19 Nisan 2024 Cuma

15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"  
 
     
   

Ruhsat aldılar bisiklet sahibi oldular..


Mezitli Belediyesi’nin başlatmış olduğu ruhsat alan her esnafa bisiklet kampanyası sona erdi. 1-31 Mayıs 2017 tarihlerini kapsayan kampanyadan yaralanan 45 esnaf bisikletini teslim aldı.

 

Tarih : 3 Haziran 2017 Cumartesi 23:55   Okunma : 1217

Mezitli Belediyesi’nin kentte bisiklet kullanımını artırmak amacıyla başlattığı kampanyalardan birisi daha sona erdi.

ilçede bisiklet kullanımının artırılması amacıyla çalışmalar sürdüren Mezitli Belediyesi tarafından, 1-31 Mayıs'ta ilçede yeni iş yeri açan esnafa bisiklet dağıtıldı. Kampanyadan 45 esnaf yararlandı.

Kampanya ile ilgili bilgi veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede kısa sürede yaklaşık 16 kilometrelik bisiklet yolu oluşturduklarını söyleyerek, bu çalışmaları nedeniyle Sağlık Bakanlığının kendilerine 1350 bisiklet yardımı yaptığını kaydetti.

Bu bisikletleri düzenlenen kampanyalarla vatandaşlara ulaştırmaya devam ettikleri bilgisini veren Başkan Tarhan, şöyle devam etti:

"Bu bisikletleri vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza dağıtarak, bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçladık. Daha önce yaptığımız pek çok projeyle birlikte çalıştığımız esnaf arkadaşlarımıza jest ve teşvik olsun diye bu bisikletlerden vereceğimizi ifade etmiştik. 1-31 Mayıs tarihleri arasında 45 esnafımız yeni ruhsat almak için başvuru yaptı ve bisikletlerini aldılar."

İlk etapta 1,5 kilometrelik yolda başlattığımız bisiklet yolları yapımını Viranşehir’den Tece’ye kadar sahil bandında yaptığımız yeni yollarla 16 kilometreye çıkardık. Bu hem vatandaşlarımızın mükemmel bir ortamda bisiklet sürmesini ve sahilde bulunan sitelerinde denize bakan yamaçlarında düzenleme yapmalarını sağladı” dedi.

Mezitli'nin coğrafi yapısı ve iklimiyle yılın her günü bisiklet kullanımına elverişli olduğunu vurgulayan Tarhan, "Batıdaki gelişmiş ülkelerde insanların arabası varken, 7'den 70'e herkes bisiklet kullanmakta. Biz Mezitli'de bulunan her yurttaşımızın bisiklet kullanmasını istiyoruz.  Bisiklet dağıtmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

52 Avrupa şehrinin katıldığı 1-31 mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Avrupa Bisiklet Yarışları’na (European Cycling Challenge) bu yıl ilk kez katıldıklarını da hatırlatan Başkan Tarhan, “Bu  Türkiye’den sadece İzmir ve Mersin’in katıldığı bu yarışlara ilk kez katılmanın verdiği acemilikle 52 Avrupa şehir arasından 17. olduk. Telefona yüklenen bir programla gerçekleşen bu sistemde ilk yılın acemiliği ile pek çok vatandaşımız bisiklet kullandığı halde sisteme dahil olamadı. Önümüzde ki yıl daha büyük kampanyalarla bu eksikliği de giderek daha üst sırlarda yer alacağımızdan hiçbir kuşkumuz yok” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  neşet tarhan, mezitli belediyesi, bisiklet kampanyası, mersin.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA