28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Başkan Seçer, Silifke’yi Karış Karış Gezdi, Yurttaşları Dinledi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hafta sonu Silifke İlçesi’nin Taşucu, Bahçe, Kurtuluş ve Arkum mahallelerinde yurttaşlarla bir araya gelerek, hem sohbet etti hem talepleri dinledi. Yaptıkları hizmetleri ve projeleri anlatan Başkan Seçer, her yaştan Silifkeli tarafından ilgiyle karşılandı. Başkan Seçer, Silifke’de çocuklara park, zakkum çiçeği üreten kadınlara alım, bölge sakinlerine ise altyapıyla ilgili söz verdi.

 

Tarih : 21 Eylül 2020 Pazartesi 19:26   Okunma : 1437

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, her hafta sonu gerçekleştirdiğimahalle ziyaretlerini Silifke İlçesi’nin Taşucu, Bahçe, Kurtuluş ve Arkum mahalleleriyle sürdürdü. Yurttaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer, hem sohbet etti hem talepleri dinledi. Yaptıkları hizmetleri ve projeleri anlatan Başkan Seçer, gittiği her yerde ilgiyle karşılandı.Başkan Seçer, Silifke’de çocuklara park, zakkum çiçeği üreten kadınlara alım, bölge sakinlerine ise altyapıyla ilgili söz verdi.

Seçer, Arkum Mahallesi’nde 2022 programına aldıkları 20 milyonun üzerindeki bir projeyle Arkum, Atayurt ve Atakent’in içinde olduğu üç mahallenin atıksu arıtma sorununu çözeceklerini belirterek, MESKİ ile ilgili sosyal medyada yapılan iki fatura kesildiği yönündeki iddialara da yanıt verdi. Seçer, “MESKİ işini yapıyor. Çifte fatura hikayesi çok ayıp. Biz Mayıs’ın ortalarında MESKİ Genel Kurulu’nu yaptık. Meclis’te bir karar aldık ve faturaları 3 ay süreyle erteledik. Yani Haziran faturasını Temmuz, Ağustos, Eylül; bu aylar içerisinde ödeyecek. O gün ödemeyen hem Eylül faturasını ödüyor hem 3 ay önceki borcunu bize ödüyor” dedi.

“Başta imar konusu var. İkincisi daha önemli: altyapı”

Mahalle ziyaretlerinde Başkan Vahap Seçer’e CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, belediye meclis üyeleri ve bürokratları ile mahalle muhtarları da eşlik etti. Başkan Seçer’in Silifke’deki mahalle ziyaretlerinin ilk durağı Taşucu Mahallesi oldu.Taşucu’nda devam eden Terfi Merkezi ve Terfi Hattı Projesi’ni inceleyen Başkan Seçer, Taşucu Mahallesi sakinlerine bölgede gerçekleştirilecek hizmetlerden bahsetti.

Başkan Seçer, Taşucu’nun önemli bir turizm bölgesi olmasına rağmen en önemli sıkıntılarından birinin yapısal sorunlar olduğunu belirterek, “Bir Belediye Başkanı olarak Taşucu ile ilgili önümüzdeki süreçte olası mevcut gelişmelerin yansımalarının bir projeksiyonunu yapıp,Büyükşehir Belediyesi olarak ona göre burada yatırımlar yapma zorunluluğumuz var.Bunun alt yapısını oluşturmak zorundayız. Başta imar konusu var. Burada ortaya çıkacak yeni gelişmelere kentin hazır olabilmesi için; bu birincisi. İkincisi daha önemli: altyapı. Burada hızla nüfus artarsa mevcut altyapı bunu karşılar mı? Arkadaşlarımızla bunların değerlendirmesini yapıyoruz” dedi.

“Kanalizasyon derdiniz kalmayacak”

Yeni kurulan TEKSİN Mersin Çağrı Merkezi ile yurttaşların Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’ye ulaştıracakları talep ve şikayetleri artık 185’i arayarak yapabileceklerini belirten Başkan Seçer,eski sistemde çağrıların yüzde 60’ının yanıt bulamadığını söyledi. Seçer, “Bizim için sokağın, vatandaşın ne dediği önemli” diyerek, yeni sistemde çağrıları yanıtlamanın yanı sıra konuyla ilgili geri dönüşlerin de sağlandığını vurguladı.Taşucu’ndan gelen 4 bin civarı çağrının 3 bin 800’ünün altyapı konusunda olduğunu ve bölgede 9 milyon 132 bin liralık bir kanalizasyon yatırımın sürdüğünü ifade eden Başkan Seçer, 20-25 milyon lira civarındaki bir projeyle de Taşucu merkezdeki arıtmayı büyüteceklerini söyledi. Başkan Seçer, “Demek ki şu anda yapılan iş doğru bir iş.Yaklaşık 8 bin 500 metre bu terfi hattı. Daha önce burada kanalizasyon yapılmış, uzun süre kullanılamamış çünkü arıtmaya bağlanamamış. Tespit edilen, o dönemde taban suyu çok yüksek. Orada yüklenici firma başaramamış.Biz yeni bir projeksiyonla aldık,hemen ivedi bir proje yaptık. Baktık iş uzuyor; yeni yer tespiti, kamulaştırılması, projeye dönüştürülmesi bir hayli zamanımızı alacak. Taşucu’nun kanalizasyonunuSilifke’ye bağlayalım dedik. Aralık ayının başında bitecekti ama bitim tarihinin önünde gidiyor. 2 terfi istasyonu olacak. Mevcut eski tespit edilen arıtmanın yerinde de terfi merkezi yapılıyor, kısa süre içerisinde devreye alınacak. Ancak bu devreye alınmadan önce mevcut şu anda sisteme alınamamış kanalizasyonun da temizliğini yapıyoruz, bacalarını yükseltiyoruz. Terfi hattının bitmesi ile kanalizasyon sistemini oraya bağlayacağız. Bu yıl bitmeden bu işlem bitecek, kanalizasyon derdiniz kalmayacak” diye konuştu.

“Yasal olarak hakkımız olan yerlerin imzasını almamız bile aylar sürüyor”

Taşucu Limanı’nın da bölgedeki önemli sorunlardan birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer,limanı,proje ile çok yönlü bir marinaya dönüştürebilmek için Bakanlığa müracaatta bulunulduğunu, ancak cevap alınamadığını ifade etti. Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Burada bir liman var. Bu liman Türkiye’de gümrüğü olan ve belediyeye ait tek limandı.Ben Bakanlığa dedim ki,  ‘Bu liman belediyemizin uhdesinde ancak mevcut fiziki koşulları çok kötü. Bu limanın fiziki koşullarını benim düzeltmem lazım. Tamamına komple proje yapayım, burayı marina hüviyetine, gemilerin yük taşıyan, yolcu taşıyan, feribotların yanaştığı bir liman haline getirelim. Balıkçı teknelerinin barınacağı alanları biz yapalım ama bir yıllık tahsisle olmaz, en az 15-20 yıllık yapmanız lazım.’Bu talebime cevap vermediler, ben de bırakmak zorunda kaldım, orayı teslim etmek zorunda kaldık.Buradaki Atatürk Evi’nin bize bağlı olan Denizkızı şirketimize Meclis’ten devrini verdik.Denizkızı şirketimiz ile Susanoğlu, Yapraklıkoy, Kızkalesi ile birlikte 9 ayrı noktada plaj işletmeciliğini yapıyoruz. Burada da bazı alanlara girmek istiyoruz. O bölgenin sahile bakan kısmını da Milli Emlak’tan istedik. Eğer bize verirlerse ki kolay bir şey değil.Bizim belediyelerimize bu dönemde Milli Emlak’ın yer tahsisleri. O konuda sıkıntılarımız var. Yasal olarak hakkımız olan yerlerin imzasını almamız bile aylar sürüyor.İşimiz kolay değil.”

“Bizim referansımız, mihmandarımız Mustafa Kemal Atatürk”

Mersin’in merkezinde yer alan KültürPark’ın devrini aldıklarını belirten Başkan Seçer, daha önce park içerisinde beton ağırlıklı bir plan yapıldığını ve bugünkü cari parayla maliyetinin 100-150 milyon lira olduğunu kaydetti. Parkın tahsisini aldıktan sonra modern kafeler açtıklarını ve parkı çağdaş bir görünüme kavuşturduklarını belirten Başkan Seçer, insanların artık “Mersin İzmir’i de geçti, çağdaş bir kent haline geldi” dediklerini söyledi. Seçer, “Bunlar küçük gibi görülebilir ama bunlar önemli işler.Türkiye’ninanaryagittiği bir dönemde Mersin bizlerin sayesindeçağdaşlığa doğru gidiyor.Bizim referansımız, mihmandarımız; partimizin, ülkemizin kurucusu, ulusal kurtuluş mücadelesini yapmış kadronun lideri, sonsuza kadar ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Bizim için doğru olanlar yüz yıl önce onun tarafından önümüze konmuş” dedi.

“Beni eleştir, yanlışım varsa kendimi düzeltirim ama bunlar kara propaganda”

MESKİ ile ilgili sosyal medyada yapılan iki fatura kesildiği yönündeki iddialara da açıklık getiren Başkan Seçer, “MESKİ işini yapıyor. Çifte fatura hikayesi çok ayıp. Ak Gençlik diye bir trol ekip çıkmış. Şaşırdım yani.Buradan da sitem edeyim Ak Parti’ye. Böyle küçük siyasetler yapmasınlar. Biz Mayıs’ın ortalarında MESKİ Genel Kurulu’nu yaptık.Meclis’te bir karar aldık. Biz faturaları 3 ay süreyle erteliyoruz. Herhangi bir faiz tahakkuk ettirilmeden biz bunları uzatıyoruz. Yani Haziran faturasını Temmuz, Ağustos, Eylül içerisinde ödeyecek. O gün ödemeyen hem Eylül faturasını ödüyor, hem 3 ay önceki borcunu bize ödüyor. Reklamın iyisi kötüsü olmaz, bedava da reklam yaptırıyor. Olacak iş değil. Allah’a havale ediyorum, ben uğraşamam. Beni eleştir, yanlışım varsa kendimi düzeltirim ama bunlar kara propaganda”ifadelerine yer verdi.

Seçer, minik Toprak’ın oyun parkı isteğini 10 gün içinde gerçekleştirecek

Başkan Seçer, Taşucu Mahallesi’nin ardından Bahçe Mahallesi sakinleriyle buluştu. Mahalleye adımını atar atmaz Başkan Seçer’i karşılayan Toprak isimli bir çocuk park talebini Başkan Seçer’e iletti. Seçer, Toprak ve mahalledeki çocuklar için 10 gün içerisinde mahalleye bir park yapacaklarının sözünü verdi. Çocukları sevdiğini ve aynı sevgiyi onlardan da gördüğünü vurgulayan Başkan Seçer, “Köylerde bizlerden oyun parkı talebi çok fazla. Arkadaşlarımız onun için toplu alıma çıktı. Hangi mahalle istiyorsa çocuklarımıza bu oyun parkları kurulacak”dedi.

Başkan Seçer, üretici kadınlarla birlikte zakkum çeliği çıkarttı

Başkan Seçer, son durak olan Arkum Mahallesi’ne giderken yol üzerinde durup zakkum çeliği hazırlayan kadınları ziyaret etti ve kadınlarla birlikte zakkum çeliği çıkarttı. Kadınlarla sohbet eden Seçer, girişimci 15 kadının Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Mersinden Kadın Kooperatifi’yle de diyalog içerisinde olduğunu ve gece geç saatlere kadar süren üretim çalışmalarını dinledi. Kadınlara desteklerini sürdüreceklerini vurgulayan Seçer, Gazi Çiftliği’nde de kadınların mesleki gelişimlerini desteklemek istediklerini kaydetti.

Arkum Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda mahalle sakinlerine seslenen Seçer, “Az önce buraya gelmeden yine bu bölgenin insanlarıyla, kadınlarımızla beraber sohbet etme imkanı buldum. Orada bizim önümüzdeki süreçte kentimizi güzelleştirmek için ekeceğimiz çiçeklerin çeliklerini hazırlıyorlardı, onların dikimlerini yapıyorlardı. Köklendirecekler, fide haline getirecekler. Büyükşehir Belediyesi bunları onlardan satın alacak, hem kadın emeği karşılığını bulmuş olacak, hem Büyükşehirde kentin güzelleşmesini sağlanacak. Bu güzel bir işbirliği” dedi.

“Bir Vahap Seçer sözüdür; çok kısa bir süre içerisinde bu bölgede kanalizasyon arıtma sorunu ortadan kalkacak”

Arkum’dakiatıksuarıtma sorununa da dikkat çeken Başkan Seçer, üzerinde çalışılan bir projeyle Arkum, Atayurt ve Atakent’i de içine alacak şekilde mevcut sorunu çözüme kavuşturacaklarının sözünü verdi.Başkan Seçer, şöyle dedi:

“Bu üç bölgenin birlikte projelendirildiği hem kanalizasyon, hem atıksu arıtma tesisi. 20 milyonun üzerinde bir proje bu. Biz bunu 2022 yatırım programına aldık. Bugüne kadar sorunların devam ettiğini biliyoruz. Biraz daha sabırla, kısa süre içerisinde tarafımızca bu sorunların çözüleceğini bilin. Akşamın bu saatinde buraya kadar geldim, burada yerinde bu tespitleri yaptık. Bir Başkan, Vahap Seçer sözüdür; çok kısa bir süre içerisinde Arkum’da Atayurt’ta Atakent’te bu bölgede kanalizasyon arıtma sorunu ortadan kalkacak”

“Mersin’i Türkiye’ye duyuran bizim sosyal politikalarımız”

Başkan Seçer, mahallelerde Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma yönelik desteklerini ve sosyal hizmetlerini de anlattı. “Mersin’i Türkiye’ye duyuran bizim sosyal politikalarımız” diyen Seçer, Halk Kart, Esnaf Masası, Mahalle Mutfakları, Süt Senin Gurur Mersin’in projesi ve öğrenim yardımlarına kadar birçok çalışmadan söz etti. Seçer, Süt Senin Gurur Mersin’in projesinin bu yıl Silifke ve Erdemli ilçelerindeki dezavantajlı mahalleleri de kapsayacağını vurguladı.

Başkan Seçer, üreticilere yönelik destekleri kapsamında da bu yıl 60 bin metre sulama borusu dağıtımı gerçekleştirdiklerini, bunun 11 bin 700 metresinin Silifke’deki üreticilere ulaştırıldığını kaydetti. Seçer, sulama borusu desteğinin gelecek yıl 100 bin metreye çıkacağını kaydetti. Küçükbaş hayvan desteğinden fidan ve fide dağıtımına, alet-ekipman desteklerine kadar pek çok çalışmadan bahseden Seçer, bu yıl Silifke’nin Balandız Mahallesi’ndeki dağıtılıp hasat edilen Ata tohumu sarı buğdayları yaşatmak adına desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.Başkan Seçer, yurttaşların incir fidanı talebini de not etti.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, COVID-19, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKAN SEÇER, SİLİFKEYİ, KARIŞ KARIŞ, GEZDİ, YURTTAŞLARI DİNLEDİ, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA