27 Mart 2026 Cuma

14:19   ABD BAŞKANı TRUMP: “NATO, İRAN SAVAŞıNDA HIÇBIR ŞEY YAPMADı”   14:18   CHP’LI TAHTASıZ’DAN BAKAN GÜRLEK’E "TAPU" TEPKISI: YAYıMLANAN BELGELERI ÇÜRÜTMESI GEREKIRKEN BAŞKALARıNı SUÇLAMA YOLUNA GITTI   14:17   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN BAHÇELI’NIN "ACELEYE GETIRMENIN ALEMI YOK" SÖZLERINE YANıT: "TELAŞA KAPıLARAK BUNU YAPMAYA GEREK YOK AMA HıZA IHTIYACıMıZ VAR"   14:16   ANKARA’DA GAZETECILER, İSMAIL ARı VE ALICAN ULUDAĞ IÇIN BIR ARAYA GELDI: TUTUKLU GAZETECILER SERBEST BıRAKıLSıN   14:08   AK PARTI MEZITLI’DEN BAŞKAN TUNCER’E SESSIZ KALMAYACAĞıZ MESAJı   13:02   AZERBAYCAN, RUSYA’NıN İRAN’A INSANI YARDıM GÖNDERDIĞINI DUYURDU   12:58   “İBB DAVASı”NDA 11. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN MURAT ÇALıK’A: “BAŞKANıM, ALLAH SENI KORUSUN”   10:50   MERSIN’IN EVLADı KORAY İÇIN ZAMANLA YARıŞ: BÜYÜKŞEHIR’DEN DMD SEFERBERLIĞI!   10:20   MILYARLARCA LIRALıK VERGI BORCU BIR KALEMDE SILINDI! "VERGIDE ADALET" SÖYLEMI ÇÖKTÜ MÜ?   10:15   AİHM’DE KRITIK KAVALA GÜNÜ! CHP’LI BANKOĞLU STRAZBURG’DAN SESLENDI: "ANAYASAL SUÇ İŞLENIYOR"   09:42   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "EMEKLI VE ÇIFTÇI KADERINE TERK EDILEMEZ!"   09:40   MERSIN’DE SANAT DEVRIMI: 25 YıLLıK ÇıNAR ŞEHIR TIYATROSU REKORA KOŞUYOR!   09:31   ADANA’DA LEYLA ALATON RÜZGARı: "KENDI HIKÂYENIZI YAZMAKTAN KORKMAYıN!"   20:02   TÜRKIYE’NIN KıYı GELECEĞI MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: 196 BELEDIYE İÇIN KRITIK YOL HARITASı!   16:49   İSPANYA BAŞBAKANı: İSRAIL, LÜBNAN’A GAZZE’DEKIYLE AYNı YıKıMı YAŞATMAYı HEDEFLIYOR   16:43   İBB DAVASı’NDA 10. GÜN... TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MEHMET MURAT ÇALıK SAVUNMASıNA BAŞLADı: "ALNıMıN AKıYLA BU SÜRECIN IÇINDEN ÇıKACAĞıM"   16:42   MUHSIN YAZıCıOĞLU, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı... REMZI ÇAYıR: "ONUN YOLUNU IKTIDAR YAPMAK HEPIMIZIN GÖREVI"   16:42   TBMM’DE SÜREÇLE ILGILI MÜSTAKIL VE GEÇICI YASA HAZıRLıĞı… TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GRUP KOORDINATÖRLERININ TOPLANTıSıNıN GELECEK HAFTA YAPıLMASı PLANLANıYOR   14:06   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL: “TARSUS’A ÇIMENTO FABRIKASı DAYATıLıYOR!”   14:05   TOROSLAR BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM GÜVENLIĞINI ARTıRıYOR  
 
     
   

CHP’nin Kadın Kolları Kurultayı’nın tarihi açıklandı


CHP’de, koronavirüs önlemleri sebebiyle iki kez ertelenen Kadın Kolları Genel Başkanlığının 14’üncü Olağan Kurultayı, 8 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

 

Tarih : 28 Temmuz 2020 Salı 19:58   Okunma : 2091

Melahat Akan'ın genel başkanlığa seçildiği ilk kadın kurultayını 10 Aralık 1962'de toplayan CHP, Kadın Kolları 14'üncü Olağan Kurultayı'nı önce 21 Mart'ta daha sonra ise 11 Temmuz'da yapma kararı almıştı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında iki kez ertelenen Kadın Kolları Kurultayı'nın, ileri bir tarihe alındığı açıklanmıştı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14'üncü Olağan Kurultayı'nın 8 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00'da Bilkent Odeon'da yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

Kurultayın seyircisiz, sadece delegasyonun katılımıyla yapılacağını ifade eden Köse, sosyal mesafe, maske, dezenfektan gibi önlemlerin de uygulanacağını kaydetti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında daha önce ertelenen Kurultayın temasının, "eşitlik gelecek" olacağını belirten Köse, "Kadın kolları kurultayı aynı zamanda iktidara yürüyüş kurultayı. İktidar kadınlarla gelecek. Temsiliyette yüzde 50 oranında kadınlar olsun istiyoruz. Bu Kurultay, hayatın her alanında, karar mekanizmalarında kadınların yüzde 50 oranında temsiliyeti için mücadele kurultayı olacak." diye konuştu.

Köse, kadının güvencesi olan, Türkiye'nin 2011'de ilk imzacısı olup kabul ettiği İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açıldığını vurgulayarak, "Kurultayın gündemi İstanbul Sözleşmesi olacak. 6284 sayılı yasa kadınların güvencesi olan bir yasadır, bu da gündemimizde olacak. Kadın cinayetleri ele alınacak. Son 17 yıldır artarak devam eden kadın cinayetlerine tanıklık ediyoruz. Kadının güçlenmesine yönelik yasaların çıkarılması için gerekli önerilerin sunulacağı bir teklif gündemimizde olacak." dedi.

Öldürülen kadınların isimlerinin yer aldığı pano olacak

Köse, kadınlar için hayata geçirecekleri projelerin yer aldığı bir kitapçık hazırladıklarını, bu kitapçığı Kurultay'da delegelere dağıtacaklarını kaydetti.

Kurultayda öldürülen kadınların isimlerinin yer verildiği bir pano olacağını anlatan Köse, "Panoda, 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır.', '6284 sayılı yasaya dokunma' yazacak. Ayrıca Türkiye'deki öncü kadınların olduğu görseller olacak. Öncü kadınlar arasında Cahide Sonku, Gül Esin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, Sabiha Gökçen gibi isimler bulunacak." diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, KADIN KOLLARI 14. OLAĞAN KURULTAYI, FATMA KÖSE, KOVİD-19, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ, BİLKENT ODEON

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA