8 Mayıs 2026 Cuma

09:30   MERSIN’DE HAYAT DEĞIŞTIREN DOKUNUŞ: ÜCRETSIZ EĞITIMLE HEM ÜNIVERSITE HEM MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   09:10   MERSIN’DE YENI NESIL İSTIHDAM DEVRIMI: ’GARAJ’ VE ’KAMPÜS’ KAPıLARıNı AÇıYOR!   07:28   TARSUS’TA YENI DÖNEM: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN ‘HALK SAĞLıĞı’ MESAJı VE DEV YATıRıM HAMLESI!   06:20   CHP LIDERI ÖZEL’DEN MERSINLI ODA BAŞKANLARıNA JEST: YENIŞEHIR İLÇE ÖRGÜTÜ SAHAYA İNDI!   23:50   CHP YENIŞEHIR HEYETI’NDEN TÜM EMLAKÇıLAR ODASı’NA ZIYARET   18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"   18:15   BARıŞ ANNELERI HEYETI, ADALET BAKANLıĞı’NA İMRALı ADASı’NDA ÖCALAN ILE GÖRÜŞMEK IÇIN DILEKÇE VERECEK   18:14   BAHÇELI’NIN ÖCALAN IÇIN "KOORDINATÖR" ÖNERISI... İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "REZILLIĞIN DIK ALASı"   18:13   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BU SÜREÇTE ATıLACAK EN ÖNEMLI ADıMLARDAN BIRISI, KAYYUM YASASıNıN LAĞVEDILMESIDIR   18:12   EKREM İMAMOĞLU: "BIZIM KıZıLELMA’MıZ TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’DIR"   18:10   ECZACıNıN YIYECEKLERINE ILAÇ KATTıKLARı VE ÇOCUĞUNUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDUKLARı IDDIASıYLA YARGıLANAN SANıKLARA 5 YıL SONRA 5’ER YıL HAPIS   09:26   MERSIN’DE ENGELLERI KALDıRAN HAMLE: TEK TıKLA KAPıNıZA KADAR GELIYOR!   23:27   MERSIN’DE ESNAFıN ’AHI BABASı’ GÜVEN TAZELEDI!   23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!  
 
     
   

Arslanköylü Kadınlar, Tarihi Halkevi’nde Meslek Öğreniyor


Yaklaşık 90 yıl önce Arslanköy halkı tarafından imece usulüyle inşa edilen ve Toroslar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak yeniden gün yüzüne çıkarılan Arslanköy eski Halkevi, mesleki eğitim kursları olarak vatandaşların hizmetine açıldı.

 

Tarih : 7 Ağustos 2020 Cuma 13:50   Okunma : 1547

Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılmasına yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirterek, eski halkevini aslına dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Toroslar Belediyesi'nin, yeni normal hayat çerçevesinde yaylalarda açtığı mesleki eğitim kursları, Arslanköy eski Halkevi'nde de hizmet veriyor.

Arslanköy Mahallesi'nde yaklaşık 90 yıl önce Arslanköy halkı tarafından imece usulüyle inşa edilmiş atıl haldeki eski Halkevi’ni yeniden restore ederek hayata döndüren Toroslar Belediyesi, Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) atölyelerini bu binada da faaliyete geçirdi.

Arslanköy eski Halkevi'nde uzman eğitmenler eşliğinde dikiş nakış, takı tasarımı, kadın üst giyimi ve çeyiz ürünleri kurslarına katılan kadınlar, hem yeni beceriler ediniyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor.
Kursiyerler; "Nevresim ve Pike Dikmeyi Öğrendik"

Kurslar sayesinde boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiklerini hem de meslek öğrendiklerini belirten kadınlar, kendilerine bu imkanı sağladığı için Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ederek; "Hiç dikiş bilmiyorduk. Ama bu kurslara gelerek pantolon, çanta, nevresim ve pike dikmeyi öğrendik. Böyle tarihi bir binada kurs açtığı için Başkanımıza teşekkür ederiz" şeklinde konuştular.

"TORTEK, Hayat Boyu Öğrenmenin Bir Sembolü"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, pandemi döneminde ara verdikleri TORTEK atölyelerini yaz döneminde yaylalarda yeniden faaliyete geçirdiklerini söyleyerek, hayat boyu öğrenme anlayışıyla hizmet verdiklerini kaydetti.

Başkan Yılmaz, sosyal yaşama katkı sunan çalışmaların her zaman yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek; "İlçemizin dört bir yanında ücretsiz açtığımız TORTEK atölyelerimizde eğitim görüp el emeği göz nuru eserler üreten kadınlar, hem sosyalleşip hem de meslek öğreniyorlar. Birbirinden değişik branşları barındıran ve özellikle her yaştan kadınların ilgi gösterdiği kurslarımız, eğitimin yaşam boyu devam ettiği algısını da güçlendirmiştir. Bu kurslarımıza katılıp meslek öğrenen kadınlara teşekkür ederiz" diye konuştu.

"Tarihimize ve Değerlerimize Sahip Çıkacağız"

Başkan Yılmaz, Arslanköy eski Halkevi'nde, sanatsal ve kültürel faaliyetleri hemşehrileriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; "Hem önemli bir tarihi yapının atıl durumdan kurtulup yeniden halka hizmet etmesi hem de böyle güzel bir mekanda kadınlara meslek öğretmekten memnuniyet duyuyoruz. Tarihimize, değerlerimize her zaman sahip çıkacağız ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu tarihi Halkevi'nde de kültürün ve sanatın yaşatılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA