26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Başkan Tarhan, Akıllı Atık Yöneten Kentler Toplantısına Katıldı


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Birleşmiş Milletler Habitat-Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Kapsamında Akıllı Atık Yöneten Kentler İmza Törenine telekonferans yöntemi ile katıldı

 

Tarih : 27 Ağustos 2020 Perşembe 15:35   Okunma : 1204

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Birleşmiş Milletler Habitat-Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Kapsamında Akıllı Atık Yöneten Kentler İmza Törenine telekonferans yöntemi ile katıldı. Aralarında Etopya'dan Addis Ababa, Bahir Dar; Avusturya'dan Viyana, Ghana'dan Cape Coast, Almanya'dan Bonn, Endonezya'dan Jambi, Srilanka'dan Ratnapura, Lübnan'dan Beit Mery, Shimlan, Rmeish, Ainab, Byblos, GhaIboun, NepaI'dan Sunkoshi, Bangladeş'ten Kushtia, Myanmer'den Yangon, Japonya'dan Osaka, Hindistan'dan Indor, Peru'dan Lima ve Arjantin'den Buenos Aires kentlerinin belediye başkanlarının yer aldığı telekonferans toplantısında,katılımcılar kentlerinin katı atık yönetimi hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’den tek Mezitli Belediyesinin katıldığı ve katı atıkların tekrar ekonomiye ve ekolojiye kazandırılması ile ilgili taahhütlerin verildiği toplantıyı Birleşmiş Milletler Habitat ve Birleşmiş Milletler Müsteşar Yardımcısı Maimunah Mohd Sharif Maimunah Mohd Sharif yönetti.  "Birlikte Akıllı Atık Yöneten Kentler" videosunun da izlendiği toplantıda söz alan Başkan Tarhan, Covid-19 sürecinde, her şehrin belediye başkanlarının ve tüm karar vericilerin vatandaşları korumaya ve şehirlerimizde güvenli yaşam koşulları için onlara rehberlik etmeye çalıştıklarını söyledi.

Covid-19 sürecinde çalışkan ve yapıcı tavırları ile süreci sağlıklı bir şekilde yönetmeleri nedeniyle Birleşmiş Milletler Habitat yönetimine teşekkür eden Başkan Tarhan, konuşmasında, “Keşke hepimiz bu pandemi  sürecini en az kayıp ve hasarla aşabilsek. Ben ve ekibim Ekim 2016'da Quito'da Habitat III'e katıldık ve o zamandan beri yerel yönetim idarecileri ve karar verici olarak Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini anlamaya ve uygulamaya çalışıyoruz. Çalışanlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte çalıştaylar yaptık, ihtiyaç analizlerini araştırdık ve ilgili faaliyetleri gerçekleştirdik” şeklinde bilgiler verdi.

İmza töreniyle, Sürürülebilir Kalkınma Hedefleri Kapsamında akıllı Atık Yöneten Kentlerle katılmak ve birlikte hareket etmek istediklerinin altını çizen Başkan Tarhan, “Mezitli; bir değişim yaratan şehir olarak,

2022 yılına kadar sürdürülebilir bir atık yönetim sisteminin temizlenmesi ve kurulması zorluğunu üstlenmeye hazırdır.

Atık Yöneten Kentler Uygulama Aracı hakkında bilgi edinerek, uygulayarak süreci başlatmaya hazırdır.

BM-HABİTAT, uluslararası uzmanlar ve destekçi şehrin uzmanları ile işbirliği yapmaya ve bir değişim yaratan şehri olmaya hazırdır” ifadelerini kullandı.

 Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı, Genel Kentsel Hizmetler Şefi Andre Dzıkus’un yaptığı kapanış konuşmasının ardından aile fotoğrafı çekimi de yapıldı.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ, BELEDİYE, BAŞKANI, NEŞET, TARHAN, AKILLI, ATIK, YÖNETEN, KENTLER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA