29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Büyükşehir Belediyesinden, Yağda Mahallesi Sakinlerine Spor Ekipmanı Desteği


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli’nin merkezine 45 km uzaklıktaki Yağda Mahallesinde gündüzleri tarım işinde çalışan, akşamları ise kendi imkanlarıyla oluşturdukları sahada spor yapan çocuklar, gençler ve kadınlara ekipman desteğinde bulundu.

 

Tarih : 6 Ağustos 2020 Perşembe 12:37   Okunma : 660

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Erdemli ilçesinin merkezine 45 kilometre, Mersin merkeze ise 85 kilometre uzaklıktaki bin 311 rakımlı Yağda Mahallesinde gündüzleri tarım işinde çalışan çocuklar, gençler ve kadınlar, akşamları eski bir ilkokulun bahçesinde kendi imkanlarıyla oluşturdukları sahada spor yapıyor. Çocuklar, gençler ve kadınlardan kimi futbol kimi de voleybol oynuyor.

Çocukların ve gençlerin spora yönlendirilmesine önem veren ve bu konuda projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Yağda Mahallesi sakinlerinin talebine de kulak verdi ve kısa sürede bölgeye ulaştı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, mahalle sakinleriyle spor yaptıkları sahada buluştu, hem bölgeye yapılacak hizmetleri anlattı hem de çocuklarla ve gençlerle voleybol oynadı.

"Sahanın rehabilitasyonunu yapacağız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in yönlendirmesiyle kısa sürede Yağda Mahallesine geldiklerini, spor ekipmanları ile temel ihtiyaçları karşıladıklarını belirten Tarakçı, gündüz tarlada çalıştıktan sonra sahaya gelerek spor faaliyetlerinde bulunan gençlerden çok etkilendiklerini söyledi. Mahalle sakinlerine spor malzemeleri ulaştırdıklarını anlatan Tarakçı, "Bulunduğumuz alan onların kendileri tarafından yapılan bir alan. Bizden istedikleri bu alanın onlar için daha düzgün hale getirilmesi. Sahanın rehabilitasyonunu yapacağız. Basketbol, voleybol ve futbol sahası olarak üçlü kombinle kullanılabilecek bir saha hazırlayacağız. Burada gördüğünüz çok eski yıllardan kalma ve çoğu ebeveynin burada okuduğu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait binayı tekrar elden geçirdikten sonra oraya bir masa tenisi düşündük. Gençler kapalı alanda masa tenisi oynasın istedik" dedi.

"Gençlerin spora ilgi duyması 'Kır Çiçekleri' projemize de bir kaynak oluşturacak"

Genç yeteneklerin spora kazandırılmasının önemine vurgu yapan Tarakçı, spor yeteneği olan kız öğrenciler için hayata geçirecekleri ve Mersin'de yatılı ve ücretsiz bir eğitim kampı olan "Kır Çiçekleri" projesinden bahsetti. Tarakçı, "Bu gençlerin spora ilgi duyması, Büyükşehir Belediyesi olarak yapmayı düşündüğümüz 'Kır Çiçekleri' projemize de bir kaynak oluşturacak. İki kız çocuğumuzun başvurusunu aldık. Tabii ebeveynlerle toplanıp projemizi anlatacağız. Onaylarını alıp, gereken seçmeleri yaptıktan sonra çocuklarımızın projenin içinde yer alacağını umuyorum" diye konuştu.

"Nerede başımız dara düşse Başkan Seçer'e ulaştığımızda ikiletmiyor"

Spor tutkunu gençlerden Enes Düzer, gündüzleri tarlada çalıştıktan sonra akşamları da sportif faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesinin desteğinin kendilerini sevindirdiğini anlatan Düzer, "Nerede başımız dara düşse Başkan Vahap Seçer'e ulaştığımızda ikiletmiyor. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum. Masa tenisi, voleybol filesi, futbol topu, çeşitli spor aktivitelerinde kullanabileceğimiz ekipmanları istedik. Sağ olsun kendileri imkanlarını sundu. Hizmet konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Tek isteğimiz buraya mahallemizin gençleriyle birlikte spor faaliyetlerini gerçekleştirebileceğimiz spor kompleksi. Yapacağından hiç şüphemiz yok" dedi.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Ünal da erkeklerin spor yaptığı kadar kadınların da sahada toplanarak voleybol oynadıklarını dile getirerek, "Tabii ki yerimiz çok da müsait değil. Sağ olsun Belediye Başkanımız Vahap Seçer'in yardımlarıyla burayı inşallah güzelleştireceğiz" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA