29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz:Mücadelemizi Büyüteceğiz


TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Bileşenleri Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret ederek, Ankara’da baro başkanlarına yapılan polis müdahalesini kınadı.

 

Tarih : 28 Haziran 2020 Pazar 01:17   Okunma : 2488

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Bileşenleri Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret ederek, Ankara’da baro başkanlarına yapılan polis müdahalesini kınadı. Yeşilboğaz baroların ve meslek örgütlerinin yapısında ve seçim sistemine yapılması planlanan müdahaleye karşı barolar olarak sürdürecekleri eylemde, Türkiye genelinde TMMOB bileşenleri ve Türk Tabipler Birliği ile hareket etmeyi planladıklarını belirterek, “Mücadelemizi büyüteceğiz” dedi.

“EYLEMİMİZ TOPLUMSAL HAREKETE DÖNÜŞTÜ”

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can, İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Gülçin Barboros, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim, Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, Şehir Plancıları Odası Mersin İl Temsilcisi Uğur İnce, Kimya Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Emre Üresin ve Jeofizik Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Hatice Dilek Çetinkaya Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı ziyaret etti.

Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Ankara’da karşılaştığımız müdahalede odalar, sivil toplum örgütleri, halk ve meslektaşlarımız bizlere çok destek verdi. Bu destekler bizler için çok önemliydi. Meslektaşlarımız da bu süreci sahiplendi ve barolar adliyelerin önünde eylemler gerçekleştirdi. Bizim başlatmış olduğumuz bu eylem toplumsal hareket haline dönüştü.

“SU, YEMEK, ÇAY, TUVALET YASAKLANDI”

Baro başkanları olarak polis ablukasında insanlık dışı davranışlarla karşılaştık. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ve meslektaşlarımızdan gelen battaniye ve kıyafet yardımları kabul edilmedi. Çadır kurulmasına izin verilmedi. Güneşten bazı baro başkanlarımızın yüzünde yanık oluştu ve yanık tedavisi görüyorlar. Geceyi yağmur altında soğuk betonda geçirmek zorunda kaldık.  Tuvalete gitmemize dahi izin verilmedi. İlk başta bizlere yemek ve su verilmesi de yasaklandı. Sonradan tepkiler üzerine yiyecek ve su serbest bırakıldı. Yiyecek aldığımız pastaneye 12 bin TL para cezası kesilmiş. Orada her siyasi görüşteki baro başkanları aynı muameleyi gördü. Devletin bu hukuksuzluklarını ne biz barolar, ne de halk unutacak. Bu olay demokrasi ve hukuk tarihinin kara lekesidir” ifadesini kullandı.

Demokratik eylem planlarının devam edeceğinin bilgisini veren Yeşilboğaz, “Barolarımızla savunma mitingi düzenleyeceğiz. Ayrıca bundan sonraki eylemlerimizle TMMOB bileşenleri ve Türk Tabipler Birliği ile birlikte yol alarak, mücadelemizi büyütmeyi planlıyoruz. Adalet paydasında bir araya geleceğiz. Bir arada mücadele etmek zorundayız” diye konuştu.

“DOĞRU HER ZAMAN YOLUNU BULUR”

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar yaptığı konuşmasında, “Zor bir mücadele verdiniz ama direnişin en güzel örneğini sergilediniz. Sizleri yapmış olduğunuz bu eylemden ve direnişinizden dolayı tebrik ediyoruz.  Özellikle pandemi döneminde ülke olarak birlik ve dayanışma sağlanması gerekirken, böyle bir sürecin yaşanması asla kabul edilemez. Barolara ve meslek odalarına yönelik yapılan anti demokratik müdahalelere karşı sizlerle mücadele etmeye hazırız. Hak ve hukuk adına vermiş olduğunuz bu mücadelenizde koşulsuz, şartsız yanınızda olduğumuzu belirtiriz. Bizler doğru yerde duruyoruz. Doğru yolunu her zaman bulur” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  TMMOB, İL KOORDİNASYON, KURULU, SEKRETERİ, ELEKTRİK, MÜHENDİSLERİ, ODASI, MERSİN, ŞUBE, BAŞKANI, SEYFETTİN ATAR, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA