20 Nisan 2024 Cumartesi

10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR  
 
     
   

Başbakan Yardımcısı Canikli Mikro işletmelere sıfır faizli destek..


Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, hafta sonu Mersin’e gelen Başbakan Yardımcısı Nuretttin Canikli’nin KOSGEB tarafından mikro işletmelere 50 bin lira üst limitli sıfır faizli kredi müjdesi verdiğini söyledi. Dinçer söz konusu faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen esnaf sanatk

 

Tarih : 14 Şubat 2017 Salı 13:03   Okunma : 1515

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, KOSGEB tarafından mikro işletmelere öncelik verilerek KOBİ’lere üst sınırı 50 bin lira olacak şekilde ikinci bir sıfır faizli kredi imkanı getirildiğini söyledi. Dinçer, söz konusu kredide son başvuru tarihinin 20 Şubat olduğuna vurgu yaparak, esnaf sanatkarların bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.

Başkan Dinçer, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında; hafta sonu Mersin’e gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin  söz konusu KOSGEB kredileri hakkında KOBİ’lere ve mikro işletmelere müjde verildiğini söyledi. Başkan Dinçer, “Hükümetimizce geçtiğimiz yıl Aralık ayı içerisinde KOBİ’lere yönelik 50 bin lira sıfır faizli kredi imkanı getirilmişti. Bu krediden yararlanmak için yaklaşık iki yüz eli bin işletme başvuruda bulunurken, kredi verilecek firma sayısı 15 binle sınırlı tutulmuştu” dedi. Destekten küçük işletmelerin yararlanamadığını ve verilecek kredilerin tabandan tavana yayılması önerisini Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Başbakanlığa ilettiklerini ve mikro işletmeleri de kapsayacak şekilde yeniden sıfır faizli kredi imkanı tanınması talebinde bulunduklarını hatırlatan Başkan Dinçer;: “Hükümetimizce mikro işletmelere öncelik verilerek ve üst sınır 50 bin lira olacak şekilde yeni bir faizsiz kredi imkanı tanındı. Sayın Başbakan Yardımcımız bu müjdeyi Mersinli esnaf sanatkarlarımızla paylaştı. Hükümetimize talebimize gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Dinçer; üst limiti 50 bin lira olacak sıfır faizli kredi desteğinde faizin KOSGEB tarafından karşılanacağını aktararak; “ Söz konusu sıfır faizli kredide ilk bir yıl ödemesiz, kalanı ise üçer aylık eşit taksitler halinde ödenecek. Söz konusu kredide mikro işletmelere ağırlık verilecek ki bizim talebimizde zaten bu yöndeydi. Biz kredinin limitinin düşürülüp, tabana yayılması önerisinde bulunmuştuk. Bu sıfırlı faizli kredide esnafımız ağırlık verilecek. Krediden yararlanmak isteyen üyelerimizin 20 Şubat 2017 tarihine kadar KOSGEB veri tabanından “sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr" adresine başvuruda bulunmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer; geçtiğimiz Aralık 2016 tarihinde KOSGEB veri tabanına kayıt yaptıranların kayıtlarının geçerli olduğunu ve yeniden kayıt yaptırmasına gerek olmadığını kaydederken; esnaf sanatkarlara kullandırılan 30 bin lira sıfır faizli krediden yararlanan esnaf sanatkarların bu krediden yararlanamayacağını sözlerine ekledi.

Paylaş :
Etiketler :  başbakan, canikli, esob, talat dinçer.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA