21 Nisan 2026 Salı

11:12   MERSIN’DE ANNELERIN YÜKÜ HAFIFLIYOR: 56 BIN BEBEK PAKETI AILELERE ULAŞTı!   10:20   ENERJI BAKANLıĞı ÖNÜNDE HAREKETLI DAKIKALAR: 110 MADENCI GÖZALTıNA ALıNDı!   10:15   CHP’DEN ’SÖMÜRGE VALISI’ ÇıKıŞı! GÖKÇE GÖKÇEN’DEN HÜKÜMETE SERT TEPKI: ’SUSKUNLUKLA ONAYLıYORSUNUZ!’   09:53   MADENCILERIN ANKARA DIRENIŞINDE YÜREK YAKAN ANLAR: ’SADAKA DEĞIL, HAKKıMıZı İSTIYORUZ!’   09:39   MERSIN’DE DIJITAL DEVRIM: 30 BIN KITAP ARTıK TEK TıKLA CEBINIZDE!   08:45   AKDENIZ’DE BÜYÜK TEMIZLIK SEFERBERLIĞI! 7/24 KESINTISIZ MÜCADELE BAŞLADı   23:57   ATAŞEHIR AYAKTA: ONURSAL ADıGÜZEL İÇIN DEV MITING! VATANDAŞLARDAN SERT TEPKI: "BU BIR SIYASI KUMPASTıR"   17:59   MERSIN’DE SABAHıN ENERJISI SAHILE TAŞTı: 06.30’DA BULUŞUP ’PASLANMıYORUZ’ DIYORLAR!   17:55   MERSIN ESOB’DA 2026 VIZYONU: AHMET ÖZDEMIR ’ORTAK AKıL’ ILE DEĞIŞIMI BAŞLATıYOR!   17:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA TANıK NECATI TOSUN’A “YALAN SÖYLÜYOR” DIYE TEPKI GÖSTERDIĞI IÇIN SALONDAN ÇıKARıLAN CEYHAN BELEDIYE BAŞKANı AYDAR: “YALANCıLAR DıŞARıDA, BIZLER IÇERIDEYIZ”   17:38   TANJU ÖZCAN: "YANDAŞ MEDYANıN, TROLLERIN SISTEMATIK ŞEKILDE YÜRÜTTÜĞÜ BIR ITIBAR SUIKASTıNıN, YALANLARıN VE IFTIRALARıN HEDEFI OLDUM"   17:35   OKULLARDAKI SALDıRıLARA ILIŞKIN 661 HESAP SAHIBI HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   15:38   RTÜK ÜYESI KESER: HABER VERME SıNıRLARıNı KORUYACAK BIR DÜZENLEMENIN YAPıLMASı ZORUNLUDUR   15:37   GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT’TEN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı IÇIN ÇAĞRı: “DÖNEMIN İÇIŞLERI BAKANı SÜLEYMAN SOYLU DA SORGULANMALı”   14:48   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... ETKIN PIŞMANLıKLA TAHLIYE EDILEN KORZAY: “GÖZÜMLE GÖRDÜĞÜM HIÇBIR ŞEY YOK. ŞU AN IÇIN SOMUT BIR ŞEYE DAYANMıYOR”   14:46   İBB DAVASı’NDA 24. GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU IDDIANAME, ‘EKREM İMAMOĞLU HER ŞEYIN MERKEZINDE’ KURGUSUYLA HAZıRLANMıŞ”   13:55   EKREM İMAMOĞLU: “İKTIDAR SORUNLARı YÖNETEMEDIKÇE BAKAN DEĞIŞTIRIP UMUT SATARAK ZAMAN KAZANMAYA ÇALıŞTı BUNCA SENE. FAKAT DENIZ BITTI”   13:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN IKINCI DURUŞMASı SILIVRI’DE BAŞLADı   13:43   GÖKAN ZEYBEK: ESKIŞEHIR HALKıNıN ONURLU OYLARıYLA GÖREVE GELEN AYŞE ÜNLÜCE BAŞKANıMıZı KARALAMA KAMPANYALARıNA ASLA IZIN VERMEYIZ   11:05   MERSIN’DE DIJITAL KALKAN: ÇOCUKLAR SIBER ZORBALıĞA KARŞı ARTıK DAHA GÜÇLÜ!  
 
     
   

Başkan Neşet Tarhan:Bakanlıklar Yasal Olmayan Yapıları Yasalaştıracak Plan Değişikliği Yapmamalı


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İmar Planı yapma ve değiştirmeye yönelik yönetmeliğin belediyeler ve Bakanlıklar tarafından uygulanması gerektiğini ifade etti. Yasal olmayan ve ruhsat verilirken çeşitli hatalar yapılmış olan uygulamalar konusunda İmar Yasasının uygulanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Kamu yapıları veya kamu arazileri üzerindeki yapılar için bu konuda öncelik edilmeli; kamu örnek olmalı.

 

Tarih : 22 Eylül 2020 Salı 18:19   Okunma : 3543

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,  İmar Planı yapma ve değiştirmeye yönelik yönetmeliğin belediyeler ve Bakanlıklar tarafından uygulanması gerektiğini ifade etti. Yasal olmayan ve ruhsat verilirken çeşitli hatalar yapılmış olan uygulamalar konusunda İmar Yasasının uygulanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Kamu yapıları veya kamu arazileri üzerindeki yapılar için bu konuda öncelik edilmeli; kamu örnek olmalı. Aksi takdirde, yani kamu yasal olmayan yapılaşmaya yol açarsa kişiler de bunun arkasından gelecektir” dedi.

83 milyon vatandaşın hakkı olan hazine orman gibi kamu arazilerinin gözümüz gibi korumamız gerektiğine vurgu yapan Başkan Tarhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İmar Planı yapma ve değiştirmeye ilişkin yönetmelik Bakanlıklar ve Belediyelerce uygulanmalı. Yasal olmayan, ruhsatı yanlış verilen yapılar için imar yasası uygulanmalı. Kuşkusuz, öncelikle kamu yapıları veya kamu arazileri üzerindeki yapılar için bu konuda öncelik edilmeli; kamu örnek olmalı. Aksi takdirde, yani kamu yasal olmayan yapılaşmaya yol açarsa kişiler de bunun arkasından gelecektir.

İbret-i alem için kamu arazilerini (hazine, orman)  gözümüz gibi korumalıyız. Çünkü bu araziler, arsalar üzerinde 83 milyon hissedardır.

Mekansal planların üretilmesinde, özellikle de kamu yararı taşımayan, özel yatırımlara yönelik rant projelerinin hayata geçirilebilmesi için yerel idarelerin by-pass edilmesi, Bakanlığın resen plan onama yetkisini kullanması, belediyelerin sivil toplum ve meslek kuruluşlarının görüşlerinin ve önerilerinin hiçe sayılması kabul edilemez.

Sadece plan onama işlemi değil ayrıca, yapı ruhsatlarının, kullanma izinlerinin ve hatta işyeri açma izin ve ruhsatlarının dahi Bakanlık tarafından düzenlendiği işlemler şaibe içerebilmekte, yerelde büyük tepkilerine yol açmaktadır.

Bakanlıklarının Ankara’dan imar planı hazırlamasının nesnel koşulları olmalıdır. Kamu yararı (turizm, eğitim, sağlık, spor vb.) özelliği olan makro projeler için Bakanlıklar öncülük edebilirler. Ama yasalara aykırı yapıldığı tespit edilen yapıları yasal hale getirmek üzere imar planı değişikliği yapmak, imar mevzuatına aykırı olmakla birlikte Bakanlıkların görev ve sorumluluğunda olmamalıdır.”

Paylaş :
Etiketler :  BAŞKAN, NEŞET TARHAN, PANDEMİ, COVID-19, BAKANLIKLAR, YASAL OLMAYAN, YAPILARI, YASALAŞTIRACAK, PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAMALI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA