26 Mayıs 2026 Salı

14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   10:51   AKDENIZ’DE BAYRAM COŞKUSU! CHP İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT:    10:50   BAŞKENTTE ÇIFTE BAYRAMLAŞMA: ÖZGÜR ÖZEL HALKLA BULUŞACAK, KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE OLACAK!   10:18   CHP’DE TABELALAR SÖKÜLDÜ, İNTERNET SITESI BOŞALTıLDı: BÜYÜK KRIZDE YENI PERDE!   20:06   KıLıÇDAROĞLU’NUN PROGRAMı BELLI OLDU: 30 MAYıS’TA GENEL MERKEZE GELECEK, PM VE YDK 1 HAZIRAN’DA TOPLANACAK   20:02   EMEP’TEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... ASLAN: "BIRLIKTE MÜCADELE IÇERISINDE OLACAĞıZ"   20:01   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı DEĞIŞTI: 30 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   20:01   BILGI ÜNIVERSITESI YENIDEN AÇıLDı: BUGÜN BILGI’YE YAPıLAN YARıN BAŞKA BIR ÜNIVERSITEYE YAPıLABILIR   19:59   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN ILE ANLAŞMA SONRASı TÜRKIYE DAHIL BÖLGE ÜLKELERI, ABRAHAM ANLAŞMALARı’NA KATıLMALı"   19:48   CAN ATALAY: "APAÇıK GERÇEĞIMIZ, ANAYASASıZ BIR ÜLKE OLDUĞUMUZDUR"  
 
     
   

CHP’den ‘Evlerin Elektriği Kesilmesin’ Kanun Teklifi


Koronavirüs pandemisi döneminde eğitimin uzaktan bilgisayarlar ve televizyonlar aracılığıyla yapılması sonrası CHP’den konutların elektriğinin kesilmesini yasaklayan kanun teklifi geldi.

 

Tarih : 28 Eylül 2020 Pazartesi 17:36   Okunma : 1949

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, TBMM Başkanlığına verdiği kanun teklifinde Koronavirüs salgını nedeniyle bütün vatandaşların başta olmak üzere; esnafın, işletmecilerin, emekçilerin, gündelik iş yapan yurttaşların, çiftçilerin tamamının maddi olarak çok büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirterek “Bu dönemde toplumun önemli bir kesimi işsiz kalmış; çalışmaya devam edenler ise büyük maddi kayıplar yaşamıştır. Türk-İş'in '2020 yılı Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı' araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira, yoksulluk sınırı ise 7 bin 973 lira olarak hesaplanmıştır. Vatandaşlarımız bir yandan Covid-19 pandemi sürecinde hastalığa karşı mücadele ederken diğer yandan da zorlaşan ekonomik tablo içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalar göz önüne alındığında halkın büyük bir kısmının bunları karşılamasının imkansız olduğu görülecektir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Vekil, milyonlarca öğrencinin geleceğini ilgilendiren eğitimin koronavirüs pandemisi sürecinde aksadığını ifade ederek “Bu nedenle uzaktan eğitime geçilmiştir. Bu eğitimler bilgisayar ve televizyonlar aracılığı ile yapılmaktadır. Elektriği kesilen bir hanede öğrencinin eğitimi de engellenmiş olacaktır. Bununla birlikte; konutlarda ısınma, sıcak su ve temizlik de elektrik sayesinde mümkün olabilmektedir. Tam da salgın sırasında temizliğe de engel olan elektrik kesintilerinin halk sağlığına olumsuz yansıyacağı da açık bir gerçektir. Verdiğimiz kanun teklifi ile salgın süresince konutlarda elektrik kesintisini yasaklıyoruz. Kanun teklifimiz geçerse vatandaşın elektriğini kesen firma abone başı 30 bin lira ceza ödeyecek” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  chp, mersin , milletvekili, alpay, antmen, elektrik, kesintisi, kanun, teklifi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA