18 Nisan 2024 Perşembe

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Başkan Bozdoğan, Mersin ESOB Başkanı Dinçer Ve Oda Başkanları İle Bir Araya Geldi


Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer’in davetlisi olarak Tarsus’ta faaliyet gösteren Oda Başkanları ile bir araya geldi.

 

Tarih : 25 Eylül 2020 Cuma 15:28   Okunma : 1434

Başkan Bozdoğan burada yaptığı konuşmada, Pandemi sürecindeki son duruma değinip, bu konuda sadece hükümet bazında bir destek veya bir beklentiden fazla yerel yönetim olarak ne yapabiliriz? Biz bunun peşindeyiz. Zaten Mart Ayında bu hastalık ilk çıktığında da biz bir ekonomik komisyon kurduk. Hatta hepinizin bildiği gibi meclisten sadece ve sadece Covid-19 döneminde esnaflarımıza, halkımıza destek olmak amacıyla 18.500.000 liralık bir borçlanma yetkisi aldık. Ben bu parayı daha kullanmadım. 18.500.000 lirayı biz bu süreçte Covid-19 İle ilgili vatandaşlarımıza kullandırabiliriz. Bu para farklı bir amaçla, apartmanlar yapmakla veya alet edevat almakla kullanılacak bir para değildir. Yoksa bu görevi kötüye kullanmaktır. Meclise bunu getirttiğimde de tek bir madde olarak getirdim; Korona’da, Covid-19 ile ilgili olarak yapılması gereken borçlandırma diye getirdim.

 Bu getirilen parayı biz tek bir amaç için kullanmak istiyoruz; buradaki esnaf arkadaşlarımız bu kenti tamamen temsil eden insanlar. Nasıl yönetimde varsalar, yönetimde katkılarını koyuyorlarsa böyle bir olayında bu süreç içerisinde kullanımında aktif olarak rol almak zorundalar.  Mevzuatın en ileri gelenlerini çağırdım belediyeye "biz bunu esnaflarımıza nasıl verebiliriz?" dört tane yol gösterdiler; Ekim ayındaki meclis öncesinde partinin sorumluları, başkanlarıyla oturup tartışacağız, sizlerden birkaç arkadaşımızı da alacağız. Gerek CHP gerek MHP gerekse Ak Parti'nin grup başkanları ve odadaki arkadaşlarla mevzuatı iyi bilen biriyle bir araya gelip bu paranın nasıl değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koyacağız. Çünkü esnafların durumu hiç iyi değil.

Biz küçük üreticilere destek oluyoruz. Küçük üretici derken çiftçi olarak, süt üreticileri olarak onlara gerekli desteği oluyoruz. Hatta hatta daha ileri gittik bazı mera alanlarında çalışma yapıp süt üreticilerine destek olmaya başladık. Elimizdeki 300 dönüme yakın arsaların çoğunu tarla şeklinde zehirsiz mutfak oluştursun diye ekime başladık. Buradaki amacımız özellikle böyle bir hastalığın seyrinde belediye olaraktan halkımıza doğanın ne olduğunu göstermek ve en önemli ürünün bugün bütün Türkiye'de var olan tarım olduğunu ve bunun da en iyi yerinin Tarsus olduğunu gösterme gayreti içindeyiz.

SİYASET GÜTMEDEN ÖNCE HALK DESEK BU KENTE DAHA FAZLA KATKI SAĞLANIR

Bu ülkede eğer merhameti ve adaleti herkesim için kullanmıyorsanız zaten insan sıfatından uzaklaşıyorsunuz demektir. Ne olursa olsun hepimizin yapması gereken de budur. Buradaki tek şeyimiz de birlik olmak, ortak akıl geliştirmek, birbirimizi dinlemek ve sırıtan bir kararı belediye başkanı olarak benim yapmamam gerek. Sizlerin doğru olmayan bir şeyi zaten bana teklif etmeniz imkânsız. Her şeyin hakkaniyetli olması ve bu kentte gerçekten siyasetin daha üstünde derneklerin olmasını, siyasetin daha üstünde halkın olmasını mutlaka istiyorum.

Tarsus’un kalıcı miras listesine alınması için, UNESCO’dan ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden misafirlerimiz geliyor. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi biliyordur. 20 yıldır bize geçici miras listesi diye hikâye anlattılar. Hayatım boyunca ben hikâyeleri iki şekle bağlarım. Biri gelir hikâye başlar. Biri gider hikâye başlar.

Odalar olarak, dernekler olarak hepimiz birlik olsak, bunun içerisinde siyaseti gütmesek. Önce halk desek emin olun bu kente daha fazla katkı sağlanır. Çünkü biz birlikte varız. Birlikte olursak güzeliz. Ama ayrışmalar olduğu anda da emin olun hepimiz kaybederiz. En önemlisi kent kaybeder. Ben güzel şeyler olacağına inanıyorum. Bu süreci de iyi atlatacağımıza inanıyorum. Ama bu süreçte de biz istiyoruz ki Tarsus olarak Türkiye’de en iyisini yapalım ve bu yaptığımız şeylerle de mutluluk duyalım, ifadesini kullandı.

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer ise konuşmasında;  kendi programı doğrultusunda nasıl işler yapacağım diye gece gündüz çalışan bir belediye başkanımız var. Sayın başkanım çok olumlu. Sizlerin büro ile sıkıntılarınız var. Bu sıkıntıları çözmek için belediye başkanımızın ciddi çabaları var Allah nasip ederse bu konu meclise getirilecek ve çözülecek. Sayın başkanım hakikaten birçok belediye başkanına örnek olacak bir adım attı geçen gün, dedi ki elimizde mevcut bir para var. Bunu pandemi ile ilgili harcamak isterim dedi. Ama kurallara, yasalara, hukuka aykırı olmayacak şekilde bunu kullanalım onun çabası içerisindeyiz. En azından kapalı olan iş yapamayan, fiilen kapalı veya ne kadar açık gibi gözükse de çok büyük gelir kaybına uğrayan meslek dallarımıza karınca kaderince bir nebzede olsa faydalı olma çabası içerisinde, burada elbirliği ile hak edene bir imkân sağlayabilirsek, onlara da bir nebzede olsa destek verebilirsek Tarsus’ta ki bu ses Türkiye’nin her yerine yayılır diye düşünüyorum. İnşallah Tarsus’ta ki olay Türkiye’ye örnek olur. Sayın başkanıma desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum, dedi.

Paylaş :
Etiketler :  TARSUS BELEDİYESİ, BAŞKAN BOZDOĞAN, MERSİN ESOB, BAŞKAN DİNÇER, COVID-19

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA