19 Nisan 2024 Cuma

12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"  
 
     
   

CHP’den ‘Evlerin Elektriği Kesilmesin’ Kanun Teklifi


Koronavirüs pandemisi döneminde eğitimin uzaktan bilgisayarlar ve televizyonlar aracılığıyla yapılması sonrası CHP’den konutların elektriğinin kesilmesini yasaklayan kanun teklifi geldi.

 

Tarih : 28 Eylül 2020 Pazartesi 17:36   Okunma : 1254

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, TBMM Başkanlığına verdiği kanun teklifinde Koronavirüs salgını nedeniyle bütün vatandaşların başta olmak üzere; esnafın, işletmecilerin, emekçilerin, gündelik iş yapan yurttaşların, çiftçilerin tamamının maddi olarak çok büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirterek “Bu dönemde toplumun önemli bir kesimi işsiz kalmış; çalışmaya devam edenler ise büyük maddi kayıplar yaşamıştır. Türk-İş'in '2020 yılı Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı' araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira, yoksulluk sınırı ise 7 bin 973 lira olarak hesaplanmıştır. Vatandaşlarımız bir yandan Covid-19 pandemi sürecinde hastalığa karşı mücadele ederken diğer yandan da zorlaşan ekonomik tablo içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalar göz önüne alındığında halkın büyük bir kısmının bunları karşılamasının imkansız olduğu görülecektir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Vekil, milyonlarca öğrencinin geleceğini ilgilendiren eğitimin koronavirüs pandemisi sürecinde aksadığını ifade ederek “Bu nedenle uzaktan eğitime geçilmiştir. Bu eğitimler bilgisayar ve televizyonlar aracılığı ile yapılmaktadır. Elektriği kesilen bir hanede öğrencinin eğitimi de engellenmiş olacaktır. Bununla birlikte; konutlarda ısınma, sıcak su ve temizlik de elektrik sayesinde mümkün olabilmektedir. Tam da salgın sırasında temizliğe de engel olan elektrik kesintilerinin halk sağlığına olumsuz yansıyacağı da açık bir gerçektir. Verdiğimiz kanun teklifi ile salgın süresince konutlarda elektrik kesintisini yasaklıyoruz. Kanun teklifimiz geçerse vatandaşın elektriğini kesen firma abone başı 30 bin lira ceza ödeyecek” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  chp, mersin , milletvekili, alpay, antmen, elektrik, kesintisi, kanun, teklifi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA