1 Ocak 2026 Perşembe

16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”   16:19   TOROSLAR’DA 3 OCAK RUHU: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK DAVET   15:23   “TOROSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KARLA MÜCADELEDE KESINTISIZ MESAI”   19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT  
 
     
   

CHP’nin Kadın Kolları Kurultayı’nın tarihi açıklandı


CHP’de, koronavirüs önlemleri sebebiyle iki kez ertelenen Kadın Kolları Genel Başkanlığının 14’üncü Olağan Kurultayı, 8 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

 

Tarih : 28 Temmuz 2020 Salı 19:58   Okunma : 2053

Melahat Akan'ın genel başkanlığa seçildiği ilk kadın kurultayını 10 Aralık 1962'de toplayan CHP, Kadın Kolları 14'üncü Olağan Kurultayı'nı önce 21 Mart'ta daha sonra ise 11 Temmuz'da yapma kararı almıştı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında iki kez ertelenen Kadın Kolları Kurultayı'nın, ileri bir tarihe alındığı açıklanmıştı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14'üncü Olağan Kurultayı'nın 8 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00'da Bilkent Odeon'da yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

Kurultayın seyircisiz, sadece delegasyonun katılımıyla yapılacağını ifade eden Köse, sosyal mesafe, maske, dezenfektan gibi önlemlerin de uygulanacağını kaydetti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında daha önce ertelenen Kurultayın temasının, "eşitlik gelecek" olacağını belirten Köse, "Kadın kolları kurultayı aynı zamanda iktidara yürüyüş kurultayı. İktidar kadınlarla gelecek. Temsiliyette yüzde 50 oranında kadınlar olsun istiyoruz. Bu Kurultay, hayatın her alanında, karar mekanizmalarında kadınların yüzde 50 oranında temsiliyeti için mücadele kurultayı olacak." diye konuştu.

Köse, kadının güvencesi olan, Türkiye'nin 2011'de ilk imzacısı olup kabul ettiği İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açıldığını vurgulayarak, "Kurultayın gündemi İstanbul Sözleşmesi olacak. 6284 sayılı yasa kadınların güvencesi olan bir yasadır, bu da gündemimizde olacak. Kadın cinayetleri ele alınacak. Son 17 yıldır artarak devam eden kadın cinayetlerine tanıklık ediyoruz. Kadının güçlenmesine yönelik yasaların çıkarılması için gerekli önerilerin sunulacağı bir teklif gündemimizde olacak." dedi.

Öldürülen kadınların isimlerinin yer aldığı pano olacak

Köse, kadınlar için hayata geçirecekleri projelerin yer aldığı bir kitapçık hazırladıklarını, bu kitapçığı Kurultay'da delegelere dağıtacaklarını kaydetti.

Kurultayda öldürülen kadınların isimlerinin yer verildiği bir pano olacağını anlatan Köse, "Panoda, 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır.', '6284 sayılı yasaya dokunma' yazacak. Ayrıca Türkiye'deki öncü kadınların olduğu görseller olacak. Öncü kadınlar arasında Cahide Sonku, Gül Esin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, Sabiha Gökçen gibi isimler bulunacak." diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, KADIN KOLLARI 14. OLAĞAN KURULTAYI, FATMA KÖSE, KOVİD-19, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ, BİLKENT ODEON

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA