19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Yenişehir’de Havai Fişek Kullanımı Yasaklandı


Mersin Yenişehir Belediyesi, çevre ve insan sağlığına zarar veren havi fişeklerin kullanımını yasakladı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in önerisi doğrultusunda gündeme alınan karar Yenişehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

 

Tarih : 26 Ağustos 2020 Çarşamba 13:32   Okunma : 973

Hiçbir etkinliğinde havai fişek gösterilerine yer vermeyen Yenişehir Belediyesi, canlı ekosistemini tehlikeye atan havai fişeklerin kullanımını durduracak bir karara imza attı. Yenişehir Belediye Meclisi’nde alınan karar Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından işyerlerine tebliğ edilmeye başlandı. Havai fişek gösterileri yapan işletmelere 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 36. Maddesi gereğince 2020 yılı için 4 bin 43 Türk Lirası ile 20 bin 243 Türk Lirası arasında idari yaptırım uygulanacak.

Başkan Özyiğit: Önlemlerimizi önceden almak zorundayız

İnsan ve hayvan sağlığına zarar veren, su ve hava kirliliğine neden olabilen havai fişeklerin Yenişehir’de yasaklanmasıyla ilgili konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Sakarya’da yaşanan havai fişek patlamalarının ortaya çıkardığı kötü sonuçlar hala hafızamızda. Sadece birkaç dakika süren havai fişek gösterileri yaşamımızda vahim sonuçlar doğurabiliyor. İlçemizde artık havai fişeklerin çevreye ve canlılara zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Önlemlerimizi önceden almak zorundayız. Havai fişeklerde bulunan kimyasal içerikli tozlar insan sağlığına zarar veriyor. Parçacıklar, solunum rahatsızlıkları olanlara, astımlı ve kalp hastalarında zararlı sonuçlara yol açabiliyor.  Ayrıca patlatılan havai fişeklerin büyük bir bölümü atık olarak kalıyor. Havai fişeklerin sadece evcil hayvanlar için değil, vahşi hayvanlar için de zararları var. Bu gösteriler kuşların yaşamında olumsuz etkiler yaratabiliyor. Bu kadar çok zararı olan havai fişeklerin ilçemizde kullanılmasını istemiyoruz.” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA