8 Ocak 2026 Perşembe

15:46   GÜLCAN KıŞ: “BU MALI DISIPLIN DEĞIL, BELEDIYELERE YÖNELIK SIYASI CEZALANDıRMADıR”   15:45   GÜL ÇIFTCI BINICI: "SEÇMENLERIN SERBEST IRADELERI DıŞıNDA KIŞISEL VERILERININ BIR SIYASI PARTI ÜYELIĞINE ÇEVRILMESI TAM BIR IRONIDIR"   15:42   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN DEMOKRASI VE ADALET VURGUSU: “DEMOKRATIK BIR HUKUK DEVLETINDE IKTIDARıN TEK MEŞRUIYETI SANDıKTıR”   15:42   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AK PARTI’YE KATıLAN ÜÇ MILLETVEKILINE ROZETLERINI TAKTı   15:40   SURIYE ORDUSU, HALEP’TEKI SDG MEVZILERINI MEŞRU HEDEF ILAN ETTI   13:31   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI İLE MERSIN DAHA DA GÜVENLI   10:06   “CDP’DEN A- SKORUYLA MERSIN: KÜRESEL İKLIM MÜCADELESINDE LIDER KENT”   07:24   MERSIN’DE ÇIÇEKÇILER ODASı YENI DÖNEME GÜÇLÜ BAŞLADı   23:58   “CHP MERSIN’DEN AKDENIZ’DE MAHALLE MAHALLE DAYANıŞMA VE ÇÖZÜM SEFERBERLIĞI”   20:18   ÖZGÜR ÖZEL’DEN YAPAY ZEKÂ PROVOKASYONUNA SERT TEPKI: “HODRI MEYDAN, BU ÜLKEDE NE SEÇILENE NE SEÇENE DOKUNDURTURUZ”   19:49   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ABD’YE SERT ÇıKıŞ: “TRUMP DÜZENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ, BU HAYDUTLUĞA KARŞı SUSULAMAZ”   19:47   AVRUPA’DAN GRÖNLAND MESAJı: “KARAR YETKISI YALNıZCA DANIMARKA VE GRÖNLAND HALKıNıN”   19:40   BM GÜVENLIK KONSEYI’NDE ABD’YE SERT TEPKI: “MADURO’NUN KAÇıRıLMASı ULUSLARARASı HUKUKA DARBEDIR”   19:32   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “7 KEZ ŞIKÂYET ETTIK, MAL BILDIRIMINE BAKıN ARTıK!”   19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TÜİK VE IKTIDARA SERT ÇıKıŞ: “TÜRKIYE SOSYAL PATLAMANıN EŞIĞINDE, EMEKLIYI BU HALDE BıRAKAMAYıZ”   19:03   MEZITLI’DE ÇEVRECI DÖNÜŞÜM: GÜNEŞ ENERJILI KAPALı SEMT PAZARı HIZMETE AÇıLDı   18:58   TOROSLAR’DA MERDIVEN ALTı ŞALGAM İMALATHANESINE MÜHÜR: 10 TON SAĞLıKSıZ ÜRÜN İMHA EDILDI   18:45   MERSIN’DE ÇOCUKLARA GÜÇLÜ MESAJ: ZORBALıĞıN PANZEHRI EMPATI!   09:30   AKİB, 2025’TE 16,8 MILYAR DOLARLıK İHRACATLA GÜCÜNÜ KANıTLADı   09:20   MERSIN’DE ÇÖZÜMÜN ADRESI: TEKSIN 2025’TE 1 MILYON 250 BIN ÇAĞRıYı YANıTLADı  
 
     
   

CHP’nin Kadın Kolları Kurultayı’nın tarihi açıklandı


CHP’de, koronavirüs önlemleri sebebiyle iki kez ertelenen Kadın Kolları Genel Başkanlığının 14’üncü Olağan Kurultayı, 8 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

 

Tarih : 28 Temmuz 2020 Salı 19:58   Okunma : 2060

Melahat Akan'ın genel başkanlığa seçildiği ilk kadın kurultayını 10 Aralık 1962'de toplayan CHP, Kadın Kolları 14'üncü Olağan Kurultayı'nı önce 21 Mart'ta daha sonra ise 11 Temmuz'da yapma kararı almıştı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında iki kez ertelenen Kadın Kolları Kurultayı'nın, ileri bir tarihe alındığı açıklanmıştı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14'üncü Olağan Kurultayı'nın 8 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00'da Bilkent Odeon'da yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

Kurultayın seyircisiz, sadece delegasyonun katılımıyla yapılacağını ifade eden Köse, sosyal mesafe, maske, dezenfektan gibi önlemlerin de uygulanacağını kaydetti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında daha önce ertelenen Kurultayın temasının, "eşitlik gelecek" olacağını belirten Köse, "Kadın kolları kurultayı aynı zamanda iktidara yürüyüş kurultayı. İktidar kadınlarla gelecek. Temsiliyette yüzde 50 oranında kadınlar olsun istiyoruz. Bu Kurultay, hayatın her alanında, karar mekanizmalarında kadınların yüzde 50 oranında temsiliyeti için mücadele kurultayı olacak." diye konuştu.

Köse, kadının güvencesi olan, Türkiye'nin 2011'de ilk imzacısı olup kabul ettiği İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açıldığını vurgulayarak, "Kurultayın gündemi İstanbul Sözleşmesi olacak. 6284 sayılı yasa kadınların güvencesi olan bir yasadır, bu da gündemimizde olacak. Kadın cinayetleri ele alınacak. Son 17 yıldır artarak devam eden kadın cinayetlerine tanıklık ediyoruz. Kadının güçlenmesine yönelik yasaların çıkarılması için gerekli önerilerin sunulacağı bir teklif gündemimizde olacak." dedi.

Öldürülen kadınların isimlerinin yer aldığı pano olacak

Köse, kadınlar için hayata geçirecekleri projelerin yer aldığı bir kitapçık hazırladıklarını, bu kitapçığı Kurultay'da delegelere dağıtacaklarını kaydetti.

Kurultayda öldürülen kadınların isimlerinin yer verildiği bir pano olacağını anlatan Köse, "Panoda, 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır.', '6284 sayılı yasaya dokunma' yazacak. Ayrıca Türkiye'deki öncü kadınların olduğu görseller olacak. Öncü kadınlar arasında Cahide Sonku, Gül Esin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, Sabiha Gökçen gibi isimler bulunacak." diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, KADIN KOLLARI 14. OLAĞAN KURULTAYI, FATMA KÖSE, KOVİD-19, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ, BİLKENT ODEON

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA