27 Aralık 2025 Cumartesi

14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı  
 
     
   

Duyu Bütünleme Terapisi Ve Atla Terapi Projesi,Sağlıklı Kentler Birliği’nin En İyi Uygulama Yarışması’nda Ödül Aldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çocukların dış dünyadan gelen duyu bilgilerine adapte edildiği Duyu Bütünleme Terapisi ve destekleyen Atla Terapi Projesi,bu yıl 11’incisi düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği’nin“Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması”nda ödül aldı. Duyu Bütünleme Terapisi ve Atla Terapi Projesi,4 kategoride dağıtılan ödül kapsamında “Sosyal Sorumluluk” kategorisinde ödüle layık görüldü.

 

Tarih : 25 Eylül 2020 Cuma 23:05   Okunma : 1752

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde Ekim 2019’dan bu yana uygulanan “Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Duyu Bütünleme Terapisi” ve bu terapiyi destekleyen Atla Terapi Projesi, ödüle layık görüldü. Çocukların hem duyusal gelişimlerine katkı sunan, hem de sosyal gelişimlerinidestekleyen projeler,bu yıl 11’incisi düzenlenen “Sağlıklı Kentler Birliği’nin En İyi Uygulama Yarışması”nda ödül aldı.

Büyükşehir’in “Duyu Bütünleme Terapisi” ödüle layık görüldü

Sağlıklı şehir bilincini yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar yapan Sağlıklı Kentler Birliği tarafından“Sosyal Sorumluluk”, “Sağlıklı Yaşam”, “Sağlıklı Şehir Planlaması” ve “Sağlıklı Çevre” olmak üzere 4 ayrı kategoride ödüllerin dağıtıldığı yarışmayaDuyu Bütünleme Terapisi ve destekleyen Atla TerapiProjesi ile katılan Büyükşehir Belediyesi, kazandığı ödül ile terapinin kalitesini ve faydasını bir kez daha ortaya koydu. Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde devam eden Duyu Bütünleme Terapisi’nden zihinsel ve bedensel problemi olan her çocuk ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Seans süresinde aileler de çocuklarına eşlik edebiliyor.

“Burada yaptığımız çalışmalarla çok yol kat ettik”

4 yaşındaki oğlu Kağan’ı Büyükşehir’in Duyu Bütünleme Terapisi’ne getiren ve terapiden çok memnun olduğunu dile getiren Canan Çardak, “Biz bir yıldır Bilge hocamla beraber duyu bütünleme dersi alıyoruz. Kağan’ın duyusal hassasiyeti, farkındalığı hiç yoktu. Dil gelişimimiz eksikti. Sağ olsun burada yaptığımız çalışmalarla duygusal yönden, dil gelişimi ve farkındalık yönünden çok yol kat ettik. İstediğimiz seviyeye çok yaklaştık. İnşallah en iyi şekilde bu aşamaları geçeceğiz. Aldıkları ödülden dolayı kendilerini tebrik ediyorum çünkü fazlasıyla hak ediyor. Çocuklarımıza anne gibi abla gibi emek veriyor. Vahap Başkanımız’ın bize sunduğu bu hizmetten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.Eğitim sırasında bizi misafir ediyorlar,beraber derse giriyoruz. Uygulamaları evde Kağan da uygulayarak daha verimli olabilmesi için çabalıyoruz” dedi.

“Bu ödül bizi, ailelerimizi, çocuklarımızı çok mutlu etti”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren fizyoterapist Bilge Yıldırım, duyu bütünleme terapisinin uygun sınıflarda ve amaca uygun zenginleştirilmiş materyallerin bulunduğu ortamda yapıldığını ve çocukların duyusal profiline göre sürdüğünü belirterek, “Sağlıklı Kentler Birliği’nin En İyi Uygulama yarışmasına Duyu Bütünleme Terapisi ve bunu destekleyen Atla Terapi Projesi ile katıldık ve bu alanda ödül kazandık.Bu ödül bizi, ailelerimizi, çocuklarımızı çok mutlu etti.Bu alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu anda pandemiden dolayı hipoterapiye (atla terapi) ara vermiş durumdayız. Ama Engelsiz Yaşam Merkezimiz’de hizmetlerimiz devam ediyor. Sosyal mesafeye ve hijyene dikkat ederek, aralıklı olarak seanslarımıza devam ediyoruz. Pandemi dönemi biraz daha kontrol altına alındığında sosyal faaliyetlerimiz devam edecek. Sportif faaliyetlerimiz için tüm çocuklarımızı, tüm engelli bireyleri her zaman buraya bekleriz. Mutlaka onlara uygun bir etkinliğimiz vardır” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, COVID-19, BAŞKAN VAHAP SEÇERDUYU BÜTÜNLEME TERAPİSİ, ATLA TERAPİ PROJESİ, SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ, SAĞLIKLI ŞEHİRLER EN İYİ UYGULAMA YARIŞMASI, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA