26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Bir Hayata Daha Dokundu,Erol Amca Emin Ellerde


Mersin Büyükşehir Belediyesi, evde sağlık ve bakım hizmetleriyle bir hayata daha dokundu. Kalp ve tansiyon rahatsızlıklarının yanı sıra parkinson hastalığı da bulunan 69 yaşındaki Erol Ravan, artık Büyükşehir’e emanet. Tek göz odalı evinde yaşamını yalnız sürdüren Erol Amca’ya belirlenen periyotlardasağlık hizmetleri, ev temizliği, kişisel bakım hizmeti ve psiko-sosyal destek veriliyor. Bel ve ayaklarında oluşan sinir sıkışması nedeniyle zor ayakta durabilen Erol Ravan’a her gün aşhaneden sıcak yemek ulaştırılıyor.

 

Tarih : 14 Eylül 2020 Pazartesi 01:40   Okunma : 1687

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle ekonomik yönden dezavantajlı, özel gereksinimli, yaş almış ve yatalak durumda olan vatandaşların ücretsiz sağlık muayenelerini rutin olarak gerçekleştiriyor.Öncelikli olarak herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan veya sosyal güvencesi olsa bile yoksulluk sınırında olan bakıma muhtaç bireylerin evde tedavisini gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, yardıma muhtaç bir yurttaşın daha kapısını çaldı.

Yenişehir İlçesi’nin Dumlupınar Mahallesi’nde yaşayan 69 yaşındaki Erol Ravan’ınevde sağlık ve bakım isteği üzerine incelemeye giden sosyal hizmet uzmanı Mustafa Karakuş, Ravan’ın kendi öz bakımını gerçekleştiremeyecek durumda olduğunu tespit etti. Kronik rahatsızlıkları olan, bel ve ayaklarındaki sinir sıkışmasından dolayı yürüyemeyen Erol Amca’nın sağlık ve kişisel bakımını artık Büyükşehir ekipleri sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Erol Amca’nın bakımını üstlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde verilen evde sağlık ve bakım hizmetleri kapsamında Büyükşehir, elini ihtiyaç sahibi yurttaşların üzerinden çekmiyor. Yüzde 69 engelli raporuna sahip Erol Ravan, engelli maaşı ile geçinmeye çalışıyor.Kalp ve tansiyonun yanı sıra parkinson hastalığı nedeniyle de hareket kısıtlılığı yaşayan Erol Amca, belinde ve ayağındaki sinir sıkışması yüzünden duvarlara tutunarak yürüyebiliyor.

Sağlık hizmetlerine olduğu kadar kişisel bakım hizmetlerine ve gıda yardımına da ihtiyaç duyan Erol Amca’ya gereken tüm hizmetler sağlanarak, Büyükşehir’in aşhanesinden her gün sıcak yemek ulaştırılıyor. Erol Amca’ya belirli aralıklarla ev temizliği, kişisel bakım, doktor muayenesi ve hemşire hizmetleri sağlanıyor. Ayrıca Ravan’a, psiko-sosyal destek ve fizyoterapihizmeti de veriliyor.

Erol Amca, artık tek göz odalı evinde yalnız olmayacak

Bir arkadaşının evinde kira ödemeden yaşamını sürdüren Erol Ravan, elektrik, su ve aidatı ödedikten sonra çok az bir parası kaldığını dile getirerek,“Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ederim.Yalnızım, kimsem de yok. Ben engelli maaşı alıyorum. Devletten aldığım 750 TL engelli maaşı. Aldığım maaş yetmiyor”dedi.Erol Amca,Büyükşehir ekiplerinin kendisiyle ilgilenmesinden duyduğumutluluğu “Allah razı olsun” diyerek ifade ediyor.

“Sosyal belediyecilik ilkesiyle,sosyal yardıma muhtaç olan yaşlı ve engellilerin arkasındayız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan Mustafa Karakuş,“Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ilkesi ile hizmet verdiği evde bakım hizmetlerinde Erol Amcamız’a ulaştık. Kendisinin hizmet sırasına göre sosyal incelemesini yaparak, sosyal yardıma muhtaç olduğunu tespit ettik ve evde sağlık bakım ve destek hizmetlerimizi sunmaya başladık. Tespit etmiş olduğumuz, sosyal yardıma muhtaç olan yaşlı ve engellilerin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarıyla, sosyal belediyecilik ilkesiyle yanlarındayız” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BİR HAYATA, DAHA, DOKUNDU, EROL AMCA, EMİN ELLERDE, COVID-19, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA