23 Nisan 2024 Salı

12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”   12:24   BİRBİRİNDEN FARKLI VE GÜZEL ESERLER, AKDENİZ SANAT GALERİSİ’NDE BEĞENİYE SUNULDU   12:22   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ’TAN 23 NİSAN MESAJI  
 
     
   

MGC, MEDYAD’a Yapılan Saldırıyı Kınadı


MGC yönetimi Tarsus Medya Mensupları Derneği’ne (MEDYAD) yapılan silahlı saldırıyı kınayarak, saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin bir an önce bulunmasını istedi.

 

Tarih : 25 Ağustos 2020 Salı 14:27   Okunma : 823

Dün akşam saatlerinde Şehitkerim mahallesinde bulunan Tarsus Medya Mensupları Derneği’nin (MEDYAD)bulunduğu binanın giriş kapısına 3 el ateş edilmesi üzerine Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimi kınama yazısı yayımladı. Kamuoyunun haber alma hakkı için zor şartlarda görev yapan gazetecilerin her dönemde baskılara, fiili veya sözlü saldırılara hedef olduğuna dikkatleri çeken MGC yönetimi, “Gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış sağlanamaz. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda da demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak, Tarsus Medya Mensupları Derneği’nin (MEDYAD) merkez binasına yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz.” dedi.

MEDYAD’A GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ

Basına yönelik saldırıların aynı zamanda halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılar olduğuna dikkatleri çeken MGC yönetimi, yayımlanan yazıda şu ifadelere yer verdi: “Kamuoyunun haber alma hakkı için zor şartlarda görev yapan gazeteciler her dönemde baskılara, fiili veya sözlü saldırılara hedef olmaktadırlar. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Basın ve düşünce özgürlüğünü benimsemekte zorlanan kişiler gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermekte bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadırlar. Tarsus Medya Mensupları Derneği’nin(MEDYAD) yönetim kuruluna, üyelerine ve çalışanlarına geçmiş olsun diliyor, sorumluların bir an önce bulunmasını istiyoruz.”

NE OLDU?

24 Ağustos Pazartesi günü, akşam saatlerinde Şehitkerim mahallesinde bulunan Tarsus Medya Mensupları Derneği’nin bulunduğu binanın giriş kapısına 3 el ateş edildi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler binanın giriş kapısına ateş ettikten sonra olay yerinden uzaklaştı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, dernek giriş kapısına 3 kurşun isabet ettiği görüldü. Polis ekipleri olay yerinde delil çalışması yaparak saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için soruşturma başlattı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA