24 Mayıs 2026 Pazar

17:53   MADEN İŞÇILERINDEN ANKARA KARARı! ’1 HAZIRAN’DA ÇOK GÜÇLÜ GELIYORUZ’   17:44   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SÜRPRIZ KABUL: KURULTAY KARARı SONRASı KRITIK GÖRÜŞME!   17:29   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN FLAŞ ’45 GÜN’ ÇıKıŞı: ÖZGÜR ÖZEL’E TAM DESTEK!   17:21   CHP’DE "BUTLAN" TÜRBÜLANSı VE KURULTAY RESTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA ŞARTLı MESAJ!   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA SERT REST: ’BIZI İHRAÇ ETSELER DE MÜCADELE YERI MECLIS OLUR!’   16:55   ANKARA’DA KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR! CHP PM ÜYESI OZAN VARAL’DAN ÇOK SERT "SIYASAL DARBE" ÇıKıŞı   16:30   MERSIN’DEN TÜRKIYE DERECESI! 8. SıNıF ÖĞRENCISININ ‘EKOFEMINIZM VE SU KRIZI’ PROJESINE BÜYÜK ÖDÜL   16:26   CHP’LI BAŞKANLARDAN ANKARA’DA KRITIK ZIRVE! AHMET AKıN’DAN ÇOK KONUŞULACAK ’KÖPRÜ’ YANıTı: ’BERABERLIKTEN GAYRı HEPSI YALAN!’   12:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE KRITIK GÜN: ÖZGÜR ÖZEL YENI UNVANıYLA SEÇILDI! PEKI TOPLANTıYA KIMLER KATıLMADı?   11:48   YSK’DAN FLAŞ KARAR! 31 MART YEREL SEÇIMLERININ İPTALI TALEBINE RET: İŞTE GEREKÇE VE TÜM DETAYLAR   10:40   CHP’LI BAŞKANLARDAN ANKARA’DA KRITIK ZIRVE! KURULTAY KARARı SONRASı ORTAK DEKLARASYON GELIYOR   10:05   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI KAPATıLDı Mı? İSTANBUL BAROSU’NDAN GECE YARıSı KARARıNA SERT TEPKI: ’YASAMA YETKISI GASP EDILDI!’   03:46   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABAOĞLU’NDAN EZBER BOZAN CHP KARARı ÇıKıŞı: ’HUKUKEN YOK HÜKMÜNDEDIR!’   03:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER! ’BUTLAN’ KARARıNA KARŞı GECE NÖBETI: ’BU BIR DARBEDIR!’   03:37   İPTAL KARARı SONRASı CHP GENEL MERKEZI’NDE HAREKETLILIK: ’YANıNDAYıZ’ ZIYARETI!   02:31   ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı’NDA DEV FINAL! TRABZONSPOR, KONYASPOR’U DEVIRDI: KUPA BORDO-MAVILILERIN!   17:53   YSK, CHP’NIN "MUTLAK BUTLAN" BAŞVURUSUNU GÖRÜŞMEK ÜZERE TOPLANDı   17:52   CHP KURULTAYı’NıN IPTALI... İCRA DAIRESI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARARı TEBLIĞ ETTI   17:50   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI’NIN FAALIYET IZNININ KALDıRıLMASı PROTESTO EDILDI   16:43   BAKAN ŞIMŞEK: "HANEHALKı VE REEL SEKTÖRÜN 12 AY SONRASı ENFLASYON BEKLENTILERI GERILEDI"  
 
     
   

Başkan Gültak, 15 Aylık Hizmet Dönemini Değerlendirdi


kdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, göreve geldiği 15 aylık süreci değerlendirdi.

 

Tarih : 29 Temmuz 2020 Çarşamba 19:22   Okunma : 1226

Başkan Gültak, görev süresince gerçekleştirdiği ve proje aşamasındaki çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ilk kazma vurulan ve 140 dönümlük arazi üzerinde, 41 milyon TL maliyetle inşa edilen Millet Bahçesi Projesi'nde sona yaklaşıldığını belirten Başkan Gültak, 29 Ekim'de açılış yapmayı planladıklarını söyledi. Başkan Gültak, millet bahçesinin sosyal ve kültürel donatı alanları, millet kıraathanesi, yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanlarıyla, doğa ile iç içe bir cazibe merkezi olacağını belirtti. Millet Bahçesi Projesi kapsamında ayrıca bölgeden geçen Müftü (Efrenk) Deresi’nde de ıslah ve peyzaj çalışmaları gerçekleşeceklerini kaydeden Başkan Gültak, "Görüştüğümüz DSİ Bölge Müdürlüğü’nce ıslah ve peyzaj projeleri hazırlanıp ihalesi yapıldı. İlk etapta Çetinkaya AVM’ye kadar olan bölüm ıslah edilecek dere yatağına meyil verilerek farklı bir mühendislik çalışması gerçekleşecek. O bölgede, insanlarımızın akan suyu kolayca görmelerini sağlayacak; yürüyüş yollarının da olduğu güzel bir ıslah çalışması yapılacak" dedi.

'KENTSEL YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI'
TOKİ tarafından Çay Mahallesi'nde yapımına başlanan ‘Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile Ataş yerleşkesi içinde ilk etapta 20 blok halinde 416 konut; ikinci etapla birlikte toplam 684 daire yapılacağını kaydeden Başkan Gültak, "İlçeye bağlı Bahçe ve Barış Mahallelerinde başlatılacak kentsel dönüşüm projesi için vatandaşlarımızın borçlanma oranını düşürmeye yönelik olarak, konutlar 60 metrekare olacak şekilde fizibilite çalışmalarımız devam etmektedir. Projeden bu kez çok umutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Yoğun Ankara temaslarımız neticesinde, Turgut Reis Mahallemiz 25 Ocak 2020 tarihli Resmi Gazete’de riskli alan edildi. Bu doğrultuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca saha çalışmalarına başlandı" diye konuştu.

'BELEDİYENİN BORCU 211 MİLYON TL'
Belediyenin borç bilgisi hakkında da bilgi veren Başkan Gültak, " Belediyemizin 31 Mart 2019 tarihi itibariyle borcu 211 milyon 535 bin 534 liradır. Biz her ay 2, 2 buçuk milyon TL borç ödüyoruz. Her ay bu borç düşüyor. Borcu zaman içinde eriteceğiz. Vergilerle borcun bitirilmesi mümkün değil ama gelir getirecek projeler üretiyoruz. Yapacağımız uygun imar çalışmalarıyla belediyemize uygun yerler çıkartarak bunların kira ve satışlarında da gelir elde edip borcu düşüreceğiz" ifadesini kullandı.

'BELEDİYEMİZİN ÖNÜNDEKİ SCOOTERLARIN MAKASLARLA SÖKÜLMESİ ETİK DEĞİL'
Geçtiğimiz günlerde yaşanan scooter tartışmasına yönelik açıklama yapan Başkan Gültak şunları söyledi: "Türkiye'de iki tane lisanslı firma var. Birisi aldo diğeri martı. Martı firması gelip benimle görüşme yaptı. Vatandaşların kullanması için 200, zabıtamızın kullanması için de 15 tane scooter aldım. UKOME kararı ile suçlanıyorum. Doğru bu şirketin UKOME kararı yok. Ama bu şirketin hizmet vermek için Şubat ayında büyükşehire başvurusu var.  Sorun burada başlıyor. Biz bakanlığa da sorduk. Bakanlık bu scooterlar çevreci olduğu için süreci hızlandırmak istiyor. Ekim ayında yönetmelik gelecek. Zabıtamızın kullandığı belediyemizin önündeki scooterların makaslarla sökülmesi etik değil. Biz istiyoruz ki kamuya faydalı bir iş yapalım. Şikayetçi olduk, şu an konu adli makamdadır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA