17 Nisan 2026 Cuma

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

Boş arsada yetiştirilen mısırlar için hasat sevinci


Mezitli Kadın Üretici Kooperatifi (Solinova) ve Mezitli Belediyesinin birlikte hayata geçirdiği projelerle boş arsalara ekilen mısırlar hasat edilmeye başlandı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarımızla birlikte, kadınların Yenimahalle’deki hasat sevincine ortak oldu.

 

Tarih : 12 Ağustos 2020 Çarşamba 03:43   Okunma : 2267

Mezitli Belediyesinin başlatmış olduğu ‘Kent içi Tarım Hamlesi’ meyvelerini vermeye devam ediyor. Daha önce Mezitli Belediyesi ile birlikte enginar, salep üreterek, büyük başarı kazanan Mezitli Kadın Üretici Kooperatifi (Solinova) kadınları mısır hasadı yaptı.

BAŞKAN TARHAN MISIRA KALİTE KONTROLÜ YAPTI

Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları ile birlikte Yenimahalle’de ekimi yapılan mısırları toplayan Solinova kadınlarının hasat sevincine Başkan Neşet Tarhan ve belediye meclis üyeleri de ortak oldu.

Topladığı mısırların kabuğunu soyarak kalite kontrolü de yapan Başkan Tarhan, Mezitli Kadın Üretici Kooperatifi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör’den bilgi aldı.

‘BİNA YAPILINCAYA KADAR TARIMA HİZMET VERECEK’

Kent merkezinde 60 dönüme yakın boş arsayı belediyenin tarım yapması için sahibi tarafından Mezitli Belediyesinin kullanımına verildiğini hatırlatan Başkan Tarhan, “Değerli işadamımıza gösterdiği duyarlılık nedeniyle sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Elbette ileriki süreçte bu arsalara imarlı binalar yapılacaktır. Biz, bina yapılıncaya kadar bu alanları Mezitli Kadın Üretici Kooperatifimizle birlikte tarımsal üretimde kullanacağız” dedi.

‘BOŞ ARSALAR,ÜRETİME VE DEĞERE DÖNÜŞÜYOR’

10-15 katlı binalar arasında oluşturulan tarlaların muhteşem bir görüntü sergilediğini ifade eden Başkan Neşet Tarhan, “Mezitli Belediyemizle başlattığımız Kent İçi Tarım Projesi, gerek Mersin'de gerekse Türkiye genelinde örnek proje. Kent tarımı projemizle birlikte henüz bina yapılması düşünülmeyen arsalar boş duracağına bu arazileri belediye olarak değerlendiriyoruz. Bu sadece boş arsaları kötü görüntüsünden kurtarmak adına değil, yarattığı katma değer ve istihdamla da büyük ve önemli bir katkıya sebep olacak” diye konuştu.

‘ÇEVREDE OTURAN VATANDAŞLARIMIZI DA ÜRETİMİN İÇERİSİNE KATACAĞIZ’

Ekilen bu arazilerin korunmasında çevrede yaşayan vatandaşlara büyük görev düştüğünün altını çizen Başkan Tarhan, “Bazı ekonomik nedenlerle biz buraya bekçi koyamadık. Çevredeki vatandaşlar ellerinden geldiğince burayı korumaya çalıştılar. Hasat sonrası tekrar burayı sürerek yeni bir ürün ekimi gerçekleştireceğiz. Bu kez işin içine çevrede oturan vatandaşlarımızı da katarak çok daha büyük kitlelere ulaşmış olacağız. Gönüllülük ilkesi ile yaptık işte bu şekilde herkesin çorbada tuzu olsun istiyoruz. Herkes, birlikte çalışmaya, birlikte üretmeye ve paylaşmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘TARIMDAN VAZGEÇMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL’

 Tarımın, üretimin, toprağın ne kadar önemli olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Her şey bu kadar somut iken asla tarımdan, üretimden vazgeçemeyiz. Bizim için olmazsa olmazımızdır. Bu konuda nereden talep gelirse gelsin destek vermeye hazırız. Güzel örnekler, güzel uygulamalar, Türkiye yayılsın istiyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  SOLİNOVA, MEZİTLİ KADIN ÜRETİCİ KOOPERATİFİ, MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, KENT İÇİ TARIM HAMLESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA