8 Mayıs 2026 Cuma

19:12   ZEYDAN KARALAR’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRMA KARARıNıN 2 AY DAHA UZATıLMASıNA TEPKI   19:10   EMEKLILER DERTLI: "KURBAN KESEMIYORUZ, TORUNUMUZA HARÇLıK VEREMIYORUZ’”   19:09   BURCU KÖKSAL’A YAKıNLıĞıYLA BILINEN CHP AFYONKARAHISAR MERKEZ İLÇE BAŞKANı MURAT ALBAYRAK GÖREVDEN ALıNDı   13:05   İNGILTERE’DE YEREL SEÇIMLERDE GÖÇMEN KARŞıTı REFORM UK BIRINCI PARTI OLDU   13:03   AFIFE TIYATRO ÖDÜLLERI 28. KEZ SAHIPLERINI BULDU   09:30   MERSIN’DE HAYAT DEĞIŞTIREN DOKUNUŞ: ÜCRETSIZ EĞITIMLE HEM ÜNIVERSITE HEM MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   09:10   MERSIN’DE YENI NESIL İSTIHDAM DEVRIMI: ’GARAJ’ VE ’KAMPÜS’ KAPıLARıNı AÇıYOR!   07:28   TARSUS’TA YENI DÖNEM: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN ‘HALK SAĞLıĞı’ MESAJı VE DEV YATıRıM HAMLESI!   06:20   CHP LIDERI ÖZEL’DEN MERSINLI ODA BAŞKANLARıNA JEST: YENIŞEHIR İLÇE ÖRGÜTÜ SAHAYA İNDI!   23:50   CHP YENIŞEHIR HEYETI’NDEN TÜM EMLAKÇıLAR ODASı’NA ZIYARET   18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"   18:15   BARıŞ ANNELERI HEYETI, ADALET BAKANLıĞı’NA İMRALı ADASı’NDA ÖCALAN ILE GÖRÜŞMEK IÇIN DILEKÇE VERECEK   18:14   BAHÇELI’NIN ÖCALAN IÇIN "KOORDINATÖR" ÖNERISI... İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "REZILLIĞIN DIK ALASı"   18:13   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BU SÜREÇTE ATıLACAK EN ÖNEMLI ADıMLARDAN BIRISI, KAYYUM YASASıNıN LAĞVEDILMESIDIR   18:12   EKREM İMAMOĞLU: "BIZIM KıZıLELMA’MıZ TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’DIR"   18:10   ECZACıNıN YIYECEKLERINE ILAÇ KATTıKLARı VE ÇOCUĞUNUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDUKLARı IDDIASıYLA YARGıLANAN SANıKLARA 5 YıL SONRA 5’ER YıL HAPIS   09:26   MERSIN’DE ENGELLERI KALDıRAN HAMLE: TEK TıKLA KAPıNıZA KADAR GELIYOR!   23:27   MERSIN’DE ESNAFıN ’AHI BABASı’ GÜVEN TAZELEDI!   23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”  
 
     
   

Gözler CHP’nin yeni A Takımı’nda: MYK’ye kimler girecek


37. olağan kurultayın ardından CHP Parti Meclisi (PM) netleşti. Partiyi iktidara taşıması hedeflenen A takımının şekillenmesi ise bayramın araya girmesi nedeniyle gecikti. CHP’de bayram boyunca da MYK için kulisler sürdü.

 

Tarih : 4 Ağustos 2020 Salı 17:59   Okunma : 2491

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerde partiyi başarıya götüren ve kurultayda da delegeden destek alan mevcut MYK’nin büyük çoğunluğu ile devam edeceği belirtiliyor. Başarıda büyük paya sahip olanlar arasında yer alan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un konumunu koruması bekleniyor.

Cumhuriyet'in haberine göre MYK’de kalması beklenen isimler şöyle: Kurultayda delegeden en yüksek oyu alan Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, Muharrem Erkek, Bülent Kuşoğlu, Orhan Sarıbal, Veli Ağbaba, Gamze Akkuş İlgezdi ve Yunus Emre. MYK’ye katılacak isimler arasında ittifaklar nedeniyle Balıkesir Belediyesi başkan adaylığı gerçekleşmeyen Ahmet Akın’a kesin gözüyle bakılıyor. Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır’ın da adı Akdeniz’i temsilen yeni MYK için konuşuluyor.

Kurultayda 3 büyükşehirden de yüksek oy alan gazeteci kökenli Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç’un adı basınla ilişkiler ve kurumsal iletişim için geçiyor. Aynı görev için Erdoğan Toprak da konuşulan isimler arasında yer alıyor. Genel sekreterlik için ise Bülent Tezcan’ın adı öne çıkıyor.

Yeni oluşacak MYK’de kadın sayısının da artması bekleniyor. MYK’ye girmesi beklenen isimler arasında Selin Sayek Böke, Yaşar Seyman ve Bilim Kurulu’ndan listede olan Aylin Yaman yer alıyor.

Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alan söz konusu isimlerin yanı sıra listeyi delerek PM’ye giren sürpriz bir ismi de MYK’ye taşıyabileceği belirtiliyor.

Paylaş :
Etiketler :  Gözler CHP’nin yeni A Takımı’nda: MYK’ye kimler girecek, PM, KILIÇDAROĞLU, CHP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA