinin kullanımına yönelik çabalarımız devam edecek” bilgilerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI, 21 HAZİRAN DÜNYA GÜNEŞ GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA