18 Nisan 2024 Perşembe

16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ   15:49   ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK`E SESLENDİ   13:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: “MERSİN ÖZGÜRLÜKLER KENTİDİR”   12:53   ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ AVRUPA`NIN BİR PARÇASIYIZ"    12:23   YSK BAŞKANI AHMET YENER`DEN "HATAY" VE "ORDU" AÇIKLAMASI: "BUGÜN MUHTEMELEN GÖRÜŞÜLÜR"   11:51   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`DA SOSYALİSTLER, DEMOKRATLAR VE YEŞİLLER GRUBU TOPLANTISI`NDA KONUŞTU   10:51   ÖZGÜR ÖZEL: KURULUŞUNUN 84`ÜNCÜ YILINDA KÖY ENSTİTÜLERİ`NİN MİMARLARINI MİNNETLE ANIYORUM   10:11   MERKEZ BANKASI`NDAN TARİHİ ZARAR... YURTTAŞLAR TEPKİLİ   09:23   VAHAP SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ   01:22   ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ`NE BASRİ BAĞCI`NIN SEÇİLMESİ KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:57   AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"   17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI  
 
     
   

Mersin Barosu Polis Müdahalesini Kınadı, Zaferi Kutladı


Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri basın açıklaması ve oturma eylemi yaparak, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın da aralarında bulunduğu 60 baro başkanının Ankara girişinde polis ablukasına alınmasını ve iki gün boyunca fiili gözaltına alınarak müdahalede bulunulmasını kınadı.

 

Tarih : 24 Haziran 2020 Çarşamba 00:48   Okunma : 1757

Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri basın açıklaması ve oturma eylemi yaparak, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın da aralarında bulunduğu 60 baro başkanının Ankara girişinde polis ablukasına alınmasını ve iki gün boyunca fiili gözaltına alınarak müdahalede bulunulmasını kınadı. Mersin Barosu avukatları yaptığı oturma eyleminin sonunda, baro başkanlarının Ankara yürüyüşüne izin verilmesini alkışlarla, sloganlarla kutladı. Mersin Barosu Genel Sekreteri Adnan Günbay açıklamasında, “Yapılanların hiçbir şekilde izahı, özrü, açıklaması yoktur. Baro Başkanlarının saldırıya uğraması ve kendilerine fiili gözaltı yapılması,  bu ülkede hiçbir vatandaşın hukuk güvenliğinin olmadığının da ispatıdır” dedi.

“SADECE BARO İÇİN DEĞİL, 83 MİLYON VATANDAŞIN HAKLARI İÇİN YÜRÜDÜLER”

Mersin Adliyesi bahçesinde gerçekleşen basın açıklamasına ve oturma eylemine Mersin Barosu avukatları, oda ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de katılarak destek verdi. Burada açıklama yapan Mersin Barosu Genel Sekreteri Adnan Günbay şöyle konuştu: “Malumunuz olduğu üzere, Yaklaşık 60 baro başkanı ile birlikte Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ın da katıldığı “Savunma Yürüyor” başlıklı baro başkanları yürüyüşü,   Ankara girişinde kolluk kuvvetlerince engellenmiş, bazı baro başkanları tartaklanmış ve darp edilmiştir. Bunun üzerine şehre girişleri engellenen baro başkanları oturma eylemi başlatmıştır.  Kolluk kuvvetlerince etrafları bir oda büyüklüğündeki alanda bariyerlerle çevrilmek suretiyle fiilen gözaltına alınan baro başkanlarına 24 saati aşkın süredir işkence sayılabilecek kötü muameleler yapılmaktadır. Eylemin ilk saatlerinde güneşin altında bekletilen Baro Başkanlarına Belediye tarafından gönderilen tentelere kolluk kuvvetleri el koymuştur. Baro Başkanlarımızın en temel ihtiyaçları olan yemek ve suyun ulaştırılmasına bile akla ve mantığa aykırı bir anlayışla engel olunmuş, Başkanlarımızın tuvalet ihtiyacı için bile alan dışına çıkmasına halen dahi izin verilmemektedir.  Dün öğleden sonra başlayan şiddetli yağmur sonrası Belediye tarafından getirilen çadır da alana alınmamış, Başkanlarımız yağmur altında gayrı insani bir şekilde oturacakları bir sandalye bile olmadan bekletilmektedir. Gece boyunca, yağmurdan ıslanan ve kuruması mümkün olmayan kıyafetlerle alanda bekletilen başkanlarımıza getirilen battaniye ve giyeceklerin de yine aynı faşizan uygulamalarla başkanlarımıza ulaştırılmasına engel olunmuştur.  Alana yakın yerde şantiyede çalışan inşaat işçileri Başkanlarımıza karşı kışkırtılarak provokasyonlar yapılmıştır.

“YAPILANLARIN HİÇBİR ŞEKİLDE İZAHI, ÖZRÜ, AÇIKLAMASI YOKTUR”

Ankara’ya doğru yürüyüş yapan Baro Başkanları savunmanın, Avukatların temsilcileridir, hepsi de bulundukları illerde seçimle göreve gelmişlerdir. Başkanlarımız,  sadece birkaç Baro için değil,  80 Baro için değil, 130 Bin avukatın ve 83 Milyon vatandaşın hakları için yürümektedir. Anayasa ve kanunlarla tanınmış toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkının kolluk kuvvetlerince engellenmesini ve Baro Başkanlarına karşı kaba kuvvet kullanılmasını, dünden bu yana artarak kendilerine fiziki ve psikolojik işkence uygulanmasını, kendilerine fiili gözaltı uygulanmasını,  savunma hakkının engellenmesini en gür sesimizle, en yüksek perdeden kınıyoruz. Yapılanların hiçbir şekilde izahı, özrü, açıklaması yoktur.

“POLİS DEVLETİNİN CANLI ÖRNEĞİ”

Bugün Ankara’da savunmanın temsilcilerine karşı yapılan hukuksuz ve suç içeren müdahale son yıllarda hukukun üstünlüğü ilkesinin çiğnenmesi, yürütmenin yargıya karşı müdahalesi, vatandaşın ve avukatların hukuk güvenliğinin kalmaması, devletin giderek polis devleti haline dönüşmesinin en canlı örneğidir. Baro Başkanlarının saldırıya uğraması ve kendilerine fiili gözaltı yapılması,  bu ülkede hiçbir vatandaşın hukuk güvenliğinin olmadığının da ispatıdır.

Kutsal savunma hakkının tesis edildiği, Anayasal ve Evrensel Hukuk Prensiplerinin egemen kılındığı, Anayasal protesto hakkına müdahale edilmediği, hukukun üstünlüğünün yeniden sağlandığı günleri görene kadar Biz Mersin Barosu Avukatları, diğer illerdeki meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde bulunarak, çıkılan bu yolda sonuna kadar azim ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Şimdilik yapılan bu faşizan ve ancak kabile devletlerinde görülebilecek insanlık dışı muameleyi kabul etmediğimizi beyanla, hukukun üstünlüğü sağlanıp, yürütmenin yargı üzerindeki tahakkümü sona erdirilene kadar,demokratik ve anayasal haklarımızı kullanacağımızı siz sayın meslektaşlarımıza, dayanışma için buraya gelen vatandaşlarımıza, basına ve kamuoyuna ilan ediyoruz.”

Basın açıklamasının ardından Mersin Barosu yönetimi ve avukatlar 15 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirerek, sloganlar eşliğinde baro başkanlarına yapılan polis müdahalesini kınadılar ve baro başkanlarının yürüyüşüne izin verilmesini kutladılar.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, SAVUNMA YÜRÜYOR, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA