15 Nisan 2026 Çarşamba

16:24   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NDAKI DURUM KONTROL ALTıNDA   16:22   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “65 BIN UZMAN ÇAVUŞUN OKULLARDA GÜVENLIK GÖREVLISI OLARAK GÖREVLENDIRILMESI ACILEN HAYATA GEÇIRILMELIDIR"   16:21   KAHRAMANMARAŞ’TA ORTAOKULDA SILAHLı SALDıRı... KAHRAMANMARAŞ VALISI ÜNLÜER: "4 KIŞI VEFAT ETTI, 20 YARALı VAR. SALDıRGAN DA VEFAT ETTI"   16:01   KAHRAMANMARAŞ’TA ORTAOKULDA SILAHLı SALDıRı... BAKAN GÜRLEK: ÜÇ CUMHURIYET BAŞSAVCı VEKILI ILE DÖRT CUMHURIYET SAVCıSı GÖREVLENDIRILDI   15:59   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN, KAHRAMANMARAŞ’TAKI ORTAOKUL SALDıRıSıNıN ARDıNDAN BÖLGEYE GIDIYOR   15:58   ŞANLıURFA’DAKI OKULDA SILAHLı SALDıRı… MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN: "SALDıRıNıN ARDıNDAN TÜM TEDBIRLERI ALıYORUZ, SORUŞTURMA SÜRÜYOR"   15:57   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN, GÜLISTAN DOKU AÇıKLAMASı: "SORUŞTURMANıN SONUNA KADAR GIDILMESI GEREKIYOR. ŞAHıSLARıN MESLEĞI, RÜTBESI YA DA GÖREVI ÖNEMLI DEĞIL"   12:09   KÜRESEL TICARETTE ROTA DEĞIŞIMI: AHBİB’DEN UKRAYNA VE GÜNEY KORE ÇıKARTMASı!   12:05   MERSINLI KADıNLAR HEM KAZANıYOR HEM DÖNÜŞTÜRÜYOR: ‘EVIMIZ ATÖLYE’ 50. DURAĞıNA ULAŞTı!   12:02   CHP’DEN 81 İL İMZALı REST: ’GERI ADıM YOK!’   11:30   ALANYA YAYLA YOLLARıNDA ULAŞıM ÇILESI BITTI! BÜLENT KANDEMIR MÜJDEYI VERDI   11:20   MACARISTAN’DA DEVRIM NITELIĞINDE KARAR: YENI BAŞBAKAN PETER MAGYAR DEVLET MEDYASıNı ASKıYA ALıYOR!   11:01   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK KARAR: TUNCELI BAROSU SÜRECI YENIDEN BAŞLATTı!   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’E TSE’DEN TAM NOT! VAHAP SEÇER VIZYONU TESCILLENDI: ’SıFıR HATA’   08:49   MILYONLARCA ARAÇ SAHIBININ BEKLEDIĞI ’HURDA TEŞVIK’ HABERINDE FLAŞ GELIŞME! TBMM’DEN O KARAR ÇıKTı   02:41   CHP’DE OLAĞANÜSTÜ HAREKETLILIK! ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA "YOL HARITASı" İÇIN TOPLANDı   17:57   CHP’LI TANAL’DAN ŞANLıURFA’DA OKULA SILAHLı SALDıRıYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "EĞITIM KURUMLARıNı KORUYAMAYAN BIR YÖNETIM, GELECEĞI KORUYAMAZ"   17:57   ALI MAHIR BAŞARıR: “İNANıYORUM KI BAŞSAVCı CANSU VERDIĞI SÖZÜ TUTACAK VE GÜLISTAN DOKU’YA NE OLDUĞUNU BULACAK”   17:51   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "EVLATLARıMıZı VERESIYE DEFTERLERINE DÜŞÜRENLERI BU MILLETIN ELINDEN HIÇBIR ŞEY KURTARAMAYACAK"   11:55   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN DEV BULUŞMA: ÇÖPLÜK KRALı VE İCATÇı SAHNEYE DÖNÜYOR!  
 
     
   

Başkan Seçer, İtfaiye Haftası’nda İtfaiye Personelini Ağırladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Personeli İçin “Ata Eğitim Merkezi”ni Açacak

 

Tarih : 28 Eylül 2020 Pazartesi 18:09   Okunma : 1628

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İtfaiye Haftası’nın 96. yıl dönümü dolayısıyla itfaiye personelini ağırladı. Başkan Seçer, her türlü afete doğru müdahale amacıyla oluşturulan “ATA Eğitim Merkezi”nin hazırlıklarında sona geldiklerini belirterek, “Olaylara, tekniğe uygun bir şekilde müdahale edebilecek, eğitimli, hazır, nazır bir itfaiye teşkilatını oluşturabilmemiz için bir eğitim merkezimizin olması lazım. Şu anda yer tespit çalışmaları sona ermek üzere. Tahmin ediyorum bu hafta içinde bir netice alabiliriz. Burada hem kendi personelimizi hem dışarıdan kamu kurum ve kuruluşlarından, hatta özel sektörden de personelleri eğitebileceğiz” dedi.

Kırsaldaki olaylara ilk müdahaleyi yapabilme noktasında gönüllü itfaiyecilik alanında da çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Başkan Seçer, “Özellikle kırsal mahallelerde çok önem arz ediyor. Oralarda gerekli altyapıyı yapıp, kırsal mahallelerde tespit edilen gönüllü itfaiyecilere eğitim verip, merkezden o bölgelere olumsuz bir durumda, bir yangın durumunda ya da farklı bir olumsuz olay durumunda yetişene kadar, oradaki mevcut gönüllü itfaiyecilerimizin ilk etapta olaya müdahale etmesini önemsiyoruz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanan İtfaiye Haftası’nın 96. yıl dönümü dolayısıyla itfaiye personelini ağırladı. Başkan Seçer, yangın önleme yöntemleri ve her türlü afete doğru müdahale konusunda personele eğitim verecek bir merkezin hazırlıklarında sona geldiklerini belirterek, uluslararası standartlara sahip merkezin adını “ATA Eğitim Merkezi” olarak belirlediklerini duyurdu. Seçer, kırsal mahallelerde ilk müdahaleyi yapacak gönüllü itfaiyecilik için de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ziyarette itfaiye personeline Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok ve İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Bahtiyar Aydın da eşlik etti.

“2021 yılı içerisinde eksiklerimizi tamamlayacağız”

Başkan Seçer, 96. yılını kutladığı itfaiye teşkilatının köklü bir yapı olduğunu vurguladı. İtfaiyenin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de önemli bir birim olduğunu ifade eden Seçer, itfaiye teşkilatının birikimleri, deneyimleri ve eğitimleriyle Türkiye’nin her bölgesinde birçok yangında, selde, afette, depremde ve kazada vatandaşların imdadına yetiştiğini kaydetti. Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de özellikle Ocak ayındaki Elazığ Depremi’nde arama-kurtarma çalışmalarıyla üstün gayret gösterdiğini ve enkaz altında kalan vatandaşların imdadına yetiştiğini hatırlattı.

Başkan Seçer, 2021 yılında itfaiyenin personel ve ekipman eksiklerini gidereceklerini de vurgulayarak, “12 merkez, 18 de ilçeler olmak üzere 30 müfrezemiz mevcut; 554 personel ve 100 araç. Tabi bunun takviye edilmesi gerekiyor, biz bunun farkındayız. 2021 yılı programında özellikle bazı projeksiyonlarımız var. Personel açısından ihtiyaç duyan birimlere takviye yapmamız gerekiyor. Yine araç gereç takviyemizin olması gerekiyor. 2021 yılı içerisinde bu anlamdaki ihtiyaçları gidereceğiz. Eksiklerimizi tamamlayacağız” dedi. Başkan Seçer, insan hayatının söz konusu olduğu bu alanda hiçbir gerekçe göstermeden gereken bütçeyi ayıracaklarını söyledi.

 

ATA Eğitim Merkezi oluşturuluyor

Başkan Seçer, itfaiye personeli için adını “ATA Eğitim Merkezi” olarak belirledikleri bir eğitim merkezi oluşturmak amacıyla hazırlıkları tamamladıklarını da duyurdu. Uluslararası standartlara sahip olarak merkezde farklı kurumlara da hizmet verebileceklerini belirten Seçer, “Hakikaten çağdaş anlamda bir itfaiye teşkilatı oluşturabilmemiz için iyi eğitilmiş kadrolarımızın olması gerekiyor. Olaylara, tekniğe uygun bir şekilde müdahale edebilecek, eğitimli, hazır, nazır bir itfaiye teşkilatını oluşturabilmemiz için bir eğitim merkezimizin olması lazım. İsmini de ATA Eğitim Merkezi olarak belirledik. Şu anda yer tespit çalışmaları sona ermek üzere. Tahmin ediyorum bu hafta içinde bir netice alabiliriz. Burada hem kendi personelimizi, hem dışarıdan kamu kurum ve kuruluşlarından, hatta özel sektörden de personelleri eğitebileceğiz” diye konuştu.

“Bir diğer önemsediğimiz konu da gönüllü itfaiyecilik kurumu”

Özellikle kırsaldaki olaylara ilk müdahaleyi yapma noktasında gönüllü itfaiyecilik alanında da çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Seçer, “Özellikle kırsal mahallelerde çok önem arz ediyor. Oralarda gerekli altyapıyı yapıp, kırsal mahallelerde tespit edilen gönüllü itfaiyecilere eğitim verip, merkezden o bölgelere olumsuz bir durumda, bir yangın durumunda ya da farklı bir olumsuz olay durumunda yetişene kadar, oradaki mevcut gönüllü itfaiyecilerimizin ilk etapta olaya müdahale etmesi açısından önemsiyoruz” dedi.

Ziyarette, itfaiye personeli Başkan Seçer’e Türk bayrağı, çiçek ve özel üretim maske takdim ederek, İtfaiye Haftası’nın 96. yıl dönümü anısına toplu bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Paylaş :
Etiketler :  vahap, seçer, mersin, büyükşehir, belediye, itfaiye, haftası

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA