28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

İpek Ongun Kır Kütüphanesine Kitaplarını Bağışladı.


Mezitli’nin yürekli kadınlarını yazarak, ’Zoru Başaranlar’ın öykülerini tüm dünyanın okumasını sağlayan yazar İpek Ongun, yine bir güzelliğe imza attı. Ongun, Mezitli Belediyesinin desteğiyle Torosların zirvesinde kurulan Şehit Hava Pilotlar Rıza Soykal ve Muammer Tamay Kır Kütüphanesine, kızı Defne Ongun Müminoğlu ve kendi kitaplarından bağışta bulundu.

 

Tarih : 21 Ağustos 2020 Cuma 18:23   Okunma : 1492

Mezitli Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü ekipleri İpek Ongun ve kızı Defne’nin kitaplarının tamamından oluşan setini, Mihrican Yaylasında bulunan Kır Kütüphanesine teslim etti. Kitapların ulaştığı ve özel bir bölüm oluşturulan Kır Kütüphanesinde büyük sevinç yaşandı. Kütüphane sorumlusu İzzettin Tamay, Türkiye’nin her yerinden gelen desteklerle eşsiz bir kitap arşivine sahip olduklarını ifade ederek, “Kitaplarımızın tamamı edebi değerinin yanında kütüphanemize ulaşana kadar geçen süreçte sayısız anıyı da barındırmasıyla çok özel bir yere sahip. Hepsi belirli bir öykünün, yaşanmışlığın içerisinde kitapseverlerimizin ellerine kadar ulaşıyor. Çok önemli dostlukların, özel birlikteliklerin yaşanmasına neden oldu. Başta Sayın İpek Ongun olmak üzere tüm kitap dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Torosların tepesi denilebilecek bir noktada kütüphane oluşturulması ve çevrede yaşayanların kitaba olan bağlılığının kendisini çok etkilediğini ifade eden edebiyat dünyasının sevilen ismi İpek Ongun da, “Kütüphane ve barındırdığı öyküleri duyunca mutlaka orada benim kitaplarım da olsun istedim. Görüşmelerimde bazı kitaplarımın kütüphanede bulunduğu bilgisini almak beni bir kez daha mutlu etti. Ben de çok özel bir yeri olması için Kızım Defne Ongun Müminoğlu’nun kitaplarının da aralarında bulunduğu 31 kitaplık seti hediye ettim. Şimdi kitaplarımın gerçekten ona değer veren özel insanların elinde olduğunu bilmenin mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

Göreve geldiği zaman hiç kütüphanesi bulunmayan Mezitli’yi kitap kenti haline getirdiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kitapseverleri bir araya getirerek Mezitli’de kocaman bir kitap ailesi oluşturduk. Kentimizin her noktasını kütüphanelerle buluşturduk. Yolda yürürken karşınıza Sokak Kütüphanesi geliyor, kırlara çıktığınız zaman ise Kır Kütüphanesine rastlıyorsunuz. Belediyemiz tarafından hizmet verilen tüm kafelerde, gönüllü evlerimizde Gençlik Merkezlerimizde binlerce kitabın yer aldığı kütüphaneler bulunuyor. Kitapseverlerimiz okuduğu kitapları belediyemize bağışlıyor ve okumayı seven vatandaşlarımız ücretsiz olarak alabiliyorlar. Kitap sevgisini elden ele dolaştırıyoruz. Sayın İpek Ongun da kızı Defne ile birlikte çok özel bir hizmete imza atarak kitaplarından oluşan seti Kır Kütüphanemize hediye etti. Bu çok özel hareketi nedeniyle çok teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :   İPEK ONGUN, KIR KÜTÜPHANESİNE, KİTAPLARINI BAĞIŞLADI, ZORU BAŞARANLAR, KIR KÜTÜPHANESİ, MİHRİCAN, MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA