29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz: “Devlet Depremde Mücbir Sebep Bahanesine Sığınamaz”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz 17 Ağustos Marmara depreminin 21. yıldönümünde yazılı açıklama yaptı.

 

Tarih : 17 Ağustos 2020 Pazartesi 14:19   Okunma : 1203

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Resmi rakamlara göre 17 bin 840 kişinin öldüğü, binlerce kişinin evsiz kaldığı, yaralandığı 17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden 20 yıl geçti ama Türkiye, bir deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle hiçbir zaman yüzleşmedi. Marmara depreminden sonra hemen bir deprem planı yapıldı ama kağıt üzerinde, uygulanmayan bir plan olarak kaldı. İmar planları ilim ve bilim aklı ile değil, ranta yönelik yapılmakta. Kentsel dönüşüm adı altında rant odaklı kişilerin çıkarına uygun binalar yapılıyor. Olası bir depremde yıkılacak olan binalarda iyileştirmeler yapılmıyor. Deprem sonrası toplanma alanlarının yarısından fazlası ise imara açılmış, birçoğuna AVM’ler yapılmıştır. Rant, insan yaşamının önüne geçmiştir. Ranta değil insana yatırım yaşatır. Alanında uzman kişiler Mersin’de hala bir deprem master planının olmadığını açıklamıştır. Deprem değil, ihmal öldürür. Olası bir depremde canımızın, malımızın ve binalarımızın güvenliği için plansız ve kaçak yapılaşmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uygun hareket edilmeli, gerekli önlemler alınmalıdır” diye konuştu.

“DEPREMDE İDARENİN HUKUKİ SORUMLULUĞU BÜYÜKTÜR”

Depremde idarenin büyük hukuki sorumluluğu olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Depremlerin sık yaşandığı bir bölgede meydana gelecek bir deprem mücbir sebep olarak nitelendirilmeyebilir. Günümüzün modern dünyasında idare ciddi maddi ve teknolojik imkanlara, yetişmiş uzman elemana, istatistiki bilgilere vs. sahiptir. Bu unsurlar ‘öngörülemezlik’ ve ‘önlenemezlik’ ilkelerinin kapsamını daraltmaktadır. Bundan dolayı günümüzde, idarenin mücbir sebep bahanesine sığınarak sorumluluktan kurtulma olasılığı azaltılmıştır. Çünkü idare bazı olayları öngöremese de, olumsuz sonuçlarını önceden alınacak tedbirlerle önleme kudret ve yetkisine sahiptir. Bu hususun idarenin sorumluluğunu doğrudan etkileyeceğine kuşku yoktur” ifadesini kullandı.

 “NÜKLEER ENERJİ SANTRALİNDEN VAZGEÇİLMELİ”

Mersin’de fay hattı üzerinde inşaatı süren Akkuyu nükleer enerji santraline dikkat çeken Yeşilboğaz, “Akkuyu nükleer enerji santralinin zemininde çatlaklar oluştuğunu söyleyen bilim insanları, olası bir depremde bu projenin nasıl bir faciayla sonuçlanacağını apaçık ortaya koymuştur. Deprem doğal afettir ama nükleer enerji santrali insan eliyle yapılan afettir. İnsanlığın yok olmasına sebep olmadan nükleer enerji santralinden vazgeçilmelidir. 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyor, böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ederek, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA