29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Büyükşehir’in Emekli Evleri Yeniden Hizmette


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir ve Tarsus’taki iki Emekli Evi, yeni normalleşme sürecinde yeniden hizmete girdi. Salgında çalışmalarına ara veren Emekli Evleri, 1314 üyesine kapılarını açtı. Büyükşehir, sürecin etkilerini de dikkate alarak, 15 Eylül’den itibaren Emekli Evi üyelerine etkinlikler düzenlemeyi planlıyor.

 

Tarih : 13 Ağustos 2020 Perşembe 17:23   Okunma : 1528

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Emekli Evleri, yeni normalleşme sürecinde 1314 üyesine kapılarını yeniden açtı. Salgın sürecini evlerinde geçiren yaş almışlar, yaklaşık 4 aylık bir aradan sonra Yenişehir ve Tarsus İlçelerinde hizmete giren iki Emekli Evi’nde yaşıtlarıyla birlikte keyifli vakit geçirebiliyor. Büyükşehir, sürecin etkileri doğrultusunda 15 Eylül’den itibaren Emekli Evi üyelerine geziler, söyleşiler ve konserler düzenlemeyi de planlıyor.

Salgın sürecinde Emekli Evi sayısı 2’ye çıktı

Büyükşehir Belediyesi, salgın sürecinde Yenişehir İlçesi Uğur Mumcu Parkı içerisindeki Emekli Evi’nde hizmete ara vermişti. Aynı dönemde Tarsus İlçesi Kültür Park’ta yeni bir Emekli Evi’nin yapımına başlayan Büyükşehir, yeni normalleşme sürecinde kentin 2 noktasında Emekli Evleri’ni yeniden hizmete sundu. Emekli Evleri, iki noktada 55 yaş üstü 1314 üyeye hizmet veriyor. Emekli Evleri’nde mini kütüphane, günlük gazeteler, çay ve pasta ikramı yapılıyor. Yeni normalleşme sürecinde Emekli Evleri’nde maske ve dezenfektan dağıtımı ile ateş ölçümü yapılıyor. Oturma alanları ise sosyal mesafe dikkate alınarak oluşturuldu.

“En güzel vakitlerimizi burada geçiriyoruz”

Emekli Evi üyelerinden 65 yaşındaki Güzin Turgut, salgın sürecinde Emekli Evi’ne yeniden kavuşmanın sabırsızlığı içerisinde olduğunu belirterek, “Emekli Evi açıldığından beri buradayım. Hemen hemen ilk üyelerdenim. Çok memnunum. Sağ olsunlar bizim için burayı açtılar. En güzel vakitlerimizi burada geçiriyoruz. Güzel arkadaşlıklar edindik. 3 ay boyunca sıkıntılar çektik. Çünkü her gün buraya gelmeye alışmıştık. Burası kapanınca şahsen hayatım durdu. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı kaldırılınca buradaki arkadaşlarımızla haberleşip pastanelere gittik. Oralarda buranın tadını bulamadık. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Bize böyle güzel bir yer sunduğu için Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Özellikle yalnız yaşayanların buraya gelip deşarj olması çok güzel”

Üyelerden 14 yıllık emekli Tahir Altın da Emekli Evi’nde yaşıtlarıyla sosyalleşme fırsatı bulduklarını vurgulayarak,“Arkadaşların sohbetleri, özellikle yalnız yaşayanların buraya gelip deşarj olması çok güzel. Burada Belediye’nin gönderdiği günlük gazetelere bakıyoruz. Çalışanlar çok güzel hizmetler veriyor. Kitaplarımız var. Türkiye ve dünyadaki siyasi olayları konuşuyoruz, sohbet ediyoruz. Günlerimiz böyle geçiyor” diye konuştu.

“Buranın açılması çok güzel bir şey”

57 yaşındaki Erol Kaygın ise Emekli Evi’nin yeniden hizmete girmesinin mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, “Yaklaşık bir senedir buraya gidip geliyorum. Değişik, nezih bir ortam. Çay, meyve suyu, pasta ikramı var. Ama asıl arkadaşlarla bir arada bulunmak, değişik bir insan yüzü görmek iyi geliyor” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  BÜYÜKŞEHİR’İN EMEKLİ EVLERİ YENİDEN HİZMETTE, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA