22 Şubat 2026 Pazar

14:15   CHP AKDENIZ’IN YÜKSELEN İSMI SEMIH PALAMUT’TAN NET MESAJ: “GÜÇLÜ ÖRGÜT, GÜVENLI GELECEK”   12:26   550 KILOMETRELIK TARIH VE DOĞA ROTASı: MERSIN’DE KILIKYA YOLU’NA YOĞUN İLGI   12:15   “ANA DILDE EĞITIM LÜKS DEĞIL, HAKTıR”: 3. ANADILI SEMPOZYUMU’NDAN ANKARA’YA NET MESAJ   10:59   FETI YıLDıZ’DAN ‘KOMISYON RAPORU’ ÇıKıŞı: “OKUMADAN KONUŞUYORLAR”   10:50   TANRıKULU’NDAN DÜNYA ANADILI GÜNÜ MESAJı: “ANA DIL GÜVENLIK DEĞIL, EŞITLIK MESELESIDIR”   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 50 BIN ÇOCUĞA SANAT DOKUNUŞU! ‘BISKÜVI ADAM’ SAHNESI KAHKAHAYA BOĞDU   10:30   ÖZGÜR ÖZEL: “ADAYıMıZ İÇERIDE DE OLSA EKREM İMAMOĞLU; FATURAYı RECEP TAYYIP ERDOĞAN ÖDEMEDEN YENI İSIM ÇıKMAZ”   01:59   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN BEYOĞLU’NDA İFTAR SÜRPRIZI: KAYACıK AILESININ SOFRASıNA KONUK OLDU   01:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KOCAELI ÇAĞRıSı: “HAKKıMıZı SÖKE SÖKE ALACAĞıZ”   01:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ERDEMLI’DE 13 İLÇELIK RAMAZAN BULUŞMASıNı BAŞLATTı: BINLER AYNı SOFRADA, TEK YÜREK   23:56   CHP’DEN ABDULVAHAP GÖÇER’E KESIN İHRAÇ   23:55   ALI MAHIR BAŞARıR VE AHMET SERKAN TUNCER MEZITLI’DE SAHAYA İNDI: SEL BÖLGESINDE KRITIK MESAJLAR   23:54   YAYLAKONAKLıLAR BIR ARADA: MERSIN ADıYAMAN YAYLAKONAK BALYAN DERNEĞI’NE ANLAMLı ZIYARET   17:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: ÇEVREYI KORUMANıN PARTISI OLMAZ   17:44   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LÂL DENIZLI IFADESININ ARDıNDAN SERBEST BıRAKıLDı   16:30   ERKAN BAŞ’TAN GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLANMASıNA TEPKI: "ALICAN ULUDAĞ DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL, ATATÜRK BÜSTÜNÜ KORUYAN ADANALı GENÇLERLE GÖRÜŞTÜ... ÖZEL: "İZLERKEN GÖZYAŞLARıMı TUTAMADıM"   14:28   ARZU ÇERKEZOĞLU: "EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI EN AZ 17 BIN 519 TL OLMALı"   14:26   BASıN MESLEK ÖRGÜTLERI ÇAĞLAYAN’DA AÇıKLAMA YAPTı: GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN DAHA FAZLA VAKIT GEÇIRILMEDEN DERHAL SERBEST BıRAKıLMASıNı TALEP EDIYORUZ   13:25   ALI MAHIR BAŞARıR: "EMEKLIMIZI DE MEMLEKETIMIZI DE BU SEFALETTEN HEP BERABER KURTARACAĞıZ, AZ KALDı"  
 
     
   

Yenişehir Belediyesinden sağlıkçılara konaklama desteği


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen tarafından imzalanan protokolle Yenişehir Belediyesi, korona virüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarına destek verecek.

 

Tarih : 24 Eylül 2020 Perşembe 07:05   Okunma : 6186

Yenişehir Belediyesi ve Mersin Tabip Odası arasında imzalanan protokol kapsamında sağlık çalışanları28 Eylül tarihi itibariyle Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Öğrenci Yurdu’nda ücretsiz konaklayabilecek.  4 yıldızlı otel konforundaki yurt binasında, her odada bir kişi olmak üzere 102 sağlıkçı kalabilecek. Sağlıkçılar bu şekilde ailelerini korona virüs riskinden uzak tutabilecek.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen tarafından imzalanan protokolle Yenişehir Belediyesi, korona virüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarına destek verecek. Başkan Özyiğit, “Sağlık çalışanlarımıza destek vermek bizim için bir onurdur. Yurt tahsisi Yenişehir halkının fedakârca mücadele eden sağlık çalışanlarıyla dayanışma içerisinde olduğunun güzel bir örneğidir.” dedi.

Başkan Özyiğit, sözünü tuttu

Başkan Abdullah Özyiğit, sağlıkçıların enfekte olma ihtimallerine karşı ailelerini riskten uzak tutmak için evlerinden başka bir yerde konaklamaları konusunda talepte bulunduğunu ve bunun üzerine öğrenci yurdunu pandemi süresince sağlıkçıların hizmetine sunacaklarının sözünü vermişti. Yurdun tahsisi ile ilgili Başkan Abdullah Özyiğit’in teklifi üzerine karar Yenişehir Belediye Meclisinde oy birliğiyle alınmıştı.

“Sevdiklerinin de yaşamlarının riske atmamak için tedbir almak istiyorlar”

Sağlık çalışanlarının canlarını hiçe sayarak mücadele ettiklerini ve korona virüs sürecini karşılıklı dayanışma ile geride bırakacaklarını söyleyen Başkan Özyiğit,  “Sağlık ordumuzun, Kurtuluş Savaşı’nda en ön cephede savaşan ve bize özgür bir vatan bırakan kahramanlarımızdan hiçbir farkı yok. Sağlık çalışanları canlarını hiçe sayarak, maalesef tüm ülkemizi etkileyen Covid-19 belasına karşı halkımızıkoruyor ve mücadele ediyorlar. Sevdiklerinin de yaşamlarının riske atmamak için tedbir almak istiyorlar. Diyorlar ki ‘kendimizden geçtik, hiç olmazsa çocuklarımıza, eşlerimize, anne ve babalarımıza zararımız olmasın’. Sağlıkçılarımızın bu talebi doğrultusunda Yenişehir Belediyesi olarak biz daha önce üniversiteliçocuklarımız için hazırladığımız Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdumuzu tabiplerimize ve sağlık çalışanlarımıza açmış bulunmaktayız. Yurdumuz,daha önce hiç kullanılmamış 100’ün üzerinde odası ve sosyal alanlarıyla çok güzel bir tesis.Yurdumuzu, MersinTabip Odası Başkanımız Mehmet Antmen ve yönetimine teslim etmekten gurur ve onur duyuyorum. Bu Yenişehir halkının bir dayanışma örneğidir.  Hep birlikte bu mücadeledenbaşarılıbir şekilde çıkacağız. Karşılıklı dayanışma ile bu olumsuz süreci geride bırakacağız.” ifadelerini kullandı.

Yenişehir Belediyesi olarak daima sağlıkçılarımızın hizmetindeyiz

Sağlıkçılar için “onlar güçlü olursa biz de güçlü olacağız” diyen Başkan Özyiğit, “Sivil toplum örgütleri bu ülkenin nabzıdır ve sesidir. Sivil toplum örgütleriyle uğraşarak kimse bir yere gidemez. STK’lar demokratik toplumların olmazsa olmaz, vazgeçilmez unsurlarıdırlar.  Tabiplerimizden hiç bir olumsuzluğa boyun eğmeden bu süreçten olumsuz etkilenmemelerini ve morallerini düşürmemelerini istirham ediyorum. Sağlıkçılar moralli olursa, biz sağlıklı olacağız, onlar güçlü olursa biz de güçlü olacağız. Sağlıkçılarla birlikteyiz, sonuna kadar birlikte yürüyeceğiz. Yenişehir Belediyesi olarak daima sağlıkçılarımızın hizmetindeyiz. Bu süreçte hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına,meslektaşlarıma ve vatandaşlarımızaAllah’tan rahmet diliyorum. Tedavi gören vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimiiletiyorum.” diye konuştu.

Antmen, “Biz bu hizmeti çok değerli buluyoruz”

Yenişehir Belediyesine teşkkür eden Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ise “Mersin Tabip Odası ve tüm sağlık çalışanları adına Yenişehir Belediyesine ve Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür ederim. Bugüne kadar yaklaşık 100 sağlık çalışanı Covid nedeniyle hayatını kaybetti. Bunlardan 41’i de doktordu. Bu nedenle biz bu hizmeti çok değerli buluyoruz.” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, COVID-19, BAŞKAN, ABDULLAH ÖZYİĞİT, PANDEMİ, MERSİN TABİB ODASI, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA