29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Yüzlerce Öğrenciyi Hayallerine Kavuşturdu


Mersin Büyükşehir Belediyesi,yüzlerce öğrenciyi üniversiteli yaptı.Mersin genelinde 8 noktada 4 bin 334 öğrenciye hizmet verenEğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri sayesinde köklü üniversitelere yerleşme hakkı kazanan öğrenciler, meslek sahibi olabilme adına hayatlarındaki ilk adımlarını attı.

 

Tarih : 28 Ağustos 2020 Cuma 15:39   Okunma : 3942

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce öğrenciyi verdiği ücretsiz eğitim desteği ile üniversiteli yaptı.Büyükşehir’in Kurs Merkezleri’nden faydalanan toplam 4 bin 334 öğrenciden yüzlercesi artık üniversiteli. Büyükşehir’in ücretsiz kurs merkezlerinden birçok öğrenci doktor, avukat, öğretmen, mühendis adayı olarak üniversitelere yerleşmenin mutluluğunu yaşıyor.

Öğrenciler Büyükşehir Belediyesi’nin gururu oldu

Mersin merkezin yanı sıra Tarsus, Anamur, Gülnar, Silifke, Mut, Erdemli ve Aydıncık olmak üzere 8 noktada 4 bin 334 öğrenciye hizmet verilen Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri sayesinde yüzlerce öğrenci, pek çok köklü üniversiteye yerleşti ve meslek sahibi olabilme adına hayatlarındaki ilk adımlarını attı. Mersin Büyükşehir BelediyesiEğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde ücretsiz eğitim alabilen yüzlerce öğrenci, dilediği bölümleri kazandı.Devlet üniversiteleri ile özel üniversitelere yerleşen yüzlerce öğrenci Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gururu oldu.

Yerleştirme sonuçları yüz güldürüyor

Mart Ayı itibariyleTürkiye’de de görülmeye başlanan Koronavirüs salgınında uzaktan eğitim ile öğrencileri bir an olsun yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’nin fedakar öğretmenleri ile dersler hiç aksatılmadı. Uzaktan eğitim ile konularını tamamlayıp sınava hazırlanan öğrenciler,bu sayede güzel başarılar elde etti. Öğretmenlerin özverilileri ve öğrencilerin de istekle çalışmaları ile harmanlanan sınav heyecanı güzel sonuçlar ile noktalandı.

Öğrencilerden yüzlercesi İstanbul, İstanbul Teknik, Marmara, Hacettepe, Mimar Sinan, Ege, Dokuz Eylül, Ankara, Gazi, Karadeniz Teknik ve Akdeniz Üniversitesi gibi birçok köklü üniversiteyi kazandı. Yüzlerce öğrenciden onlarcasıda tıp, hukuk, diş hekimliği, eczacılık, inşaat, makine, kimya, mekatronik, bilgisayar, elektrik, elektronik gibi mühendisliğin pek çok farklı dalı olmak üzerehayallerindeki bölümlere yerleşti.

Üniversiteyi kazanan öğrenciler Kurs Merkezleri’nden memnun

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazmarananMehmet Cesim Denli, bu yıl sınava ikinci kez girdiğini belirterek, “Kazandığım için mutluyum. Burada bizimle çok ilgilendikleri için hocalarıma çok teşekkür ederim. İsteyen öğrenciler için gayet de çaba sarf ederek, onların her istediğine koşan hocalar var. Bu yüzden bir daha teşekkür ediyorum. İnsan isteyince burada her şeyi yapabilir. Tıpı kazanacağımı bekliyordum, bu yüzden mezuna kalmıştım” dedi.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanan Hacer Baz, “Büyükşehir'in Kurs Merkezi’nden çok memnundum. 20 bin 439’du sıralamam. Öğretmenlerle aram iyiydi. Diş hekimliği bekliyordum ve beklediğim yer geldi.  Evde çalışmaktansa arkadaşlarla beraber olunca daha çok motive oluyorsun. Arkadaşlar çalıştığında ben de çalışıyordum. Üniversiteye giriş sınavına ikinci girişimdi. Sonucumdan memnunum. Ailemde güzel bir yere girebildiğim için mutlular”diye konuştu.

Sürgüt: “Adalet adına bir şeyler yapabilmeyi umuyorum”

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan ŞindarSürgüt, “İlkokuldan beri hukuk okumak hayalimdi. Savcı olmak istiyorum aslında. Hayalim şimdilik bu. En azından adalet adına bir şeyler yapabilmeyi umuyorum. Çevremdeki bir-iki kişiden burayı duydum. İyi olduklarını söylediler. Yazın başvurdum. Okul başladığında başladı burası. İyi gidiyordu, pandemi döneminde de öğretmenlerimiz yardımcı oldu. WhatsApp gruplarında ya da canlı yayın ders programlarında sürekli yardımcı oldular. Bizimle günlük deneme paylaşıyorlardı. Sonucumdan memnunum. Başardım, istediğim hedefe ulaştım” ifadelerini kullandı.

Ege Üniversitesi’ni kazanan Berivan, herkese Büyükşehir’in Kurs Merkezleri’ni öneriyor

5 bininci sıraya girerek, Ege Üniversitesi’nde Özel Eğitim Öğretmenliği’ni kazanan ve üniversiteye yerleşebilmek için sınava ikinci kez girdiğini anlatan Berivan Takak, “2 sene mezuna kaldım ve kurs eğitimine buraya geldim.Öncelikle Vahap Seçer Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum, minnettarım. Bize bu ortamı verdiği için. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Başta sınıf öğretmenlerimiz olmak üzere her konuda bizlere yardımcı oldular. Çok iyi eğitimler aldığımızı düşünüyorum. Öğretmenlerimiz bu konuda kendilerini geliştirmişler. Bize böyle bir eğitim sundular. Çok memnunum ve burayı herkese tavsiye ediyorum. Çok güzel bir eğitimi var” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği’ni kazanan Akın Durmuş Öz ise  “Öğretmenlerimiz ve verilen hizmetler çok iyiydi. Büyükşehir'in Kurs Merkezi hizmetinden memnunum. Makine mühendisliği bölümünü tercih etmek istedim ve gerçekten iyi bir bölümdü.Bu bölümü kazanmama yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, YÜZLERCE, ÖĞRENCİYİ, HAYALLERİNE, KAVUŞTURDU, VAHAP, SEÇER, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA