29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

55 Kır Çiçeği Yeni Bir Eğitim Hayatına İlk Adımı Attı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncelikli projeleri arasında yer olan “Kır Çiçekleri” projesi kapsamında aday öğrenciler seçmelere katıldı. Sınava giren toplam 64 aday öğrenciden 55’inin sportif becerileri yeterli görülerek proje kapsamına alındı. Büyük kısmı kırsal mahallelerden gelen öğrenciler yeni bir eğitim hayatı için ilk adımı attı.

 

Tarih : 5 Eylül 2020 Cumartesi 12:25   Okunma : 1802

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kız çocuklarına, eğitime ve spora verdiği önemle ortaya konan “Kır Çiçekleri” projesi kapsamına alınan öğrenciler belirendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her biri bir spor alanında uzman antrenörleri aday öğrencileri testlerden geçirerek değerlendirmeye aldı. Atletik testlerden geçen öğrencilerin vital kapasiteleri de ölçüldü.

Aday öğrenciler “Kır Çiçeği” olmak için ter döktü

Macit Özcan Spor Kompleksi’nde bir araya gelen aileler ve aday öğrenciler Büyükşehir’in antrenörleriyle tanıştı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı’nın proje ve süreçle ilgili bilgilendirme sunumunun ve öğle yemeğinin ardından aileler ve öğrenciler seçmeler için spor salonuna geçti. 64 öğrencinin katıldığı seçmelerde 55 öğrenci sportif yeterlilikte görüldü ve projeye dahil edildi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, aday öğrencilerin esneklik, sürat, kuvvet, dayanıklılık gibi birçok alanda teste tabi tutulduklarını kaydetti.

Başkan Vahap Seçer’in öncelikli projeler arasına koyduğu “Kır Çiçekleri” projesi ile kırsal bölgelerde yaşayan kız çocuklarının da spora kazandırılmasının amaçlandığını ifade eden Tarakçı, projeye dahil olacak kız öğrencilerin eğitim masraflarınınMersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını ve her öğrencinin kendi spor branşında Mersin Büyükşehir bünyesinde görev yapan hocalardan eğitim alacağını söyledi.

“Bu projeyi duyduğumuzda kızımız adına çok duygulandık”

Tarsus İlçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde yaşayan Açelya Savaş, 11 yaşındaki kızı Semiha’nın projede yer almasını çok istediğini ifade ederek, “Bu projeyi duyduğumuzda kızımız adına çok duygulandık. Kızlarımızı çok şanslı görüyoruz. Gezdik, gördük çok beğendik. Bence çocuklarımız çok şanslı ve bu şansı değerlendirmelerini velileri olarak çok istiyoruz” dedi. Kızının seçmelerde iyi bir performans sergilediğini söyleyen Savaş, “Kızımın aslında voleybol geçmişi de var, çok da başarılı. Severek gittiği bir spor dalı. Çocuklarımızın hakkında hayırlısı olsun” diye konuştu.

“Bu fırsat kimsenin eline geçmiyor ve ben bunu iyi değerlendirmek istiyorum”

12 yaşındaki Fatma Fesli ‘Kır Çiçeği’ olmak için sahada sportif becerilerini sergiledi. Seçmelerin kendisi için güzel geçtiğini söyleyen Fesli, “Bence bu fırsat kimsenin eline geçmiyor ve ben bunu iyi değerlendirmek istiyorum. Seçmeler iyi geçti. Ben voleybol branşını istiyorum. Oynamıştım ama hiç turnuvalara geçmemiştim, hayalimdi. İnşallah olur”dedi.

Paylaş :
Etiketler :  55 KIR ÇİÇEĞİ, YENİ, BİR, EĞİTİM, HAYATINA, İLK, ADIMINI, ATTI, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP, SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA