23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Bir Elinde Kazma Diğerinde Kitap Hayallerine Koşuyor


MERSİN’in Silifke ilçesinde yaşayan ve önlisans öğrenimini lisans öğrenimiyle tamamlamak için Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) hazırlanan Feyzi Ercan, kaynak kitap desteğine ihtiyacı sosyal medya üzerinden ulaştığı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından yerine getirildi.

 

Tarih : 16 Temmuz 2020 Perşembe 19:42   Okunma : 965

Silifke ilçesinin Çeltikçi Mahallesi'nde yaşayan ve önlisans öğrenimini lisans öğrenimiyle tamamlamak isteyen Feyzi Ercan, ihtiyaç duyduğu kaynak kitap desteğine için sosyal medya üzerinden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e ulaştı. Başkan Seçer, Feyzi Ercan'ın sesine kulak vererek, eğitim talebini hızla yerine getirdi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Merkez Şubesi'nin rehber öğretmenleri Cansu Turan ve Özlem Özkan, Feyzi'nin talep ettiği kaynak kitapları evine kadar ulaştırdı. Ercan ailesiyle tanışan rehber öğretmenler, Feyzi'nin ve kardeşlerinin eğitim konusundaki diğer taleplerini de not etti. Ercan ailesi, Başkan Vahap Seçer'in ilgisini ve gösterdiği önemi büyük bir mutlulukla karşıladı.

100 yıllık bir kerpiç evde yaşayan 6 kişilik Ercan ailesinin en büyük çocuğu Feyzi Ercan, Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programı'nda öğrenimini sürdürüyor. Kardeşlerinden Mehmet Ali Ercan bu yıl üniversite sınavına girerken diğer kardeşi Süleyman Ercan ise meslek lisesinde okuyor. Feyzi Ercan, bir yandan ailesiyle birlikte çiftçilikle uğraşıyor, diğer yandan en iyi bildiği işin okulunu okuyor.

Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Feyzi, ortaokuldan liseye kadar yaklaşık 7-8 okul değiştirdi. Geçim sıkıntıları ve bin bir zorluk karşısında yaşama tutunan Feyzi, hedeflerinden hiçbir zaman vazgeçmedi. Feyzi'nin hedeflerine giden yollardan birisi de Ankara, Akdeniz, Ege veya Çukurova Üniversitelerinden birinde Bahçe Bitkileri Bölümü okumaktan geçiyor. Bu noktada gireceği Dikey Geçiş Sınavı'nda kaynak kitap desteğine ihtiyaç duyan Feyzi, birçok yere başvurduğunu, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e de sosyal medya üzerinden bir mesaj yazdığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Merkez Şube rehber öğretmeni Cansu Turan, Feyzi'nin talebi doğrultusunda hızla harekete geçtiklerini söyledi. Kaynak kitabı Ercan ailesinin evine kadar ulaştırarak, diyalogu da güçlendirdiklerini belirten Turan, Öğrencimiz sosyal medya üzerinden Başkanımız Sayın Vahap Seçer'e bir mesaj yazmış. Sağ olsun Başkanımız da buna kayıtsız kalmadı. Bizlere bildirdiler. Gerekli kaynak desteğini kendisine sağladık ve tanıştık. Birbirimizle diyalogumuz da gelişti. Sadece kaynak olarak değil aynı zamanda rehberlik olarak da desteğimizi her zaman sürdüreceğiz dedi.

'BÖYLE BİR ŞEY OLACAĞINI BEKLEMİYORDUM'

Feyzi Ercan, birçok kuruma başvuru yaptığını, yalnızca Başkan Vahap Seçer'den dönüş aldığını söyledi. Tüm umutlarını yitirdiği bir anda Büyükşehir tarafından destek gördüğünü belirten Ercan, 'Başkanım'a sosyal medya üzerinden ulaştım. Mesaj attım, sağ olsun gördü. Geri dönüş sağlandı. Böyle bir şey olacağını beklemiyordum. Vahap Başkanım'a teşekkür ederim. Öğrencilere yönelik destekleri güzel. Mesajıma dönünce heyecanlandım. Bir gün sonra aradılar, iletişime geçildi, yardım yapıldı diye konuştu.

'BİTKİLERE AŞIĞIM'

Doğduğundan bu yana toprakla ve bitkilerle yakın temas içerisinde olan Ercan, bin bir zorluğa rağmen kariyerini de 'aşığım' dediği bitkilerle birlikte sürdürmeyi amaçladığını vurgulayarak, Normalde 5 kişilik bir aileyiz fakat felçli bir babaannem var. Onunla birlikte 6 kişi kerpiç bir evde yaşıyoruz. Yaklaşık 50 metrekare civarında, 2 katlı oldukça eski bir yapı. Yazın çok sıcak oluyor. Ders çalışmamı engelliyor. Buradaki yaşamım genelde bitkilerle uğraşmakla geçiyor. Açıkçası bitkilere aşığım. İleride en büyük hedefim kendimi geliştirebilirsem Tarım ve Orman Bakanı olmak ifadesini kullandı.

'FEYZİ, KARDEŞLERİNE DE ÖRNEK OLDU?

Anne Fatma Ercan ise en büyük isteğinin çocuklarının okuması olduğunu kaydederek, Köylü olduğumuz için hafta sonu sürekli bizim yanımızdalar. Okul zamanı da okula gidiyorlar. Hayat şartlarından dolayı okumaları gerektiğinin farkındalar. Okuma hevesleri çok. Okumalarını istiyorum. Feyzi sürekli azimle okuluna devam ederek, bizim sözümüzü dinleyip derslerine çalışarak kardeşlerine de örnek oldu dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA