28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Mezitli’de dayanışma ekonomisi hayat buldu


Mezitli Belediyesi’nin desteğiyle İçel Soroptimist Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulübü tarafından oluşturulan ‘Dostluk Zeytinliği’nde ilk zeytin hasadı yapıldı.

 

Tarih : 25 Eylül 2020 Cuma 10:02   Okunma : 1526

Mezitli Belediyesi’nin desteğiyle İçel Soroptimist Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulübü tarafından oluşturulan ‘Dostluk Zeytinliği’nde ilk zeytin hasadı yapıldı. 2017 yılında Merkez Mahallesi’ndeki Zeytinli Caddesi’nde adına yakışır bir şekilde oluşturulan ve 207 ağacın olduğu zeytinlikte,hasat erken saatlerde başladı. Şarkılar söylenerek, şenlik havasında toplanan zeytinler, İçel ve Mezitli Soroptimist Kulübü ile Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi arasında gerçekleşen ‘iş birliği’ protokolü kapsamında kooperatif üyelerine teslim edildi. Soroptimist kız kardeşlerin yanı sıra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi üyeleri de ürünlerin toplanmasına yardımcı oldu. Toplanan zeytinler daha sonra belediye meclis üyesi Hüseyin Kılıç’ın zeytin yağı fabrikasına götürülerek, zeytin yağı haline getirildi.

ZEYTİNLER DOWN KAFE, YENİ ÜRETİMLER SENEYE

Paydaşlar arasında gerçekleşen iş birliği protokolü kapsamında Mezitli Üretici Kooperatifi’nin Dostluk Zeytinliği’nde ağaçlara zarar vermeyecek şekilde enginar üretimi yapılmasına olanak sağlandı. Önümüzdeki süreçte kooperatif üyeleri zeytinlikte bulunan ağaçların arasında enginar üretimine başlayacak. Öte yandan dayanışma ekonomisini güçlendirmek adına zeytinlikten elde edilen zeytin yağı Down Kafe’ye satılacak.

MEZİTLİ’DE KOCAMAN BİR AİLE OLDUK

Mezitli’de katılımcılığı işler hale getirdiklerini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,“Maalesef Mersin’de Portakal Mahallemiz var ama portakal yok. Limonluk Mahallemiz var ama limon yok. Zeytinlibahçe Caddemiz var ama zeytin yok. Burası da Mezitli’nin Zeytinli Caddesi ama zeytin yoktu. Hiç olmazsa gelecekte çocuklarımıza aktarabilmek için belediyemize ait bu alanı zeytinlik yapalım dedik. Katılımcılığı işler hale getirerek, Mezitli’de kocaman bir aile olduk. Zeytinliğin olduğu yer belediyemize aitti. İçel ve Mezitli Soroptimist kulüplerinin koca yürekli kadınları gönüllü olarak bu alana fidan diktiler. Dikmekle kalmadılar; bakımını yaptılar ve hasadını gerçekleştiriyorlar. Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi sonradan sürece dahil oldu. Elde edilen zeytin ve zeytin yağının pazarlaması konusunda devreye girecekler. Kooperatifimiz, üretim yaptığı gibi pazarlama konusunda da deneyimliler. Ürünlerden elde edilen gelir ise sosyal dönüşüm olarak dar gelirli kadınlarımıza, öğrencilere destek olacak. Bu tür çalışmalarımızı çoğaltmak gerekiyor. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

NE MUTLU Kİ MEZİTLİDEYİZ

Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör“Bazen yaşadıklarımız umutlarımızı azaltıyor. Savaşlar var, yoksulluk var, pandemi var, kadın cinayetleri ve şiddet var. Bütün bu olumsuzluklar içerisinde bir anda bir şey oluyor ve tekrar umudumuz canlanıyor. İşte bugün İçel ve Mezitli Soroptimist Kulüpleri'nin büyük emeklerle kurduğu güzel bir zeytinlikteyiz. Bu güzel ağaçları yetiştirmişler, ürün alacak hale getirmişler. Dediler ki; yetiştirmesi bizden zeytinlerin ürünlerini toplayıp değerlendirmekte kadınlarımızın güçlenmesi için çabalayan Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi’nin olsun. Bugün kooperatifimiz bu güzel ürünleri toplayacak ve Down Kafemiz bu ürünleri zeytin yağına dönüştürdükten sonra bizden satın alacak. İşte şimdi bu koşullar altında nasıl umutlarımız tazelenmez. Dostluk adına dayanışma adına bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Daha sonrada bu güzel zeytinlikte enginarlarımızı ekeceğiz. Zeytinliğimiz ikinci bir üretime dönüşecek. Ne mutlu ki Mezitlideyiz, ne mutlu ki beraberiz” şeklinde konuştu.

ZEYTİN BARIŞ, ZEYTİN DOSTLUK, ZEYTİN BEREKETTİR

Doğaya ve kadına  destek olmak amacıyla iş birliği protokol imzaladıklarını ifade eden Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dayı Kaymaz, “2017 yılında Mezitli ve İçel Soroptimist kulüplerimizin iş birliği ile Soroptimist Dostluk Zeytinliği’ni kurduk. Mezitli Belediyesi’nin tahsis etmiş olduğu alan üzerinde 3 yıl içerisinde yetişen zeytinliğimizden bu sene ilk ürünlerimizin hasadını yapmaya geldik. Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi ile yapmış olduğumuz iş protokolü çerçevesinde bu ağaçların altına doğaya ve ağaçlara zarar vermeyecek şekilde enginarlarını ekecekler. Doğaya ve kadına destek olmak amaçlı yapılan bu iş birliğiyle elde edilen gelirlerinden üretici kadınlara gübre ve fide desteğinde bulunacaklar. Mezitli Belediyesi’ne, bu iş birliğine destek olan Soroptimist kız kardeşlerime ve Mezitli Üretici Kadın Kooperatifine teşekkür ediyorum” dedi. Mezitli Soroptimist Kulübü kurucularından Sembol Tarhan da kısa bir açıklama yaparak; “Zeytinlerimizi bereketli olsun diye dua ederek, topluyoruz. Kadınlarımıza ekonomik olarak katkı sağlasın istiyoruz. Zeytin barış, zeytin dostluk, zeytin berekettir. 3 yılda yetiştirdiğimiz fidanlarımızdan bu ürünleri aldığımız için mutluyuz, gururluyuz” şeklinde konuştu.

3 YIL ÖNCE EKTİĞİMİZ ZEYTİNLERİMİZ BÜYÜDÜ

Soroptimistlerin ana hedeflerinden birisinin kadınların ekonomisine destek olduğunu dile getiren İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Ganime Turan, “Bugün burada çok anlamlı bir proje için bulunmaktayız. 3 yıl önce Mezitli Belediyesi, İçel ve Mezitli Soroptimist Kulüpleri ile birlikte ekmiş olduğumuz bu zeytinliği çok anlamlı bir proje olarak görüyoruz. Soroptimistlerin ana hedeflerinden birisi kadınları ekonomik anlamda güçlendirmeleridir. Bu projemizle bunu gösterdik. Şu an da zeytin hasadı yapıyoruz. 3 yıl önce ektiğimiz zeytinlerimiz büyüdü. Elde edilen ürünleri Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi değerlendirecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, MEZİTLİDE DAYANIŞMA EKONOMİSİ HAYAT BULDU, COVID-19, MEZİTLİ BELEDİYESİ, BAŞKAN, NEŞET TARHAN, SOROPTİMİST, KORONAVİRÜS, MEZİTLİ ÜRETİCİ KADIN KOOPERATİFİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA