21 Aralık 2025 Pazar

17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”  
 
     
   

Yenişehir Halk Kart ile yerel esnaflar da kazanıyor


Yenişehir Belediyesinin hayata geçirdiği ve dar gelirli vatandaşlara dağıttığı Yenişehir Halk Kart ile bölgedeki yerel esnaflar da kazanıyor.

 

Tarih : 5 Ağustos 2020 Çarşamba 19:43   Okunma : 1615

İhtiyaç sahibi vatandaşların hayatını kolaylaştıran ve aile bütçelerine katkı sunan Yenişehir Halk Kart sahipleri anlaşmalı ve alışverişlerde yüzde 5’e kadar indirim uygulayan esnaflardan alışverişlerini yapıyor. Yenişehir Belediyesinin bu projesi ilçedeki yerel esnafları da mutlu ediyor.

Yenişehir’de uzun yıllardır esnaflık yapan ve Yenişehir Halk Kart ile alışverişlerde indirim sağlayan işletmeci Mustafa Meriç, “6 yıldır market işletmeciliği yapıyorum. Öncelikle Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yerel esnafın işlerini canlandıran ve maddi durumu düşük vatandaşlarımıza destek veren Belediyemiz, bu projesiyle bizleri çok mutlu etmiştir. Halkımızın genel yapıda ihtiyaçları sınırsız fakat bu projeyi ailelere ve esnaflara maddi katkı sağladığı için çok önemli buluyoruz. Bu uygulamanın diğer belediyelere de örnek olmasını diliyoruz. Büyük marketlerin mücadelesi bizimle, sokak içlerine kadar girmiş durumdalar. Özellikle Abdullah Özyiğit beye bu noktada çok teşekkür etmek istiyorum. Bu kartları onlara da verebilirdi ama bize vermesinin nedeni de buydu. Bizim de ihtiyaçlarımız var, biz de yaşam mücadelesi veriyoruz. Marketlerle rekabete girecek durumumuz yok ama bu tür projelerle birlikte biz de zamanla daha iyi duruma geleceğiz.  Biz de elimizden geldiği kadarıyla bu projeyi destekleyerek, Yenişehir Halk Kart indirimi uyguluyoruz.” şeklinde konuştu.

“Halkımız, ekonomimiz ve esnaflarımız için çok yerinde bir uygulama”

Yenişehir Belediyesinin esnafı da düşünerek hayata geçirdiği bu projeyi çok yararlı bulduklarını söyleyen esnaf Hasret Oğuz ise “Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’in önderliğinde yapılan bu çalışmayı bir esnaf olarak çok yararlı buluyorum. Yerel halkımızın kazanması açısından çok önemli. Halkımız, ekonomimiz ve esnaflarımız için çok yerinde bir uygulama. Umarım bu zor süreçte Yenişehir Halk Kart amacına ulaşır. Proje sayesinde Yenişehir’in parası Yenişehir’de kalıyor, yani kent içerisinde düzgün bir şekilde dönen bir sistem oluşuyor.” dedi.

“Biz de kazanıyoruz ve dar gelirli insanlar da kazanıyor”

Uygulamayı çok yerinde bulduklarını ifade eden Şeyhmus Güler de “Yenişehir Halk Kart uygulaması için Yenişehir Belediyesine ve Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür ediyoruz. Yenişehir Halk Kart ile hem yerel esnafın hem de vatandaşların kazanıyor olması bizleri çok memnun ediyor. Yerel esnaflar olarak Yenişehir Halk Kart için harekete geçtik ve indirim yaparak, projeye destek verdik. Bu şekilde biz de kazanıyoruz ve dar gelirli insanlar da kazanıyor. Bu uygulama çok yerinde ihtiyaç sahibi halkımızın faydalanacağını umut ediyoruz.” Diye konuştu.

Yenişehir Halk Kart’a aylık 200 Türk Lirası yükleyen Yenişehir Belediyesi proje ile toplamda 4 bin ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA