28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Renklenen Mersin Mor Tarlalarıyla Da Anılacak


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Lavanta Fidesi Dağıtım Projesi” ile kırsaldaki boş araziler lavanta çiçekleriyle süsleniyor. Büyükşehir, kadınların öncülük ettiği sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerle Tarsus İlçesi Pirömerli Mahallesi’ndeki bir lavanta tarlasına ziyaret düzenledi. Mor tarlanın büyüsüne kapılan ziyaretçiler, lavantanın kırsal turizme ve kadın kooperatiflerine katkısını gündeme aldı.

 

Tarih : 26 Haziran 2020 Cuma 14:41   Okunma : 2384

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Lavanta Fidesi Dağıtım Projesi” kapsamındadağıttığı lavanta fideleri boy gösterip, boş arazileri mor renklerle süslemeye başladı. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı da Tarsus İlçesi Pirömerli Mahallesi’ndeki bir lavanta tarlasına ziyaret düzenledi. Ziyarete, Mersin’de kadınların öncülüğünde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Başkan Seçer, projenin bu yılki etabını başlatmıştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 50 üreticiye 100 bin lavanta fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. “Lavanta Fidesi Dağıtımı Projesi” kapsamında gerçekleştirilen fide dağıtımının ilk etabı Başkan Vahap Seçer’in katılımıyla Silifke’de, ikinci etabı ise Gülnar’da yapılmıştı. Başkan Seçer, Mersin’de son zamanlarda bu tip aromatik bitkilerin rağbet görmeye başladığını, çünkü iklimin buna müsait olduğunu ifade ederek, “Umut ediyorum, bunu tüm Mersin bölgesine yaygınlaştırırız. Birçok üreticimiz bundan faydalanır ve aile gelirlerine katkı yaparız” demişti.

Pirömerli’de lavanta fideleri boy verdi

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde başlatılan proje kapsamında önceki yıllarda dağıtılan lavanta fidelerinden 3 bin adedinin dikimini Tarsus İlçesi Pirömerli Mahallesi’ndeki üreticilerden Abdullah Ateş gerçekleştirdi. Boş araziyi canlandırıp mor renklerle kuşatan Ateş’in lavanta tarlası, süslü kapısı, anı fotoğrafı köşesi ve salıncağıyla ziyaretçilere güzel hatıralar sunuyor. Ateş ailesi bir yandan da ziyaretçilere lavanta çayı, lavanta demetleri ve sıkma satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

STK temsilcileri lavanta tarlasını ziyaret etti

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kentte kadınların öncülüğünde kurulan veya faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ile Pirömerli Mahallesi’ndeki lavanta tarlasına bir ziyaret düzenledi. Lavanta tarlasının büyüsüne kapılan ziyaretçiler lavanta çayının tadına bakıp, demet demet lavantalardan satın aldı. Ziyaretçiler, ayrıca lavanta tarlasının görsel şölenini fotoğraflarla ölümsüzleştirdi. Lavanta bitkisinin kırsal mahallelerdeki turizme, kadınların istihdamına ve kadın kooperatiflerine katkısını gündeme alan ziyaretçiler, ileriye dönük proje fikirlerini birbirleriyle paylaştı.

“Burada lavanta yetiştirilmesi çok güzel”

Mersin Türk Kadın Konseyi Derneği Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç, lavanta tarlası ziyaretleri sırasında lavanta çayı, lavanta demeti ve sıkma satışının yapılmasının bile ev ekonomisine katkı sunduğunu belirtti. Lavanta tarlasının görsel bir şölen sunarak kırsala renk kattığını belirten Gürağaç, “Konseyden arkadaşlarla bugün buradayız. Öncelikle Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bizim çevremizde böyle bir bölgenin olması ve burada lavanta yetiştirilmesi çok güzel. Bunların yağının, kurutulup satılmasının ötesinde kooperatifleşme şeklinde, kadın emeğiyle değerlendirilmesini umuyoruz. Bizim zaten konsey olarak bir kooperatifleşme projemiz var. Bu projede de daha çok bitkisel yağların üretimi ve o yağların satışıyla ilgileniyoruz. Ama Büyükşehir Belediyesi’nin bunu bu şekilde düşünüp uygulamış olması mükemmel”dedi.

“Mersin’de böyle bir sektör oluşacak ve bu çoğalacak”

Ziyaretçilerden Aynur Sakuçoğlu ise lavantanın turizme önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Isparta örneği verdi. Mersin’i de ilerleyen süreçte lavanta üretiminde önemli noktalarda görmek istediklerini vurgulayan Sakuçoğlu, “Burası o kadar etkileyici ki eminim Mersin’de böyle bir sektör oluşacak ve bu çoğalacak. Bence mavinin yanına lila, Mersin’e çok yakışmış. Bence turizm için çok güzel bir konu. Ben daha önce Isparta’da bunu deneyimledim. Isparta’daki lavanta bahçelerine gitmiştim. Orası da son derece keyifliydi ve akın akın otobüsler geliyordu”ifadelerini kullandı.

“Vahap Başkanımız Mersin’de çok renkli çalışmalar yapıyor”

Sakuçoğlu, Başkan Seçer’in çalışmalarının kente renk kattığını belirterek, “Mersin’de deniz var, güneş var, tarım var, tarımın çok farklı kolları var. Ama lavanta yoktu. Onun tasarlanıp düşünülmüş olması çok güzel. Vahap Başkan’ımız Mersin’de gerçekten çok renkli çalışmalar yapıyor. Her anlamda takip ediyoruz. Bu ziyaret de onun bir parçasıydı. Burada bulunmuş olmaktan, davet edilmiş olmaktan son derece mutluyum. Düşüncesinden ve desteğinden dolayı da tebrik ediyorum. Bu mahalle de bu anlamda çok şanslı bir mahalle”diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  RENKLENEN MERSİN MOR TARLALARIYLA DA ANILACAK, LAVANTA FİDESİ DAĞITIM PROJESİ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA