19 Nisan 2024 Cuma

11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR  
 
     
   

Başkan Neşet Tarhan:Bakanlıklar Yasal Olmayan Yapıları Yasalaştıracak Plan Değişikliği Yapmamalı


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İmar Planı yapma ve değiştirmeye yönelik yönetmeliğin belediyeler ve Bakanlıklar tarafından uygulanması gerektiğini ifade etti. Yasal olmayan ve ruhsat verilirken çeşitli hatalar yapılmış olan uygulamalar konusunda İmar Yasasının uygulanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Kamu yapıları veya kamu arazileri üzerindeki yapılar için bu konuda öncelik edilmeli; kamu örnek olmalı.

 

Tarih : 22 Eylül 2020 Salı 18:19   Okunma : 1512

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,  İmar Planı yapma ve değiştirmeye yönelik yönetmeliğin belediyeler ve Bakanlıklar tarafından uygulanması gerektiğini ifade etti. Yasal olmayan ve ruhsat verilirken çeşitli hatalar yapılmış olan uygulamalar konusunda İmar Yasasının uygulanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Kamu yapıları veya kamu arazileri üzerindeki yapılar için bu konuda öncelik edilmeli; kamu örnek olmalı. Aksi takdirde, yani kamu yasal olmayan yapılaşmaya yol açarsa kişiler de bunun arkasından gelecektir” dedi.

83 milyon vatandaşın hakkı olan hazine orman gibi kamu arazilerinin gözümüz gibi korumamız gerektiğine vurgu yapan Başkan Tarhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İmar Planı yapma ve değiştirmeye ilişkin yönetmelik Bakanlıklar ve Belediyelerce uygulanmalı. Yasal olmayan, ruhsatı yanlış verilen yapılar için imar yasası uygulanmalı. Kuşkusuz, öncelikle kamu yapıları veya kamu arazileri üzerindeki yapılar için bu konuda öncelik edilmeli; kamu örnek olmalı. Aksi takdirde, yani kamu yasal olmayan yapılaşmaya yol açarsa kişiler de bunun arkasından gelecektir.

İbret-i alem için kamu arazilerini (hazine, orman)  gözümüz gibi korumalıyız. Çünkü bu araziler, arsalar üzerinde 83 milyon hissedardır.

Mekansal planların üretilmesinde, özellikle de kamu yararı taşımayan, özel yatırımlara yönelik rant projelerinin hayata geçirilebilmesi için yerel idarelerin by-pass edilmesi, Bakanlığın resen plan onama yetkisini kullanması, belediyelerin sivil toplum ve meslek kuruluşlarının görüşlerinin ve önerilerinin hiçe sayılması kabul edilemez.

Sadece plan onama işlemi değil ayrıca, yapı ruhsatlarının, kullanma izinlerinin ve hatta işyeri açma izin ve ruhsatlarının dahi Bakanlık tarafından düzenlendiği işlemler şaibe içerebilmekte, yerelde büyük tepkilerine yol açmaktadır.

Bakanlıklarının Ankara’dan imar planı hazırlamasının nesnel koşulları olmalıdır. Kamu yararı (turizm, eğitim, sağlık, spor vb.) özelliği olan makro projeler için Bakanlıklar öncülük edebilirler. Ama yasalara aykırı yapıldığı tespit edilen yapıları yasal hale getirmek üzere imar planı değişikliği yapmak, imar mevzuatına aykırı olmakla birlikte Bakanlıkların görev ve sorumluluğunda olmamalıdır.”

Paylaş :
Etiketler :  BAŞKAN, NEŞET TARHAN, PANDEMİ, COVID-19, BAKANLIKLAR, YASAL OLMAYAN, YAPILARI, YASALAŞTIRACAK, PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAMALI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA