16 Nisan 2024 Salı

17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN USTALARI CİHAZLARIN BAKIM-ONARIMINI YAPARAK ÖMRÜNÜ UZATIYOR   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”   10:18   TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ: "TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"   09:55   VAHAP SEÇER`DEN SMA HASTASI MEHMET ALİ BEBEĞİN KAMPANYASINA DESTEK  
 
     
   

CHP PM üyesi Nazlıaka,adaylığını resmen açıkladı


CHP PM üyesi Aylin Nazlıaka, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na adaylığını resmen açıkladı.

 

Tarih : 6 Ağustos 2020 Perşembe 22:14   Okunma : 1164

CHP 37. Kurultayı’nda PM’ye seçilen Aylin Nazlıaka, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

CHP Genel merkezinde gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Nazlıaka, ‘‘Bugün toplumsal muhalefetin, mücadelenin öncüsü kadınlardır. Kadın mücadelesi bugün Türkiye’nin demokratikleşmesi için itici güçtür, lokomotiftir. Bu inançla ve hedefle; bugün CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na aday olduğumu ilan ediyorum’’ dedi.

24, 25 ve 26 dönemde Ankara milletvekilli olan ve geçtiğimiz günlerde gerçekleşen CHP’nin 37. Kurultayında PM’ye seçilen Aylin Nazlıaka, bugün saat 16:00’da genel merkezde geçekleştirdiği toplantı ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

CHP Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisidir

Konuşmasına siyasi hayatını sürdürdüğü CHP’nin kuruluşun ve kurtuluşun partisi olduğunu belirterek başlayan Aylin Nazlı Aka, ‘‘Bu parti, İçişleri Bakanlığı’na dilekçe sunularak kurulmadı. Cumhuriyet Halk Partisi, savaş meydanlarında emperyalizme boyun eğdirenlerin, Cumhuriyet’i kuranların; kuruluşun, kurtuluşun, halkın partisidir. Bu çatı altında bulunmak dahi bir gurur kaynağı iken Cumhuriyet Halk Partisi adına görevler almak, siyaset yapmak tarifi imkansız bir duygudur. Bu sebepledir ki; Cumhuriyet’i kuran partimizin bugün Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandırma hedefiyle yürüdüğü iktidar yolunda her Cumhuriyet Halk Partili gibi büyük bir sorumluluğu omuzlarımda hissediyorum’’ şeklinde konuştu.

İktidarın Zihniyeti Kadın Cinayetlerinin Suç Ortağıdır

Aylin Nazlı Aka, konuşmasında kadın cinayetlerine ve tartışmaları hala devam eden İstanbul Sözleşmesi’ne de değindi.

İktidar erkek egemen siyasi anlayışının kadın cinayetlerine uygun bir zemin oluşturduğunu kaydeden Nazlıaka şöyle konuştu:

‘‘Ülkemizde kadına yönelik fiziksel, cinsel, ekonomik, psikolojik ve dijital şiddetin sistematik bir hal aldığı zamanlardan geçiyoruz. Kadınlar her gün ölüyor ve öldürülüyor. Şiddet hiç bitmiyor, hiç azalmıyor. Şiddete gerek siyasi iktidar gerek medya eliyle zemin hazırlandığına üzülerek tanık oluyoruz.

Bugünkü iktidarın; erkeklere kadınlar üzerinde tahakküm kurmayı bir hak gibi gösteren zihniyeti, kadın cinayetlerinin suç ortağıdır. Kadınların ne giyeceğinden ne zaman evlenip kaç çocuk doğuracağına kadar kadınların yaşamına karışanlar, kadınlara rol biçmeye çalışanlar, katillerin azmettiricisidir.

Kadınlar yalnızca fiziksel şiddete de maruz kalmıyor; aile içinde yaşanan psikolojik ve ekonomik şiddet, istatistiklere dahi yansımıyor. Katiller ve katil severlerden başka İstanbul Sözleşmesi ile derdi olan yok. Çünkü sözleşme, kadınların ve çocukların en temel haklarını güvence altına alıp toplumun her alanında eşitliği yaratmayı amaçlıyor. Bunu istemiyorlar ve bundan rahatsızlar.

Türkiye’de kadınların şiddete uğramadığı, vahşice katledilmediği, evde, işte, sokakta şiddet tehdidine uğramadığı, çocukların istismara maruz kalmadığı bir tek gün bile yok. Kadınlara ve çocuklara yönelik işlenen tüm bu suçlarda her gün karşımıza çıkan adaletsiz yargı kararları bir diğerini aratır hale geliyor.

Ülke ekonomisinde yaşanan krizin yükü en çok kadınların omuzlarına yüklenirken, kadın cinayetleri artıyor, şiddet vahşileşiyor, bu şiddeti önlemek için devlet nezdinde tek bir somut adım bile atılmıyor. Biz kadınlar her gün bu şiddet sarmalı içinde ayakta kalmaya çalışıyoruz. Türkiye’de kadın işsizliği, genç işsizliği rekor üstüne rekor kırıyor. Güvencesizlik artıyor, sömürü her geçen büyüyor."

Umut Biziz, Umut Sizsiniz, Umut Hepimiziz

CHP'li Aylin Nazlıaka, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen iktidar yolunda kadınların en önden yürüyeceğini belirtti.

Nazlıaka, ‘‘Umut biziz, umut sizsiniz, umut hepimiziz! Çünkü bugün toplumsal muhalefetin ve mücadelenin öncüsü kadınlardır! Kadınlar hangi inançtan, kimlikten, görüşten olursa olsun sokakta, evde, işte, okulda hakları için mücadele ediyor. Kadın mücadelesi bugün Türkiye’nin demokratikleşmesi için itici güçtür, lokomotiftir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi kadınları olarak bu büyük güce daha fazla katılmalı, kadın mücadelesini büyütmeli, gücüne güç katmalıyız. Bu mücadelenin ülkemizin demokratikleşme mücadelesinin anahtarı olduğunu, en büyük gücü olduğunu hiç unutmamalıyız. Gelecek kadınların ellerinde yükselecek. İktidar için kadınlar en önde yürüyecek. Bu inançla ve hedefle; bugün CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na aday olduğumu ilan ediyorum. Adayım çünkü kadınların ülkemizde iki cinsiyetten biri değil, ikinci cinsiyet olarak kodlanmasını kabullenmiyorum’’ diyerek adaylığını açıkladı.

İktidar İçin Kadınlar En Önde; Gelecek Kadınların Ellerinde

Konuşmasında tüm kadınlarla birlikte iktidar mücadelesini sürdüreceklerini belirterek dayanışma mesajı veren Aka, kadın kotasının arttırılması için çalışacağını vurguladı ve ‘‘Samimiyetle çalışacak, haklarımızı söke söke alacağız! Ben hayatım boyunca hep çalışarak var oldum. 23,5 yaşında kendi işimi kurup, maddi olanaksızlıklara rağmen kısa sürede kendi ayaklarımın üzerinde durdum. Siyasette, hem Meclis’te hem sokakta hep çalışarak var oldum. Şimdi kadın yol arkadaşlarımla, kız kardeşlerimle birlikte partimizi iktidara taşıyacak çalışmaların altına elimizi değil gövdemizi koymak üzere yola çıkıyoruz. Eğer bu göreve layık görülür, seçilirsem neler gerçekleştireceğimizi; ufkumuzu ve vizyonumuzu, ulusal ve uluslararası bağlamda yapacaklarımızı kurultayımızda tek tek açıklayacağım. Şunu tüm kadın arkadaşlarım, kardeşlerim ve büyüklerim bilsin ki; Türkiye’de kadın mücadelesi artık 82 milyonun adalet ve demokrasi mücadelesinin simgesidir, öncüsüdür, en önde yürüyenidir. İktidar için kadınlar en önde; gelecek kadınların ellerinde’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, PM ÜYESİ, AYLİN NAZLIAKA, KURULUŞUN VE KURTULUŞUN PARTİSİ, 37. KURULTAY

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA