13 Aralık 2025 Cumartesi

13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK  
 
     
   

Avrupa Hareketlilik Haftası Mersin’de Dolu Dolu Geçti


Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda gerçekleştirdiği etkinliklerle tüm Mersin’de hareketli bir hafta geçirilmesini sağladı. Etkinliklerin başlangıcı nıevden işe bisikletle giderek yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kapanışı Arabasız Gün etkinliğinde Kushimoto Sokağında yürüyerek gerçekleştirdi.

 

Tarih : 24 Eylül 2020 Perşembe 13:36   Okunma : 2371

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, bu yılki teması“Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” olan “Avrupa Hareketlilik Haftası”nda,Mersin’de her kesimden insan için farkındalık oluşturacak önemli etkinliklere imza attı.Haftanın başlangıcını evden işe bisikletle giderek yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kapanışı Arabasız Gün etkinliğinde Kushimoto Sokağında yürüyerek gerçekleştirdi.

Hafta boyunca Başkan Seçer’in katılımıyla “Tarsus Bisiklet Turu”, çocuklar için “Yolda Paylaşılacak Çok Şey Var” temalı resim yarışması, vatandaşları bilinçlendirici etkinlikler düzenlendi.  Etkinlik kapsamında Mersinliler’in severek kullandığı KentBis bisikletleri bir gün süreyle ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

“100km’lik bisiklet yolunu Mersin’e kazandırmak için kararlıyız”

Mersin’de çevre dostu ulaşım modellerinin yaygınlaştırılması ve bireylerin motorlu taşıtlar yerine alternatif ulaşım araçlarını tercih etmeleri için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Seçer, öncelikli hedeflerinin bisiklet yollarını artırmak olduğunu söyledi. Seçer,“2021 yılı içerisinde Mersin’de 100 kilometrelik bir bisiklet yolunu hedefliyoruz. Bunu da gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Çünkü kararlıyız. Aklın yolu bir. Bu anlamda Mersin coğrafya olarak, topografya olarak da çok büyük imkan sunuyor. Mersin halkının kültürel birikimi ve bilinci de buna müsait. Dolayısıyla Mersin’de bisiklet farkındalığını yaratabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

“Çevre dostu daha güzel bir Mersin yaratacağız”

Başkan Seçer, 73 yeni otobüs alımıyla çevre dostu yakıtları tercih ettiklerini de belirterek, “Bizim tabi toplu taşımayla ilgili uygulamalarımızda da emisyonu düşünerek bazı yeni projeksiyonlarımız var. Örneğin 73 yeni otobüs alımı yapıldı. Bunlar CNG yakıt yani doğalgaz. Daha çevre dostu. Bütün bunları önemsiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu anlamda daha güzel bir Mersin yaratacağız” diye konuştu.

Tarsus’ta farkındalık için bisiklet turu düzenledi

Etkinlikler, Başkan Seçer’in katılımı ile Tarsus’ta düzenlenen4 kilometrelik bisiklet turu ile devam etti. Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Tarsus Atatürk Gençlik Kampı’nda sabah ve akşam düzenlenen spor egzersizlerine katılan ileri yaş almış yurttaşların oluşturduğu ve kendilerini “U-60 Takımı” olarak adlandıran grup da yer aldı.

Çocukların temiz ulaşım hayali tuvale yansıdı 

Hafta kapsamında çocuklar için de resim yarışması düzenlendi. Eğlenceli ve farkındalık yaratacak yarışmada 103 çocuk hayallerindeki temiz ulaşım kavramını tuvallere yansıtarak birinci olmak için yarıştı.Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, etkinliğe katılarak dereceye giren ilk üç çocuğa bisiklet ödülünü verdi.

Yeni bisiklet durakları vatandaşların hizmetinde

Kent genelindeki mevcut bisiklet duraklarına 2’si Tarsus’ta olmak üzere toplam 6 durak daha eklendi. Kentin farklı noktalarında montajı tamamlanan duraklar bisiklet kullanan vatandaşların beğenisini topladı.

KentBis’ler ücretsiz bir şekilde vatandaşların hizmetindeydi

Mersin genelinde bisiklet kullanımının artması için önemli projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi’nin KentBis bisikletleri, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında  vatandaşlar tarafından bir günlüğüne ücretsiz olarak kullanıldı.

Paylaş :
Etiketler :  AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI, MERSİNDE DOLU DOLU GEÇTİ, COVID-19, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, PANDEMİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA