27 Mayıs 2026 Çarşamba

07:21   VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘MUTLAK BUTLAN’ ÇıKıŞı: ’BU BIR TUZAKTıR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   06:51   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ÇıKıŞ: ’İNEK HıRSıZıNı AFFETTIN, BENI MI AFFEDEMIYORSUN?’   02:10   İZMIR’DE HAREKETLI SAATLER! GÜZELBAHÇE BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA GÜNAY TUTUKLANDı: CHP’DEN İLK TEPKI SERT OLDU   19:50   CHP’LI MUTLUAY’DAN BAYRAM MESAJı   19:40   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN BAYRAMDA ’ORTAK SORUMLULUK’ ÇAĞRıSı   19:25   CHP’LI MUSTAFA KEKLIK’TEN BAYRAM MESAJı: "BIZI BIZ YAPAN PAYLAŞMA KÜLTÜRÜDÜR"   19:19   CHP’LI AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   10:51   AKDENIZ’DE BAYRAM COŞKUSU! CHP İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT:    10:50   BAŞKENTTE ÇIFTE BAYRAMLAŞMA: ÖZGÜR ÖZEL HALKLA BULUŞACAK, KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE OLACAK!  
 
     
   

Mersin’de Toplu Taşımada “Şeffaf Kabin” Dönemi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, salgın dolayısıyla aldığı tedbirleri her geçen gün artırıyor.

 

Tarih : 26 Eylül 2020 Cumartesi 17:18   Okunma : 2047

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında aldığı tedbirleri her geçen gün artırıyor. Bu kapsamda Büyükşehir’e ait toplu taşıma araçlarında sürücü ve yolcuları birbirinden ayıracak şeffaf kabinler yapıldı. Büyükşehir’e ait tüm toplu taşıma araçlarına yerleştirilecek olan şeffaf kabinler, sağlık açısından yolcular ile sürücü arasındaki iletişimi kesecek. Şeffaf kabinlerin montajının 2 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Topçuoğlu: “Bulaş riskine ve fiziki müdahalelere karşı önlem almak istedik”

Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, yeni uygulama ile ilgili bilgi verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecinde üzerine düşen görevi en hızlı ve en etkin şekilde yerine getirdiğini ifade eden Topçuoğlu, aynı hassasiyetin toplu taşıma ile sağlanan ulaşım hizmetlerinde de gösterildiğinin altını çizdi. Topçuoğlu, “Toplu taşıma araçlarına kabin yapılmasındaki amacımız, şoförlerimizin günlük olarak 1500 kişi taşımasından dolayı sözlü iletişim esnasında ortaya çıkan bulaş riskine karşı önlem almak. Aynı zamanda basına da yansıyan fiziki müdahalelere karşı da önlem almak istedik. Konu ile alakalı Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığımız ile iletişime geçtik. Kendileri bu konuyu memnuniyetle karşılayarak, işi projelendirdi, çalışmalara başladılar” dedi.

Daire Başkanı Topçuoğlu, yapılan çalışmalar dolayısı ile toplu taşıma aracı sürücülerinin görevleri sırasında sağlık ve güvenlik konularında bir kat daha güvenli olacaklarına dikkat çekti.

Aslan: “2 ayda 200 araca kabin yerleştirilecek”

Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Sabahat Aslan ise kabin talebinin kendilerine gelmesi ile birlikte yolcu ve sürücü güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmaları başlattıklarını ifade ederek, 2 aylık bir süre içerisinde 200 araca kabin yerleştireceklerini söyledi. Aslan, “Belediyemiz açısından çok güzel bir hizmet. Şoförlerimizin sağlığı ve güvenliği açısından projelerine olumlu baktık ve işi başlattık. 2 ay sonra bütün şoförlerimiz sağlıklı ve güvenli bir şekilde yollarına devam edecekler” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  mersin, büyükşehir, toplu, taşıma, belediye, önlem, tedbir, otobüs, şeffaf, kabin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA