15 Mart 2026 Pazar

11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"  
 
     
   

CHP’den ‘Evlerin Elektriği Kesilmesin’ Kanun Teklifi


Koronavirüs pandemisi döneminde eğitimin uzaktan bilgisayarlar ve televizyonlar aracılığıyla yapılması sonrası CHP’den konutların elektriğinin kesilmesini yasaklayan kanun teklifi geldi.

 

Tarih : 28 Eylül 2020 Pazartesi 17:36   Okunma : 1824

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, TBMM Başkanlığına verdiği kanun teklifinde Koronavirüs salgını nedeniyle bütün vatandaşların başta olmak üzere; esnafın, işletmecilerin, emekçilerin, gündelik iş yapan yurttaşların, çiftçilerin tamamının maddi olarak çok büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirterek “Bu dönemde toplumun önemli bir kesimi işsiz kalmış; çalışmaya devam edenler ise büyük maddi kayıplar yaşamıştır. Türk-İş'in '2020 yılı Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı' araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira, yoksulluk sınırı ise 7 bin 973 lira olarak hesaplanmıştır. Vatandaşlarımız bir yandan Covid-19 pandemi sürecinde hastalığa karşı mücadele ederken diğer yandan da zorlaşan ekonomik tablo içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalar göz önüne alındığında halkın büyük bir kısmının bunları karşılamasının imkansız olduğu görülecektir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Vekil, milyonlarca öğrencinin geleceğini ilgilendiren eğitimin koronavirüs pandemisi sürecinde aksadığını ifade ederek “Bu nedenle uzaktan eğitime geçilmiştir. Bu eğitimler bilgisayar ve televizyonlar aracılığı ile yapılmaktadır. Elektriği kesilen bir hanede öğrencinin eğitimi de engellenmiş olacaktır. Bununla birlikte; konutlarda ısınma, sıcak su ve temizlik de elektrik sayesinde mümkün olabilmektedir. Tam da salgın sırasında temizliğe de engel olan elektrik kesintilerinin halk sağlığına olumsuz yansıyacağı da açık bir gerçektir. Verdiğimiz kanun teklifi ile salgın süresince konutlarda elektrik kesintisini yasaklıyoruz. Kanun teklifimiz geçerse vatandaşın elektriğini kesen firma abone başı 30 bin lira ceza ödeyecek” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  chp, mersin , milletvekili, alpay, antmen, elektrik, kesintisi, kanun, teklifi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA