31 Mart 2026 Salı

09:43   KAVURUCU SıCAKLARA ’YEŞIL’ KALKAN: MERSIN’IN 13 İLÇESINDE DEV SEFERBERLIK BAŞLADı!   09:40   PARIS’TE TÜRK SANATÇıYA DEV ÖDÜL! GRAND PALAIS’DE ASLıHAN ÇIFTGÜL İMZASı   09:30   BURSA’DA HAREKETLI DAKIKALAR: NIHAT YEŞILTAŞ’TAN "İRADEYE SAHIP ÇıK" ÇAĞRıSı!   08:59   BURSA’DA ŞAFAK OPERASYONU: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA BOZBEY GÖZALTıNDA!   08:56   BURSA’DA SıCAK SAATLER! BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA BOZBEY’IN EVINDE ARAMA KARARı   08:55   MERSIN’DE ÇOCUKLARıN DÜNYASıNı DEĞIŞTIREN DOKUNUŞ: BU ATÖLYEDE HAYALLER SAHNEYE TAŞıNıYOR!   23:45   TOROSLAR’DA HIZMET DEVRIMI: 36 BIN BAŞVURUYA ’IŞıK HıZı’ ÇÖZÜM!   15:28   CHP’LI EMIR’DEN TICARET BAKANLıĞı’NA: İSRAIL RESMI VERILERINDE 2025-2026’DA TÜRKIYE KAYNAKLı IHRACATıN DEVAM ETMESINI NASıL AÇıKLıYORSUNUZ   15:23   DANıŞTAY’DAN, ŞANLıURFA SEL FELAKETI KARARı: BELEDIYE BAŞKANLARı HAKKıNDAKI “SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESI” KARARı KALDıRıLDı   15:22   EKREM İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 13 TEMMUZ TARIHINE ERTELENDI   15:21   “BAYBAŞIN” SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK DÜZENLENEN OPERASYONDA 9 ŞÜPHELININ TAŞıNMAZLARıNA, ARAÇLARıNA, BANKALARDAKI HESAPLARıNA EL KONULDU   15:10   MERSIN’DE SIYASETIN TANSIYONU YÜKSELDI   11:37   MERSIN’DE GENÇLER AFETLERE SAVAŞ AÇTı! DOĞA OLAYı DEĞIL, İHMAL AFETE DÖNÜŞÜR   11:35   MERSIN EKONOMISINDE TARIHI EŞIK: İSTIHDAMDA %50 HEDEFIYLE TÜRKIYE ORTALAMASıNı GERIDE BıRAKTı!   11:16   MERSIN’DE BROADWAY RÜZGARı: KISS ME KATE MÜZIKALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   09:40   MERSIN’DE KADıNLAR DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR: ATıKLAR SANATA, EMEK KAZANCA DÖNÜŞÜYOR!   09:15   SÜPER AMATÖR LIG’DE AKDENIZ FıRTıNASı: RAKIBINI SAHADAN SILDI!   01:01   MERSIN’DE ÇOCUKLARıN BAHAR COŞKUSU: GELECEĞIN FILIZLERI MEZITLI’DE ÇIÇEK AÇTı!    09:31   YENIŞEHIR’DE SANAT RÜZGARı: ‘ÇIRKIN’ PRÖMIYER YAPTı, MINIKLER GELECEĞI SAHNELEDI!   09:25   MERSIN’DE GENÇ KADıNLARA İSTIHDAM KAPıSı ARALANDı! “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Çevre Temizliği İçin Bir Hizmet Daha


Mersin Büyükşehir Belediyesi, araç filosuna yeni kattığı hidrolift aracı ile inşaat ve yıkıntı atıklarını toplayarak, hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan atıklara engel oluyor.

 

Tarih : 28 Eylül 2020 Pazartesi 11:01   Okunma : 1972

Mersin Büyükşehir Belediyesi, araç filosuna yeni kattığı hidrolift aracı ile inşaat ve yıkıntı atıklarını toplayarak, hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan atıklara engel oluyor. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin 185 Çağrı Merkezi’nden randevu alarak, evlerinde veya bahçelerinde oluşan inşaat ve yıkıntı atıklarını toplatabiliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bu örnek hizmet ile kent genelinde hafriyat atıklarının oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçiliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden konteyner talep eden Mehmet Nuri Saydam, “Büyükşehir Belediyemiz’e teşekkür ediyoruz. Bizim bu sıkıntılarımıza çözüm buldu. Çöp kovalarının kenarlarına konulan çuvalların görüntü kirliliğini Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın da yardımlarıyla ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Temiz çevre ve sürdürülebilir bir doğa için önemli projelere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan inşaat ve yıkıntı atıklarına engel olmak için araç filosuna hidrolift aldı.

İnşaat ve yıkıntı atıkları artık doğaya gelişigüzel bırakılmayacak

Kent genelinde uzun süredir hafriyat atıkları ile mücadele eden, hafriyat dolgu sahaları oluşturan ve denetimler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, yeni hizmeti ile hafriyattan kaynaklı çevre sorunlarına sürdürülebilir ve kolay yönetilebilir bir çözüm üretti.  

Özellikle vatandaşların taşıma konusunda sıkıntı çektiği, boş arazilere ve çöp konteynırlarının yanına bıraktığı, ev ve bahçe tadilatlarından kaynaklı inşaat-yıkıntı atıkları, Büyükşehir’in yeni aldığı hidrolift aracı tarafından toplanacak.

Vatandaşların 185 Çağrı Merkezi’nden randevu almaları gerekiyor

Hidrolift aracından faydalanmak isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin 185 Çağrı Merkezi’ne ulaşarak randevu alıyor. Cüzi bir miktar ücret karşılığında araç, vatandaşların bulunduğu mahalleye giderek, üzerinde bulunan konteynırlardan birini bırakıyor. Vatandaşlar hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını bu konteynırlara bırakıyor. Araç daha sonra konteynerı alarak, hafriyat dolgu sahalarına götürüyor. Bu atıklar yol yapım bakım ve onarım çalışmalarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Hayata geçirilen yeni hizmet ile hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarından kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçilirken, akılcı bir şekilde yönetilen hafriyat atıkları ile maliyetler düşürülüyor.

Saydam: “Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz. Sıkıntılarımıza çözüm buldu”

Binalarında yapılan tadilat nedeniyle çıkan molozlar için Büyükşehir Belediyesi’nden konteyner talep eden Mehmet Nuri Saydam, “Tadilata başladığımız gün itibariyle Büyükşehir Belediyesi’ni aradık. Kendilerinden belli bir miktar, çok düşük bir fiyatla konteyner talep ettik. Büyükşehir Belediyemiz’e teşekkür ediyoruz. Bizim bu sıkıntılarımıza çözüm buldu. Evimizden çıkan molozları çuvalladık, konteynerimize bırakıyoruz. Çöp kovalarının kenarlarına konulan çuvalların görüntü kirliliğini Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın da yardımlarıyla ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda yardımcı olmasını isteyen Saydam, “Çöplerin kenarlarına molozları koymayalım. Bu hiç hoş olmayan bir görüntü yaratıyor, çevre kirliliği yaratıyor” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  mersin, büyükşehir, belediye, moloz, çevre, kirlilik, hizmet, temizlik, hidrolift

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA